| Παρακολουθείτε το θέμα:Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) | |
|
|
| Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Σαβ 19 Ιαν 2013, 00:48 | |
| Μετά από αποχή ενός και πλέον έτους από το μοντελισμό, επανέρχομαι με μία δουλειά που είχε μείνει στην μέση. Σκοπός μου είναι να αναπαραστήσω ένα αεροπλάνο του τύπου, σε διαμόρφωση μεταφοράς ασθενών. Από όσο μπόρεσα να το ψάξω, τον ρόλο αυτό είχα αναλάβει το VIP του τύπο από ένα σημείο και μετά, οπότε εξωτερικά μάλλον θα βαφτεί λευκό. Μέχρι τότε βλέπουμε. Το μοντέλο θα το χαρακτήριζα μάλλον βασικό, αλλά δεν βαριέσαι, θα κάνω ότι μπορώ. Έτσι έχουμε και λέμε. Στα καθίσματα έγιναν κάποιες προσθήκες, αφαιρέθηκαν τα προσκέφαλα και προστέθηκαν άλλα, μπήκαν ζώνες και μπράτσα, ενώ λέπτυναν οι πλάτες. Επίσης λόγο του ότι το πάτωμα στην περιοχή του χώρου διακυβέρνησης, ανέβηκε λίγο, τα καθίσματα χρειάστηκε να κοντύνουν. Κόψιμο και τρίψιμο έφαγε και ο πίνακας οργάνων. Το σκεπτικό είναι οι πόρτες του θαλάμου επιβατών να είναι ανοικτές. Αυτό όμως θα φανέρωνε την ένωση στο επάνω μέρος, των δύο μισών της ατράκτου. Για τον λόγο αυτό από φίλο πλαστικού δημιουργήθηκε ένας ¨ουρανός¨ που θα καλύπτει εξολοκλήρου το επάνω μέρος, κρύβοντας την ραφή. Για να γίνει αυτό έφαγα τον πύρο που βρίσκεται στο πάνω πίσω μέρος των δύο μισών. Τον μπροστινό, αν και θα φαίνεται λίγο από την ανοιχτή θύρα, προτίμησα να τον κρατήσω για σιγουριά. Πρώτο χέρι σε δύο από τις αποχρώσεις του εσωτερικού και έπεται συνέχεια. Συμβουλές, σχόλια και παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτα. [img] [/img] |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Σαβ 19 Ιαν 2013, 04:29 | |
| Ομορφο θεμα καλη συνεχεια |
|
| |
ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Diamond member
Μηνύματα : 397 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 50 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Σαβ 19 Ιαν 2013, 08:35 | |
| Καλη αρχη ξανα Χρηστο και... αχρειαστος να΄σαι... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Σαβ 19 Ιαν 2013, 12:05 | |
| Δύο συμβουλές μονάχα... Τους πίρους-οδηγούς διατήρησέ τους μόνον εφόσον βοηθούν....Πολλές φορές έχουν κακή θέση με αποτέλεσμα τα δύο μισά να στραβοκουμπώνουν... Και βασικότερο: Αντίθετα από ότι έκανα εγώ, άσε τα φτερά για το τέλος....