| Παρακολουθείτε το θέμα:PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. | |
|
|
| kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Παρ 30 Ιαν 2015, 23:58 | |
| Νομίζω πως επιτέλους τελείωσε!Θεού θέλοντος & καιρού επιτρέποντος ,φωτορεπορτάζ εντός Σαββατοκύριακου ,με τσελεντομηχανή ή μουρτζομηχανή-να πήξουν στο μεταξύ & τα νερά σε λούμπες & να γίνουν διάφανα(τώρα οι λούμπες ειναι κάτασπρες).Να δηλώσω πως δεν έμεινε σημείο που δεν πέρασε από αναθεώρηση.Ελπίζω το τελικό να με δικαιώσει Εδώ να δηλώσω πως "έπηξα" στα "γερμανά" & μάλιστα σε "μπουμπούκια" της μεραρχίας των ςς ¨Νεκροκεφαλή",που μεγάλος αριθμός τους υπηρέτησε ως φρουρά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Θέλω να πιστεύω πως δεν τους "δικαιώνω" αναπαριστώντας τους -όσο καλύτερα μπορώ-μοντελιστικά.Αλλωστε τους παρουσιάζω σε καθαρά μάχιμη δράση & όχι στην επαχθή των κτηνωδών φρουρών στρατοπέδων.Η συγκεκριμένη παρουσίαση-μάζεμα υποχωρούντων συντρόφων τραυματιών & μη,κάτω απο δύσκολες συνθήκες-, νομίζω πως τονίζει την αρετή της συναδερφικότητας.Αρετή για κάθε στρατό ,ανεξαρτήτως εποχής & ιδεολογίας. |
|
| |
Sag997 V.I.P member
Μηνύματα : 506 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 34 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Σαβ 31 Ιαν 2015, 12:17 | |
| αντε αντε περιμένουμε το τελικο φωτορεπορτάζ!! |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 09:51 | |
| Αυτο για το οποιο αναφερεσαι Νικο ειναι ηθικη πραξη και οχι αρετη Η αρετη ειναι κατι πιο μεγαλο και αφορα την διανοηση και το ηθος οχι σαν πραξη αλλα σαν συνεχομενη ψυχικη ενεργεια Αν και θα μπορουσα να πω οτι η μεταφορα τραυματιων στα μετοπισθεν κατα την αποψην μου την θεωρω νομιμη πραξη λιποταξιας και αποφυγης του πρωτευοντος στοχου ....την καταστροφη του εχθρου Κατα την αποψη μου ο τραυματιας πρεπει να εγκαταλειπεται στο πεδιο της μαχης μεχρι να αποκτηθει ο πρωταρχικος σκοπος (δες Αριστοτελη....Κλαουζεβιτσ) |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 13:50 | |
| - Σπόιλερ:
Μιάς και πιάστηκε τέτοια συζήτηση να πώ κι εγώ τα δικά μου.... Ο πόλεμος όσο "δικαιολογημένος" κι αν φαίνεται, είναι μια ανήθικη ανοησία. Από εκεί και πέρα, η συναδελφικότητα είναι αρετή, και η περισυλλογή τραυματιών είναι ανθρωπιστική πράξη. Φόνος ανθρώπου από άνθρωπο, είτε σε πόλεμο είτε όχι, είναι (κατ'εμέ) πράξη ανήθικη, βιασμός της φύσης, και ύβρις απέναντι στο Θείο (αν κανείς πιστεύει σε κάτι τέτοιο).
Άρα, στο δικό μου σύστημα αξιών, η διάσωση ανθρώπινης ζωής στην μάχη, στον πόλεμο και γενικότερα, είναι η πιο έντιμη, ηθική και γενναία πράξη που κάποιος μπορεί να κάνει.... Και μιάς και αναφέρθηκε ο αρχαίος Αριστοτέλης, να θυμίσω πως η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία καταδίκασε τους ναυάρχους που δεν περισυνέλεξαν τους ναυαγούς μετά την ναυμαχία στις Αργινούσες το 406 π.Χ. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 14:05 | |
| ...ναι...ναι Ντινο...να τραυματιστω εγω και να περιμενω εσενα να ερθεις να με σωσεις...ασε...θα "φωνάξω" το φιλο μου τον Προπ...ΧΑ!!! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 14:30 | |
| Υπάρχουν και όρια έκφρασης σε ένα φόρουμ, αλλιώς θα έλεγα πως αυτό το διόραμα είναι γαμ...ΜΠΙΠ!!! Γι'αυτό θα πω πως είναι καταπληκτικό! Σκηνοθεσία και κατασκευή πιστεύω πως είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα και τα δικά μου διοράματα να είναι έτσι, τουλάχιστον ως προς τις φιγούρες, μιας που οι δικές μου είναι...κάπως! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 15:04 | |
| - ntinosa έγραψε:
- Αυτο για το οποιο αναφερεσαι Νικο ειναι ηθικη πραξη και οχι αρετη
