| Παρακολουθείτε το θέμα:το τελευταίο πούμα | |
|
|
| Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 18 Ιουν 2013, 22:47 | |
| - Σπόιλερ:
Υ.Γ. Kάποιος να μικρύνει επιτέλους την γάτα της υπογραφής!
αστην νικο ωραία ειναι παι με τον πειρατη μου έλα πλάκα κανό.... τη κομπρεσέρ έχεις μήπως βρούμε κάποια λύση?ανέβασε φώτο του κομπρεσέρ όποτε μπόρεσης. καλή συνεχεια |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Πεμ 27 Ιουν 2013, 13:24 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 15 Ιουλ 2013, 22:05 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 15 Ιουλ 2013, 22:26 | |
| Καλά δεν την παλεύεις. Αυτή η λεπτομέρεια στην λεπτομέρεια, είναι που με εκπλήσσει κάθε φορά. Πραγματικά ακόμα και ανοιγμένο σαν κονσέρβα, πόσα από αυτά πιστεύεις ότι θα φαίνονται; |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 15 Ιουλ 2013, 23:43 | |
| Xρήστο ελπίζω να φαίνονται αυτά που θέλω & να μην φαίνεται οτι δεν θέλω ...ξέρω-ξέρω ζητάω πολλά! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 16 Ιουλ 2013, 00:29 | |
| |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 16 Ιουλ 2013, 20:51 | |
| Καλα ρε Νικο με τι καρδια το κατεστρεψες το μοντελο.........? |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 16 Ιουλ 2013, 20:55 | |
| Μια χαρα "χαλια" ειναι!!!!! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τετ 17 Ιουλ 2013, 00:11 | |
| - zark έγραψε:
- Μια χαρα "χαλια" ειναι!!!!!
Σιγά μην δεν χαιρόσουνα εσύ.... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Παρ 19 Ιουλ 2013, 00:52 | |
| |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Παρ 19 Ιουλ 2013, 10:21 | |
| Κάτι σφαλιάρες ξεγυρισμένες! Φαντάζομαι πως το κομμάτι που λείπει σπάει σε τρία-τέσσερα μεγάλα κομμάτια και αρκετά μικρότερα, με κέντρο της ρήξης το σημείο που χτύπησε το βλήμα. Κάπως όπως το τζάμι.... Τα κομμάτια αυτά πιθανότατα εκτινάσσονται στο εσωτερικό του οχήματος, σαρώνοντας έμψυχα και άψυχα στο πέρασμά τους....
Εντύπωση μου έκανε η φωτογραφία όπου η θωράκιση έσπασε, αλλά το κομμάτι δεν αποσπάστηκε εντελώς, και έμεινε στην θέση του....παρόλο που ο πύργος δέχτηκε τουλάχιστον 3 χτυπήματα στο ίδιο σημείο! |
|
| |
Ernst Barkman Silver member
Μηνύματα : 68 Ημερ/νία εγγραφής : 26/11/2012 Ηλικία : 47 Τόπος : Aθηνα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Κυρ 21 Ιουλ 2013, 18:37 | |
| - Σπόιλερ:
έχεις π.μ. στο M.C.