Πρώτα φρόντισε να μπούν και να στοκαριστούν σωστά τα ατρακτίδια των κινητήρων με προσοχή στην συμμετρία. Αμα βάλεις τα φτερά δεν θα σου "δίνει χέρι" ούτε να στοκάρεις τους κινητήρες ούτε να μασκάρεις τα πλαϊνά για να βάψεις τις ρίγες. Τα φτερά κόλλησέ τα με προσοχή ΜΕΤΑ το βάψιμο της ατράκτου, στοκάρισέ τα άνετα, και τέλος, αφού μασκάρεις εξολοκλήρου την βαμμένη άτρακτο, θα βάψεις και τα φτερά και την ράχη όπου χρειάζεται... Ακούγεται λίγο μπελάς, αλλά μόνο έτσι θα φτιάξεις ένα καλό Dornierάκι... Κάτι ακόμη! Προσοχή: Η πόρτα της καμπίνας δεν ανοίγει δεξιά κι αριστερά, αλλά το πίσω φύλλο διπλώνει πάνω στο εμπρός, και (εάν χρειάζεται) μετά και τα δύο πρός τα εμπρός. Πρόσεξε την θέση που έχουν τα σημεία γυγγλισμού. Η Matchbox τα έχει δώσει πολύ σωστά. Πραγματικά όμορφο αεροπλανάκι αλλά ιδιότροπο. Πολύ όμορφη δουλειά έχεις κάνει στο πιλοτήριο-καμπίνα! Καλή συνέχεια! |
|
| |
Λυκογιάννης Λάμπρος Gold Member
Μηνύματα : 185 Ημερ/νία εγγραφής : 02/07/2012 Ηλικία : 37 Τόπος : Αγρινιο-Καβαλα | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Σαβ 19 Ιαν 2013, 13:35 | |
| Πολύ όμορφο θέμα και ωραία δουλειά μέχρι τώρα. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Κυρ 20 Ιαν 2013, 01:58 | |
| Πολύ ωραίο θεματάκι! Και δεν είναι πολύ μικρό απ'ότι βλέπω. Σε ποια τιμή είναι το κιτ, έστω και στο περίπου; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Κυρ 20 Ιαν 2013, 02:23 | |
| - Tazman έγραψε:
- Πολύ ωραίο θεματάκι! Και δεν είναι πολύ μικρό απ'ότι βλέπω. Σε ποια τιμή είναι το κιτ, έστω και στο περίπου;
Από όσο ξέρω πρέπει να κάνει γύρω στο δεκάρικο. Και για δικινητήριο είναι αρκετά μικρό. Να ξέρεις βεβαίως, πως έχει όλα τα ελαττώματα της Matchbox, αλλά πιάνει σωστά τις διαστάσεις και το σχήμα του πραγματικού. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Κυρ 20 Ιαν 2013, 16:55 | |
| Παίδες ευχαριστώ για τα σχόλια.
Prop πιστεύω ότι πριν την προσθήκες στο εσωτερικό, τα δύο μισά της ατράκτου κουμπώνανε πιο καλά από ότι τώρα. Κάποιες από τις λεπτομέρειες που ανέφερες τις έχω υπ’ όψιν μου. Αναφορικά όμως με μερικές άλλες που είπαμε από κοντά, θα πρέπει να ξεκινήσω ψάξιμο. Ευχαριστώ.
Tazman αν θυμάμαι καλά το είχα αγοράσει πριν από ένα χρόνο περίπου, γύρο στα 12€. Να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μεγάλη εμπειρία ούτε σε ελικοφόρα ούτε σε 1/72. Μάλλον θα το χαρακτήριζα ενδιάμεσο.
|
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Δευ 04 Φεβ 2013, 23:31 | |
| Μικρή πρόοδος εργασιών. Φτιάχτηκαν τα καθίσματα και το φορείο που θα μπει στην καμπίνα των επιβατών. Τίποτα περισσότερο από φίλο πλαστικού για τις πλάτες των καλυμμένο με χαρτοταινία. Για τα ίδια τα καθίσματα πάνω στο φίλο πλαστικού έβαλα λωρίδες από χαρτοταινία. Τα πόδια έγιναν από κυλινδρικό μήκος πλαστικού. Αν και χρησιμοποίησα μία αρκετά μικρή διάμετρο, όπως το αξιολόγησα αργότερα ίσως να ήθελε ακόμα πιο μικρή. Η ευθυγράμμιση τους να μην πω πως μου έκανε τα νεύρα.