.... Αν και θα μπορουσα να πω οτι η μεταφορα τραυματιων στα μετοπισθεν κατα την αποψην μου την θεωρω νομιμη πραξη λιποταξιας και αποφυγης του πρωτευοντος στοχου ....την καταστροφη του εχθρου Κατα την αποψη μου ο τραυματιας πρεπει να εγκαταλειπεται στο πεδιο της μαχης μεχρι να αποκτηθει ο πρωταρχικος σκοπος (δες Αριστοτελη....Κλαουζεβιτσ) Κάποιες φορές νομίζω πως διαφωνείς για να διαφωνείς.Χωρίς να ισχυριστώ ότι παίζω τον Αριστοτέλη & πολυ λιγότερο τον Κλαούζεβιτς στα δάχτυλα,ποιές απόψεις τους επικαλείσαι; Στον αρχαίο κόσμο ,όχι μονο η περισυλλογή τραυματιών,αλλά & των νεκρών για ταφή με δέουσες σπονδές-τιμές ήταν επιβεβλημένη.Να θυμίσω την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Δεν χρειάζεται να πω & εγώ ποιον θα ήθελα συμπολεμιστή. & επειδη το φόρουμ δεν είναι φιλολογικό ή φιλοσοφικό, τέλος το αυτοσπαμ εδώ! Προπ , παρατήρηση σου για πόδια στον αέρα του φερόμενου απο 2 συμπολεμιστές έγραψε.Εύστοχη πραγματικά!Το τρίο αποκολλήθηκε & μπήκε σε τέτοια θέση ώστε τα λυγισμένα πόδια να σέρνονται στην επιφάνεια.Δημιουργήθηκαν βέβαια έτσι 2 επιπλέον λακούβες λάσπης... Αυτό για μένα είναι υπόδειγμα Εύστοχης-Σοβαρής κριτικής!Να'σαι καλά Προπ! Φωτογραφική μηχανή αναμένεται .Ακόμη λιγη υπομονή. |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 17:47 | |
| Αριστοτελης..............σελιδα 27 παραγραφος 3 Κλαουζαβιτς σελιδα 225 στο βιβλιο Περι πολεμου (Τεχνη και τεχνικη του Πολεμου) Καλος ο μοντελισμος αλλα και το διαβασμα δεν βλαπτει.........
Απαντηση στο να θυμίσω πως η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία καταδίκασε τους ναυάρχους που δεν περισυνέλεξαν τους ναυαγούς .......ΜΕΤΑ....... την ναυμαχία στις Αργινούσες το 406 π.Χ.
Που σημαινει οτι ο στοχος ειναι η καταστροφη του εχθρου...και αν μεινει χρονος μαζευουμε και τους τραυματιες Τελικως ο πολεμος ειναι ΑΝΔΡΙΚΟ παιχνιδι για τους υπολοιπους ειναι τα μοντελα..
Η πιο ηρωικη πραξη για να γνωριζεται ειναι η αυτοεκτελεση(μπουσιντο) Το να σκοτωσεις τον εχθρο ειναι το πιο ευκολο πραγμα...αλλα τον εαυτον σου???????
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τωρα το ειδα ....το διοραμα εχει στρατωτες των SS με νεκροκεφαλη Επιβαλεται η καταργηση του θεματος ως απεχθες....Zark ανελαβε την εκτελεση...και ναναφερεις αποτελεσμα |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 18:19 | |
| Πραγματικά καθόμαστε στην άνεση του καναπέ μας και μιλάμε περί ιστορίας, πολέμου, ηθικής και ηθικής του πολέμου; Και μάλιστα με τόσο περισπουδαστο και απόλυτο τρόπο; Αλήθεια ρε παιδιά; Ταπεινή μου γνώμη, μήπως να σταματάγαμε εδώ; Μήπως προλαβαίνουμε ακόμα; Με τον αμεριστο σεβασμό που τρέφω προς το πρόσωπό σου Νίκο και συγνώμη για την παρέμβαση. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 18:43 | |
| Η πιο ηρωική πράξη είναι να παραδεχτεί κάποιος τα λάθη του και να μάθει από αυτά... Γι'αυτό ΚΑΙ τα μοντέλα είναι ανδρικό σπορ... |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 19:13 | |
| ...............................................................
Η πιο ηρωική πράξη είναι να παραδεχτεί κάποιος τα λάθη του και να μάθει από αυτά... Γι'αυτό ΚΑΙ τα μοντέλα είναι ανδρικό σπορ... ............................................................... Απαντηση Εφτιαξα ενα αεροπλανο...και αντι για φτερο κολλησα ενα κανονι Ειδα οτι ηταν λαθος και το διορθωσα ........Αυτο με κανει ΑΝΤΡΑ |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 19:22 | |
| |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 19:43 | |
| ..το διοραμα εχει στρατωτες των SS με νεκροκεφαλη Επιβαλεται η καταργηση του θεματος ως απεχθες....Zark ανελαβε την εκτελεση...και ναναφερεις αποτελεσμα Zark....Kami που ειστε? Zark....Kami που κρυβεστε?
Τωρα οι γερμανοι εχουν αρετη και συναδελφικοτητα?