|
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Κυρ 21 Ιουλ 2013, 23:20 | |
| μιά φωτο που νομίζω ότι ανέβασα στο ξεκίνημα του τόπικ, όπως ξανάρθε απο τον φίλο Ernst .Στο κίτρινο πλαίσιο το σπάσιμο του θώρακα(ΜΕΣΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ" ΕΡΩΤΗΜΑ. Μέσα είναι τα κομμάτια;σε τι μέγεθος;ευδιάκριτα ἠ θρυψαλλάκια - Σπόιλερ:
Στο λευκό η παραμόρφωση στον κυλινδρικό προφυλλακτήρα συνηγορεί με την άποψη ότι ήταν κούφιος σωλήνας & όχι συμπαγής.Συμφωνείται κύριε πρόεδρε;
|
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 22 Ιουλ 2013, 14:35 | |
| άλλη μία απο τον Ερνστ με σπασμένο θώρακα σε Ματιλντα & μάλιστα απο Κρήτη 1941 ,θέμα που έχει ψάξει διεξοδικότατα...μέσα τι γίνεται Ερνστ,μέσα ...εκεί δεν έχω εικόνα! |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 22 Ιουλ 2013, 16:21 | |
| Τωρα μαλιστα...............!!!!!!!!!! |
|
| |
Μηνύματα : 68 Ημερ/νία εγγραφής : 26/11/2012 Ηλικία : 47 Τόπος : Aθηνα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 22 Ιουλ 2013, 20:27 | |
| Υποθέτω πως τα κομμάτια της σπασμένης πλάκας (του κομματιού που λείπει) θραυσματοποιούνται.O Otto Carius έχασε τη...μισή του οδοντοστοιχία από ένα τέτοιο θραύσμα χάλυβα από το θώρακα του Panzer 38(t) στο οποίο υπηρετούσε ενώ για τον ίδιο λόγο τέθηκε εκτός μάχης το πλήρωμα του Vickers MkVI του Roy Farran στο Γαλατά το 1941 |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 23 Ιουλ 2013, 14:01 | |
| Τα εκρηκτικα βληματα δημιουργουν θραυσματα θωρακα εκτος πηγματος μονο τα αντιαρματικα δημιουργουν θραυσματα εντος πηγματος και οχι αυτα του θωρακα αλλα απο εξαρτηματα που δεν ειναι καλα δεμενα(παρελκομενα) Ο Otto για να χασει το μισο σαγονι του σιγουρα χτυπηθηκε απο αντιαρματικο. Κωνσταντινος |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 23 Ιουλ 2013, 17:58 | |
| Κατα τον δευτερο Παγκοσμιο υπηρχαν δυο ειδη αντιαρματικων Τα αντιαρματικα διατρικου βληματος με μυτη απο χαλυβα ειδικης σκλυρηνσης (χαλυβας ειδικης περιεκτικοτητας σε ανθρακα) Και τα αντιαρματικα κοιλου γεμισματος που προερχοντουσαν συνηθως απο πυροβολα ανευ οπισθροδρομησης των διατρητικων βληματων εισερχομενα δημιουργουσαν θραυφσαματα ενω τα κοιλου γεμισματος διοχετευαν αερια και σκοτωναν μονο το πληρωμα αφηνοντας αθικτα τα αντικειμενα εσωτερικα του αρματος Τωρα τα εκρηκτικα απο το πυροβολικο που ειναι και το ζητουμενο στο υπο κατασκευη διοραμα του Νικου με την επαφη με μικρη αποκλιση απο την καθετο τα δημιουργουμενα θραυφσματα δεν εμπαιναν μεσα στο αρμα αλλα βρισκοντε εκτος αρματος καθως επισης και τα κοματια του θωρακα. Αυτο το εχω δει αρκετες φορες κατα την διαρκεια των 25 χρονων που υπηρετησα |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τετ 24 Ιουλ 2013, 19:29 | |
| Ντίνο πολυ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που παραθέτεις & μου κάνουν την δουλειά πολυ ευκολότερη.Μόνο που απο αύριο -εκτός απροόπτου το πρότζεκτ πούμα πάει διακοπές.Πιστεύω πως σ'αυτό το κενό θα βρεθούν & φωτοτεκμηριώσεις-κάποιος έταξε να κοιτάξει!Στο διάστημα αυτό θα ασχοληθώ με βασική συναρμολόγηση της αμερικάνικης γάτας =το hellcat m18, o Bαγγέλης με ενημέρωσε πως ήρθε το πλήρωμα(αμερικανοί αρματιστές σε μάχιμες πόζες) ,οπότε θεωρητικά το διόραμα μπαίνει δυναμικότερα σε φάση υλοποίησης! |