Στο εσωτερικό της ατράκτου τοποθετήθηκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες μπαίνουν τα φορεία, ενώ στο πίσω μέρος, εκεί που υπάρχει το διαχωριστικό, μπήκε και ένα πλέγμα φτιαγμένο από χαρτοταινία. Οι σχάρες ανάρτησης των φορείων φτιάχτηκαν και κολλήθηκαν κομμάτι-κομμάτι στο εσωτερικό της ατράκτου. Αυτό ήταν μπελάς. Αν κάποιος δοκιμάσει κάτι ανάλογο, ίσως να σκεφτεί πριν βάψει οτιδήποτε στο εσωτερικό να κολλήσει τις βάσεις αυτές και μετά να βάψει.
Τα καθίσματα μπήκαν στην θέση τους από την μία μεριά, και τοποθετήθηκαν και ζώνες.
Λίγο ευπρεπισμός των κινητήρων και των θυρών, όπου και τοποθετήθηκαν πόμολα στην εσωτερική μεριά μιας που θα φαίνονται όντας οι πόρτες ανοιχτές.
Κάποιες μικρές εργασίες και στα φτερά, χωρίς να έχει τελειώσει όμως κάτι.
|
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Δευ 04 Φεβ 2013, 23:40 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Δευ 04 Φεβ 2013, 23:44 | |
| Εγώ το βρίσκω αρκετά συμπαθητικό! Πιστεύω πως κάνεις αρκετά καλή δουλειά για την κλίμακα. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τρι 05 Φεβ 2013, 00:56 | |
| Χρήστο έκανες πολύ καλή δουλειά! Πραγματικά δείχνει πάρα πολύ ωραίο. ...Προτού προχωρήσεις, σκέψου μήπως χρειάζεται να λεπτύνεις το πάχος των θυρών. Και εάν πάει για διοραματοποίηση, σκέψου προσθήκη πχ εργαλειοφόρων, πυροσβεστήρα και άλλων αντικειμένων πχ ένα μπουφάν ή τζόκευ αφημένο σε κάποιο κάθισμα, που θα δικαιολογούν πως το αεροπλάνο βρίσκεται σε χρήση. Προχώρα το! Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!! |
|
| |
ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Diamond member
Μηνύματα : 397 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 50 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τρι 05 Φεβ 2013, 08:22 | |
| Πολυ καλο ψηλεεε... [i |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τρι 05 Φεβ 2013, 20:51 | |
| Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον για διόραμα θα πάει, αλλά αυτό θα οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Προπ, για το εσωτερικό έχω ετοιμάσει δύο φόρτους. Ίσως αν μπορέσω να φτιάξω κάτι ακόμα. Για τις πόρτες , ίσως δεν έχεις άδικο. |
|
| |
vagelis207 Diamond member
Μηνύματα : 325 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 50 Τόπος : Πατρα | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τρι 05 Φεβ 2013, 21:09 | |
| Χρηστο πολυ ωραιο φιλε!!! Μπραβο! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τρι 26 Φεβ 2013, 23:20 | |
| Παίδες καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ για να συνεχίσω το έργο μου.