......................Τωρα οι γερμανοι ειναι φιλοι μας........?????????????????????????????????????????
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ntinosa στις Δευ 02 Φεβ 2015, 19:52, 1 φορά |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 19:50 | |
| |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 22:06 | |
| Θα παρακαλεσω το θεμα να παραμεινει σε μοντελιστικο επιπεδο. Σε διαφορετικη περιπτωση θα πεσουν μπαναρισματα προς ολες τις πλευρες. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 22:20 | |
| Noμίζω πως το "σπαμ" παρατράβηξε.Συμφωνώ απόλυτα με τον admin, & όπως προείπα δεν θα το συνεχίσω.Οποιος το επιθυμεί παρακαλώ μόνο με π.μ.Εδώ μονον επί του θέματος. Λοιπόν ,εν αναμονή φωτ/κης μηχανής το έριξα στην κατασκευή "βούρλων",αλλιώς "ψάθα",διαφορετικά για τους ευρυμαθείς "typha latifolia".Eτσι με διαφορετικής διατομής(!)αγριόχορτα για το στέλεχος & τη χαρακτηριστική κορυφή σαν "καλαμάκι κεμπαπ".Το κωνικό τελείωμα στο "κεμπαπ" έγινε με 500αρι στόκο της gunze.Τα φύλλα έγιναν απο απλή εφημερίδα & βάφηκαν με απλές τέμπερες με τυχαίο ανακάτεμα 2 διαφορετικών πράσινων.Ελπίζω να ικανοποίησα όσους θέλαν περισσότερο πράσινο. Ακολουθεί η σχετική τεκμηρίωση. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 22:38 | |
| Είπες πως τα φύλλα τα έκανες από εφημερίδες. Στέκονται καλά; Δεν χρειάστηκε ένα χέρι με ατλακόλ για να γίνει σχεδόν άκαμπτη η εφημερίδα; Μου φαίνεται πολύ λεπτό χαρτί για τέτοια δουλειά. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 02 Φεβ 2015, 23:11 | |
| Ταζ ήταν πηχτές σχετικά οι τέμπερες & τα φύλλα πολυ λεπτά(κατά το δυνατόν υπο κλίμακα οι διαστάσεις απο σχετικές φυτο-βοτανο-λογικές ιστοσελίδες,με το μάτι τουλάχιστον, πολύ λεπτότερα απο αντίστοιχα καλαμιών.) Ετσι με λίγη ατλακόλ κόλλησαν μια χαρά & στάθηκαν στα στελέχη |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Τρι 03 Φεβ 2015, 15:01 | |
| Μου φαινεται οτι δεν εγινε κατανοητο αυτο που ποσταρησα παραπανω.... Λοιπον.. Οι απαντησεις που διαγραφησαν ειναι το πρωτο βημα.. Οτι εχετε να λυσετε μεταξυ σας ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ Γι'αυτον τον λογο υπαρχουν και τα ΠΜ..
Εαν συνεχιστει απο τον οποιονδηποτε .......το επομενο βημα θα ειναι το μπαναρισμα
|
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Τρι 03 Φεβ 2015, 15:20 | |
| Μιάς και τα είδα από κοντά, ήταν πολύ καλά, αλλά η ταξιανθία στο πάνω μέρος θέλει λίγο μάτ βερνικάκι. Τις πιό πολλές φορές φύονται μέσα από το νερό σε συστάδες..... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 27 Ιουλ 2015, 17:41 | |
| μη βαράτε!νομίζω πως χρώσταγα 2 φωτο,μόλις αποκτούσα νέα φ.μ.!Αλλωστε στην πάνω φαίνονται τα "βούρλα" που δεν είχα προλάβει να φωτογραφήσω. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 27 Ιουλ 2015, 19:04 | |
| Καλοοοοοοοοοοοό!!!...ιδιαιτερα το νερο δεξια στη κατω φωτο ...μιαζει με νερο!!! |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Δευ 27 Ιουλ 2015, 21:43 | |
| Nαι πολυ καλο!!! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Πεμ 22 Οκτ 2015, 14:29 | |
| ...μετά το μικρο( ; )ατύχημα ,το πυροβόλο απέκτησε πάνινο κάλυμα στο σημείο οπισθοδρόμισης ,όπως στην παραπάνω φωτο.Δεν κατάφερα να βρω φωτο απο ανατολικό μέτωπο-ίσως η χρήση του πανιού να υπήρξε μόνον στην Αφρική!...αλλά ήταν αναγκαίο για την αποκατάσταση του ατυχήματος.Τα υπόλοιπα απο κοντά στην έκθεση. |
|
| |
MAVERICK Diamond member
Μηνύματα : 222 Ημερ/νία εγγραφής : 08/12/2014 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΡΑΛΙΑ | Θέμα: Απ: PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Πεμ 22 Οκτ 2015, 23:58 | |
| Νταντη μη μασάς και επειδή δεν βρήκες φώτο? δεν σημαίνει τίποτα , κάποιο άρμα από όλα αυτά που υπηρετήσαν εκεί θα είχε ορέ αδερφέ δεν γίνεται. . |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|