| Παρακολουθείτε το θέμα:ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" | |
|
|
| readiness V.I.P member
Μηνύματα : 453 Ημερ/νία εγγραφής : 26/10/2017 Ηλικία : 42 Τόπος : ΚΟΛΑΣΗ-ΆΔΗΣ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 25 Νοε 2017, 14:58 | |
| ετσι όπως φαίνεται διπλά στην άλλη φιγούρα νόμιζα ότι ηταν μεγαλύτερη λάθος μου δάσκαλε |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 25 Νοε 2017, 21:33 | |
| - Stamkos έγραψε:
- ετσι όπως φαίνεται δίπλα στην άλλη φιγούρα νόμιζα ότι ήταν μεγαλύτερη λάθος μου δάσκαλε
- Σπόιλερ:
θα γράψεις 100 φορές δεν θα ξαναπώ τον καμί δάσκαλο!
|
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 25 Νοε 2017, 22:06 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 27 Νοε 2017, 21:53 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Πεμ 28 Δεκ 2017, 15:46 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 06 Ιαν 2018, 20:25 | |
| καλή χρονιά ,υγεία, δύναμη & καλά μοντέλα σε όλους-ανεξαιρέτως! Ο Αι-Βασίλης έφερε τα χρώματα της scale75 & είναι εξαιρετικά ματ-& όταν λέμε ματ εννοούμε ΜΑΤ! & τώρα αρχίζουμε τα μαθήματα ρωσικής: красный флот=κόκκινο ναυτικό КРАСНЫЙ КРИМ=κόκκινη Κριμέα черный морской бухта= μαύρης θάλασσας στόλος Το 2ο φαίνεται πως γράφεται στην κορδέλα του "πίλου" των ναυτών με χρυσά γράμματα σε μαύρο φόντο ,στην ψαλιδωτή απόληξη της κορδέλας διακρίνονται χρυσές άγκυρες -μία σε κάθε άκρη. Σύμφωνα με όσα ξέρω από το δικό μας ναυτικό ,η κορδέλα αυτή-αντίστοιχο του εθνόσημου σε μας ,αναφέρει την υπηρεσία ή το όνομα του πλοίου που ανήκει ο ναύτης.Σε πολεμική περίοδο,για λόγους "αντικατασκοπίας" ,αντικαθίσταται από γενικό όνομα ,όπως ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. Στα δικά μας τώρα δεν θα τολμήσω καν να δοκιμάσω να γράψω κάτι στους ναύτες μου & μάλιστα με χρυσό! чб τα αρχικά αυτά εμφανίζονταν σε επωμίδες πεζοναυτών που ανήκαν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.Τα αναπαρέστησα σε έναν ,αφού "έκοψα" χάρτινες επωμίδες. μείνετε συντονισμένοι ,θα ακολουθήσουν & άλλα μαθήματα ρωσικής & ναυτικών στολών! Στέλιο τα φώτα σου για το βάψιμο χρυσών σιριτιών στα μανίκια & σήματος στο πηλήκιο του αξ/κού. Βάφω απευθειας ή σε υπόστρωμα σαν "στεγνό πινέλο"; |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 08 Ιαν 2018, 19:18 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τρι 09 Ιαν 2018, 09:45 | |
| Εσύ κάθεσαι και ψάχνεις τη σωστή τονικότητα ακόμα και στις στολές!! Είναι εξαιρετικά κουραστικό για μένα ένα τέτοιο διόραμα, όπως και γενικά ένα διόραμα, αλλά θαυμάζω το κουράγιο και την υπομονή σου! |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τρι 09 Ιαν 2018, 10:32 | |
| Κουραστικο ειναι αλλα αποδιδει |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τρι 09 Ιαν 2018, 23:59 | |
| Αυτό που έχω διαβάσει, γνωρίζω και δεν έχω εφαρμόσει μέχρι σήμερα. Ένα διόραμα δεν σταματάει σε ένα καλό άρμα αεροπλάνο κ.τ.λ. αλλά τελειώνει με εξίσου καλές φιγούρες. Είμαι πολύ αδιάβαστος στο συγκεκριμένο άθλημα και πραγματικά θαυμάζω την δουλειά σου.
|
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 15 Ιαν 2018, 22:35 | |
| - Χρήστος έγραψε:
- Αυτό που έχω διαβάσει, γνωρίζω και δεν έχω εφαρμόσει μέχρι σήμερα.