|
| |
ntinosa V.I.P member
Μηνύματα : 451 Ημερ/νία εγγραφής : 17/01/2013 Ηλικία : 67 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 05 Αυγ 2013, 19:19 | |
| Νικο για δες και αυτο........... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 05 Αυγ 2013, 22:18 | |
| Nτίνο την 2η την είχα υπόψιν μου.Την 1η τώρα την πρωτοβλέπω & παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον σε σχέση με το θέμα μου,την έκρηξη,την παραμόρφωση του φτερού,την ζάντα!Υπόχρεος &είναι& sdkfz234-4! |
|
| |
Ανθιμος Gold Member
Μηνύματα : 157 Ημερ/νία εγγραφής : 11/04/2012 Ηλικία : 40 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 06 Αυγ 2013, 15:03 | |
| πολύ χαζεύετε και λίγο φτιάχνετε αμάν πια με τις κονσέρβες!!!!!!!! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 18 Νοε 2013, 23:06 | |
| μετά απο μακρά αποστασιοποίηση επανέρχομαι στο τελευταίο πούμα .Αρχικά για να κλείσω το κεφάλαιο της φωτοτεκμηρίωσης,δείτε αυτά: αφιερωμένες στον προπ . & τους προβληματισμούς του περί κλαταρίσματος ελαστικών,αν ήταν συμπαγή κλπ.Φίλε προπ. όπως κατάλαβες ακόμα ψάχνομαι! Στο κατασκευαστικό τώρα: θα προσπαθήσω να παρουσιάσω διεξοδικά το βάψιμο-φθορές.Ως εδώ λοιπόν έχουμε το βασικό βάψιμο +τοποθέτηση σημάτων,αφου επιθυμία μου είναι να παλαιωθούν μαζί .Το βασικό πήγμα "δάνειο"απο παλαιότερο όχημα ,πλαίσιο υπερκατασκευής & πυροβόλο 2cm με ασπίδιο νεώτερη προσθήκη ανάγκης ,λόγω έλλειψης του κοντόκαννου πυροβόλου των 7.5cm. προηγήθηκε σκόνισμα με αερογράφο με buff της tamiya που χαμήλωσε ομοιόμορφα την ένταση παραλλαγής & σημάτων, ακολούθησε παραδοσιακό wash με λάδια burnt sienna+μαύρο(όχι λούσιμο,αλλά άφημα να τρέξει σε εσοχές & λεπτομέρειες.Μετά "παλιομοδίτικο" στεγνό πινέλο γιά φώτισμα ακμών.Aυτά για απόψε,ελπίζω να μην σας κούρασα. |
|
| |
Μηνύματα : 68 Ημερ/νία εγγραφής : 26/11/2012 Ηλικία : 47 Τόπος : Aθηνα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Δευ 18 Νοε 2013, 23:33 | |
| Τα λάστιχα "έκατσαν" μιά χαρά Αν και νοσταλγώ κάποιες στιγμές το στεγνό (πινέλο) κι εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ σε επιλεγμένες φάσεις και σημεία της κατασκευής,θα σε συμβούλευα να αποφύγεις τη γενικευμένη χρήση του Οι αποχρώσεις της παραλλαγής είναι τέλειες (δηλαδή ουδέτερες) για να υποδεχθούν τα υπόλοιπα στάδια παλαίωσης.Θα δούμε ωραία πράγματα Καλή συνέχεια Νικόλα |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: το τελευταίο πούμα Τρι 19 Νοε 2013, 00:44 | |
| ευχαριστὠ Κώστα,πιστεύω ότι εξυπηρετεί την αναγκαιότητα της διαφορετικής "παλαίωσης"(στο drybrushing του πήγματος αναφέρομαι) στα ανω δεν θα χρησιμοποιηθεί, άσε πως όπως ερμηνεύω την σχετική φωτο οι υπερκατασκευές στο πήγμα θα ξαναβαφούν & με πινέλο μάλιστα για να αποδοθεί η συγκεκριμένη "πινελάτη" -κατα πάσα πιθανότητα βαφή τους . σ'αυτην[πάνω τμήμα] αναφέρομαι & αν ερμηνεύω σωστά(στα όρια της μαντεψιάς! ) πράσινες κηλίδες με καφέ περίγραμμα ,ολως πινελάτα. & αυτήν για τον προπ πάλι με φευγάτο τον 2ο δεξί τροχό(& πως κρέμεται στον αέρα η βάση της ζάντας) ,ὀπως κατά σύμπτωση & στο δικό μου!!! |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|