Τα τζόκεϊ των πιλότων της 355 ΜΤΜ έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρώμα και αν ναι ποιο;
Φιγούρες Preiser στην 1/87 θα μπορούσα να ταιριάξουν σχετικά αξιοπρεπώς σε διόραμα στην 1/72; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 27 Φεβ 2013, 00:48 | |
| Φίλε Χρήστο για το πρώτο, χωρίς να ξέρω, θα πρότεινα το RAF blue...Τονίζω, χωρίς να έχω συγκεκριμένη γνώση... Για το δεύτερο θα σου συνιστούσα απερίφραστα να το αποφύγεις. Είναι πολύ μικρές. Η preiser έχει και 72άρες στην γκάμα της... |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 27 Φεβ 2013, 18:36 | |
| Prop σε ευχαριστώ. Αν δεν υπάρξει άλλη πληροφόρηση το καπελάκι θα βαφτεί μπλε όπως προτείνεις. Για τις φιγούρες της Preiser, γνωρίζω ότι υπάρχουν 72άρες, αλλά το θέμα που ήθελα το βρήκα στην 1/87. Ομολογουμένως θα είναι αρκετά κοντοί, σαν 1,50 στην πραγματικότητα. |
|
| |
phantomakias V.I.P member
Μηνύματα : 530 Ημερ/νία εγγραφής : 11/09/2012 Ηλικία : 52 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 27 Φεβ 2013, 22:43 | |
| Για φιγουρες τσεκαρε αν βρεις και τα σετ της Ερφιξ,Λουφτφαβε και Ραφ. Εχουν καποιες πολυ ωραιες στασεις και οι φορμες των μηχανικων μοιαζουν και με συγχρονες. Οσο για τζοκεϋ,δεν ξερω αν φορανε αλλα θα ειναι μπλε οχι ραφ αλλα πιο ανοιχτο καπως,ας πουμε οπως η μπαρα στο φορουμ επανω. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Πεμ 28 Φεβ 2013, 21:22 | |
| Σε ευχαριστώ Φαντομάκια. Έψαχνα για τις αντίστοιχες της Χασεγκάβα αλλά ομολογώ ότι αυτό που μου ανέφερες δεν το γνώριζα. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 06 Μαρ 2013, 18:39 | |
| Καλησπέρα παίδες.
Η συνέχεια των εργασιών στο Do-28 περιελάμβανε, τοποθέτηση των καθισμάτων, του πιλότου, των χειριστηρίων και των οργάνων στο θάλαμο διακυβέρνησης. Επιπλέον μπήκαν τα τελευταία καθίσματα στον θάλαμο των επιβατών, ένας σάκος, και το φορείο πάνω στις ειδικές ράμπες. Η άτρακτος έκλεισε και φανέρωσε ένα σεβαστό κενό. Βλέποντας αυτό και σκεπτόμενος τι έχει να ακολουθήσει στα φτερά και τα ακτρακτίδια των κινητήρων αναρωτιέμαι, ένα μισόκιλο στόκος θα με φτάσει;
Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο που κάθονται τα καθίσματα, αλλά λέω να συμβιβαστώ.
|
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 06 Μαρ 2013, 18:46 | |
| Η δουλεια στο εσωτερικο ειναι πολυ καλη δεν βλεπω καποιο θεμα με τα καθισματα οσο για το κενο υπομονη και καλα τριψιματα! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 06 Μαρ 2013, 18:58 | |
| Η δουλειά που έχεις κάνει στο εσωτερικό είναι πολύ καλή. Όμως έχω την εντύπωση πως ο χειριστής κάθεται λίγο ψηλά. Όσο για την άτρακτο νομίζω πως τα πατώματα σου βγήκαν λίγο φαρδιά. Προσπάθησε να τα φάς λίγο....Πάντως ακόμη και άν κλείσει, θα υπάρχουν σημεία που θα κάνει σκαλοπατάκι, και το στόκινγκ δεν θα το γλυτώσεις! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 06 Μαρ 2013, 19:28 | |
| Όντος ο χειριστής κατέληξε να κάθεται λίγο ψηλά. Πιθανολογώ ότι θα ήθελε λίγο ακόμα φάγωμα το κάθισμα στο κάτω μέρος (αν και έχει κοπεί αρκετά), και ίσως το πάτωμα στον θάλαμο διακυβέρνησης να ήθελε να καθίσει λίγο πιο χαμηλά. Ίσως αν είχα αφαιρέσει έναν από τους τάκους του δαπέδου, να ήταν πιο καλά. Η άτρακτος έκλεισε και έπεσε και το πρώτο χέρι στόκος, οπότε ότι έγινε έγινε. |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Do-28 Skyservant Π.Α. (Revell 1/72) Τετ 06 Μαρ 2013, 21:54 | |
| Πού πήγαν οι φωτογραφίες ;;;;; |
|
| |
|