| Παρακολουθείτε το θέμα:VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 | |
|
|
| kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 19 Φεβ 2019, 15:43 | |
| σαλπιγκτή "βάρα" φασολάδα επιστροφή στον πάγκο! Οχι δεν εγκαταλείπω το Αρνεμ, αλλά η μέχρι τώρα αποκατάσταση του χεριού δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση του βαψίματος φιγούρων. Το περασμένο καλοκαίρι στις διακοπές στην Ν.Πέραμο Καβάλας ξεκίνησα την συναρμολόγηση του Vickers mk VIb (ελαφρύ άρμα που στο ξέσπασμα του Β'π.π. αποτελούσε την πλειοψηφία του βρετανικού αρματικού δυναμικού, όπως άλλωστε συνέβαινε & στο αντίπαλο στρατόπεδο με το panzer I ) το κιτ που είχα στη διάθεση μου είναι το 1ο, αν & για το θέμα πουφιλοδοξώ να το εντάξω -Μάχη της Κρήτης, Γαλατάς Χανίων ,Μάιος 1941 ,όχημα του Ρόι Φαρραν -καταλληλότερο θα ήταν το 2ο. Αν όχι δύσκολα κιτ τα κιτ της vulcan ,σίγουρα "δύστροπα" ,ακατάλληλα για αρχάριους, υποχρεωτικές επιλογές για όσους αναζητούν ένα μη ρητινένιο κιτ για τον τύπο.Για τα ιδιαίτερα θέματα στη κατασκευή θα σας ενημερώνω διεξοδικά.Μείνετε συντονισμένοι. Μέχρι τότε: http://iscreta.gr/2016/04/%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC/https://en.wikipedia.org/wiki/Roy_Farran |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 19 Φεβ 2019, 20:11 | |
| το κιτ είναι ακατάλληλο για αρχάριους λόγω πολυπλοκότητας συστήματος ανάρτησης.Κάθε συγκρότημα ανάρτησης/τροχών έχει 2 μεταλλικούς άξονες με 4 ελατήρια ο κάθε ένας( 2 εσωτερικά & 2 εξωτερικά) . Επιπλέον άξονες & ελατήρια διαφέρουν στο μήκος (μακρύτερα για τα μπροστινά συγκροτήματα) .Αν το μήκος στους άξονες διακρίνεται στα ελατήρια με γυμνό μάτι δεν φαίνεται τίποτα. Τα εξωτερικά ελατήρια υπερκαλύπτουν τα εσωτερικά & δεν φαίνονται τα εσωτ. καθόλου. Υποτίθεται πως με προσεκτική συναρμολόγηση η ανάρτηση είναι πλήρως λειτουργική. Γιά ποιό λόγο όταν η ερπύστρια σε μήκη & κομμάτια δεν επιτρέπει την παραμικρή κίνηση & πρέπει να κολληθεί πάνω στους τροχούς ;; Μην χάσετε ούτε κομματάκι της ,η κυρά-Vulcan δεν δίνει ούτε ένα επιπλέον. Για καλή μου τύχη σε 1 συγκρότημα ανάρτησης/τροχών δεν εκτυπώθηκε ο άξονας προσαρμογής στο πήγμα."Σκρατσάρισα" έναν το αν πέτυχε θα φανεί στη τελική συναρμολόγηση Υποτίθεται πως ήθελα κάτι πιο εύκολο για το χέρι μου αποτις φιγούρες ... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 19 Φεβ 2019, 20:21 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Δευ 25 Φεβ 2019, 21:58 | |
| |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 26 Φεβ 2019, 00:39 | |
| κι ομως εγω το βρισκω πανεμορφο αυτο το αρματακι....... θελω πολυ να το δω πως θα βγει απο τα χερακια σου Νικο |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 26 Φεβ 2019, 20:16 | |
| λίγη υπομονή δείξτε & πιστεύω πως θα βγεί "γαλάζιος καπνός" καλό αποτέλεσμα θέλω να πω... οι τελευταίες φωτο που ανέβασα δεν είναι τυχαίες .Είναι "ζόρικο" από μόνο του το κιτ της vulcan ,αποφάσισα "ομοιοπαθητικά" να το με ζορίσω περισσότερο.Θα αναπαραστήσω σκρατς το χώρο οδήγησης( το μόνο που δίνεται είναι το κάθισμα του οδηγού & αυτό σε λάθος βάσεις) γιατί σκέφτηκα να αφήσω ανοιχτές τις θυρίδες του οδηγού. Εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον "3ο πρόεδρο" που σε ανύποπτο χρόνο εφοδίασε όλη την Πάτρα με "εργαλεία" κατασκευής του( & εντελώς δωρεάν),που σε αυτήν την σκρατς (ανα)κατασκευή αποδείχτηκαν πολύτιμα.Αρχικά το σχήματος αιχμής βέλους πριονάκι που χρησιμοποίησα για να αποκόψω το τοίχωμα διαχωρισμού του κινητήρα από τον χώρο οδήγησης. Τα vickers ήταν από τα λίγα ,αν όχι τα μόνα βρετ. άρματα που είχαν τον κινητήρα & την κίνηση (κινητήριους τροχούς ) εμπρός. Ο συγκεκριμένος τύπος δεξιά του οδηγού. Το πριονάκι έβγαλε σωστά το τοίχωμα ,αλλά θα το αντικαταστήσω με φύλλο πλαστικού που θα κοπεί με πατρόν το αρχικό ,γιατί οι πρώτες λεπτομέρειες που μπήκαν δεν με ικανοποίησαν & θα ξαναγίνουν. Το δεύτερο εργαλείο που αποδείχτηκε πολύτιμο είναι ο τροχός "πριτσιναδώρος". Υπόσχομαι πως μαζί με φωτο εσωτερικού θα φωτογραφίσω & τα εργαλεία.{Το μόνο που έχω κρατήσει είναι το ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες άνοιγμα στο τοίχωμα πίσω από πλάτη οδηγού ,για πέρασμα από χώρο μάχης(πύργος) στο χώρο οδήγησης, σύμφωνα με παραπάνω φωτο.} ΠΑΛΙ & ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-ΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ=READINESS=ΣΤΑΜΚΟ |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 05 Μαρ 2019, 08:47 | |
| Οι ως εδώ εργασίες στο χώρο οδήγησης. Πάνω αριστερά 2 από τα εργαλεία παραγωγής Στάμκου φτιαγμένα να προσαρμόζονται σε κοινές μοντελιστικές λαβές. Επόμενη ανταπόκριση στα βαψίματα. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Κυρ 10 Μαρ 2019, 20:27 | |
| ολοκλήρωση δεξιού τοιχώματος ,πατώματος, πίνακα οργάνων(προς το "περίπου", η μοναδική φωτο που βρήκα ήταν απο ρημαγμένο εσωτερικό) το αριστερό τοίχωμα ,πολύ καλωδίωση & εικάζω θήκη για ανταλλακτικά ελατήρια ανάρτησης. Το λευκό βάψιμο ,μάλλον "μουσειακή" επέμβαση ,αν δεν κάνω λάθος το χρώμα στο εσωτερικό βρετ.αρμάτων εποχής είναι "αλουμινί".... to be continued. |
|
| |
readiness V.I.P member
Μηνύματα : 453 Ημερ/νία εγγραφής : 26/10/2017 Ηλικία : 42 Τόπος : ΚΟΛΑΣΗ-ΆΔΗΣ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Κυρ 10 Μαρ 2019, 20:48 | |
| Που πάς κ μπλέκεις μωρέ άνθρωπε. Παντός όλα φενοντε καλά προχωρά κ σε παρακολουθώ. Πρόσεχε το χέρι σου μην το ζοριζης ακόμα σιγά σιγά.
Φαντάζομαι ο Πρόεδρος Α' είναι Πάτρα, να περάσετε καλά αυτές τής μέρες.
πεστου να φέρει και καμία ντουζίνα αυγά γιατη μου τα καναν ομελέτα |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 20 Μαρ 2019, 13:37 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 27 Μαρ 2019, 10:33 | |
| τμήμα του αριστερού "βορειοαφρικάνικου" φτερού με προσπάθεια μίμησης της αυθεντικής φωτογραφίας. Θέλω να το αναπαραστήσω λειτουργικό ,όχι κατεστραμμένο & με υπόθεση ότι το φτερό έχει στραπατσαριστεί πριν την τελική μάχη. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 27 Μαρ 2019, 10:40 | |
|
Έχει επεξεργασθεί από τον/την kami στις Τετ 27 Μαρ 2019, 10:51, 1 φορά |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 27 Μαρ 2019, 10:50 | |
| |
|
| |
readiness V.I.P member
Μηνύματα : 453 Ημερ/νία εγγραφής : 26/10/2017 Ηλικία : 42 Τόπος : ΚΟΛΑΣΗ-ΆΔΗΣ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 27 Μαρ 2019, 14:25 | |
| Ωραι ματσακονιες που πέφτουν γουστάρω πολύ. Καλή συνέχεια Πρόεδρε Β. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 27 Μαρ 2019, 18:25 | |
| |
|
| |
readiness V.I.P member
Μηνύματα : 453 Ημερ/νία εγγραφής : 26/10/2017 Ηλικία : 42 Τόπος : ΚΟΛΑΣΗ-ΆΔΗΣ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 27 Μαρ 2019, 19:05 | |
| Με της ευλογίες όλον μάς τεκνό μου Ευλογισων εσει θέλει μπανάνα |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Δευ 01 Απρ 2019, 00:50 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Παρ 05 Απρ 2019, 21:18 | |
| Έγινε το βασικό βάψιμο της παραλλαγής (τύπου Caunter) με ακρυλικά της lifecolor που είχα στο στοκ. "Μαρτύρησα" ,2 φορές σημάδεψα το απέναντι περιβόλι για εκτόξευση ... Καμμιά σχέση με tamiya ή gunze .Μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε τα διαλυτικά από αυτές ή κάποια μορφή οινοπνευματικού διαλύματος ,θα καταστρέψει το χρώμα.Θέλουν το δικό τους διαλυτικό που δεν είχα ή μίγμα αποσταγμένου νερού & washer fluid κατά το: http://www.airbrushguru.com/how-to-thin-acrylic-paint-for-airbrush.htmlΑνακάτεψα αποσταγμένο νερό & συμπυκνωμένο υγρό καθαρισμού παμπρίζ(πόσο να βάλεις να μη γίνει σαπουνάδα;;;...& όχι δεν τελειώνουν εδώ τα βάσανα.Χρειάζεται σούρωμα με κάλτσα & flowimprover ...& πάλι μπούκωνε το μπεκ σαν τα xtracrylics των hannants αν τα έχετε δοκιμάσει....Δεν ξέρω πόσες φορές έλυσα τον αερογράφο ,ειδικά με τα portland stone & silver gray, το slate gray συμπεριφέρθηκε καλύτερα... Αφού δεν το πέταξα(λυπήθηκα τις σκρατσιές )κατέληξα σε πολλαπλές διορθώσεις με πινέλο ...κρίμα τις ώρες που χάρτωνα & την καλή χαρτοταινία που ξόδεψα...Φωτογραφία μόλις επιτρέψει η κόρη.... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Σαβ 06 Απρ 2019, 16:55 | |
| |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Σαβ 06 Απρ 2019, 17:07 | |
| Ωραιο βγαινει Νικο... Για τα lifecolor δεν το ηξερα....παλι καλα που το αναφερεις γιατι εχω και γω καποια... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Σαβ 06 Απρ 2019, 17:48 | |
| Κώστα να αναφέρω πως στο πινέλο συμπεριφέρονται καλά. Δεν ξέρω τι κάνουν με το δικό τους διαλυτικό στον αερογράφο, αλλά δεν είχα & δεν σκοπεύω να επενδύσω σε αυτό ,γιατί δεν έχω πολλά & μετά από αυτό δεν σκοπεύω να αποκτήσω & άλλα. Gunze & πάλι gunze για αερογράφο, δεν ξεραίνονται ποτέ & το σπουδαιότερο με οτι σου βρίσκεται στο σπίτι από οινόπνευμα-φωτιστικό,λοσιόν, φαρμακευτικό- βάφουν ωραιότατα.Με τσίπουρο δεν δοκίμασα |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Κυρ 07 Απρ 2019, 00:11 | |
| Μην με βαζεις σε σκεψεις Νικο!...εχω ενα καλο αλλα ειναι με γλυκανισο ,οποτε δεν ξερω αν θα εχει διαφορά απο το σκετο Με πινελο εχω δοκιμασει και γω...πραγματι η συμπεριφορα τους ειναι καλη... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τρι 09 Απρ 2019, 16:01 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 10 Απρ 2019, 12:23 | |
| χωριανοί ολοκληρώθηκε το βασικό βάψιμο & συναρμολόγηση & το βικεράκι παίρνει την άγουσα του χρονοντούλαπου των ημιτελών ,λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων & εν αναμονή των anzac από icm & λαδο-πετρελαιοτενεκέδων της miniart. Κάποια πράγματα ως εδώ μου άρεσαν(ιδιοκατασκευές) κάποια με χάλασαν(χρώματα lifecolor).Το silvergray μάλλον δεν θα το πειράξω ,αν & θα το προτιμούσα πιο σκούρο.Ελπίζω οι ατέλειες στο βάψιμο να καλυφθούν από παλαίωση & φθορές. Ευχαριστώ για την υπομονετική συμμετοχή σας. https://miniart-models.com/products/35595-oil-petrol-cans-1930-40s/τα τενεκέδια που θέλω για φόρτο. http://www.icm.com.ua/news/573-gallipoli-1915.htmlοι φιγούρες για διόραμα. |
|
| |
readiness V.I.P member
Μηνύματα : 453 Ημερ/νία εγγραφής : 26/10/2017 Ηλικία : 42 Τόπος : ΚΟΛΑΣΗ-ΆΔΗΣ | Θέμα: Απ: VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 Τετ 10 Απρ 2019, 19:57 | |
| Τι να πω κρίμα που μπαίνει στο χρονοντούλαπο τέτοια προσπάθεια.
Πάντως αν κάνης την Καλλίπολη θα γουστάρω πολύ. Πρώτα για τη υπάρχει ένα τραγούδι απο sabbaton πού ειναι καταπληκτικό κ δεύτερο θα μάθω την ιστορία τής Καλλίπολης τη έγινε τότε, Ναι ρε δάσκαλε τα θέματα σου είναι μία ιστορία κ την αναλύεις άψογα.
Καλή συνέχεια. |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|