Ένα διόραμα δεν σταματάει σε ένα καλό άρμα αεροπλάνο κ.τ.λ. αλλά τελειώνει με εξίσου καλές φιγούρες. Είμαι πολύ αδιάβαστος στο συγκεκριμένο άθλημα και πραγματικά θαυμάζω την δουλειά σου.
παίδες ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,αλλά "μηδένα προ του τέλους μακάριζε" ,αλλά & μετά το τέλος αν με περιλάβει σε κριτική κάποιος "φιγουράκιας" δεν θα ξέρω που να κρυφτώ. Χωρίς να θέλω να δοκιμάσω την υπομονή σας μια τελευταία φωτοτεκμηρίωση. Σήμερα στα φορητά όπλα των ναυτών μου ,που με το βάψιμό τους ασχολούμαι . το 1ο ημιαυτόματο τυφέκιο tokarev SVT-38/40, το 2ο το πασίγνωστο PPSh-41 με τυμπανοειδή & μπανανόσχημο γεμιστήρα & τέλος 3ο το ελαφρύ πολυβόλο degtyaryov DP-28 (με κοντό δίποδο το DP-27, χωρίς άλλη εμφανή εξωτερική διαφορά) Τέλος άλλος ένας πολ.ανταποκριτής με στολή αξ/κου του κόκκινου ναυτικού( ή μήπως αξ/κος με φωτογραφική μηχανή; ) Δεν θα σας ζαλίσω με τις διαφορές μεταξύ SVT-38 & SVT-40 .H miniart δίνει πολύ σωστά το 2ο ,με το λιγότερο ξύλο στον "ξυστό" ...εγώ βιάστηκα να της χρεώσω λάθος...Ανακαλώ! ΛΕΞΙΚΟ: ξυστός αρσενικό το κάτω μέρος της καραμπίνας το οποίο λέγεται και πάπια σημάδευε με το δεξί χέρι στη σκανδάλη και με το αριστερό στον ξύλινο ξυστό |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τρι 16 Ιαν 2018, 09:42 | |
| Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω αν ο ξυστός ήταν ο χειροφυλακτήρας, αλλά δεν είναι, γιατί ο χειροφυλακτήρας είναι κάτω από την κάνη. Μου αρέσει πολύ που θέλεις να είσαι ιστορικά σωστός. Κι εγώ έτσι θέλω να είμαι, ασχέτως αποτελέσματος. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τρι 16 Ιαν 2018, 15:51 | |
| Εγώ πειράζει που δεν έχω ακόμη καταλάβει τί είναι ο "ξυστος" ; |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 17 Ιαν 2018, 23:38 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Πεμ 18 Ιαν 2018, 10:34 | |
| |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 19 Ιαν 2018, 09:36 | |
| Είναι πολύ ωραίες. Πρόσωπα εκφραστικά, λεπτομέρειες καλοβαμμένες κτλ. Αλλά τα φωτίσματα στις πτυχές των χιτωνίων των ναυτών, δείχνουν στις φώτο λίγο κοφτά και έντονα. Σκληρά δείχνουν και τα "νερά" του ξύλου στά κοντάκια. Ένα διάφανο καφέ χέρι από πάνω, ίσως χρειαζόταν. Όμως ίσως για όλα αυτά να φταίει το φώς του φλάς. Κι όλα αυτά μιάς και το ζήτησες, καθότι εγώ ως μή φιγουράς δεν έχω και πολύ λόγο σε αυτά... |
|
| |
ΚΩΣΤΑΣ Gold Member
Μηνύματα : 135 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 19 Ιαν 2018, 13:24 | |
| Είναι πάρα πολύ ωραίες Νικο... Ειδικα τα πρόσωπα όπως έγραψε και ο prop-early ..."ζωγραφίζουν""..... Σου εχω πεί και δια ζώσης ότι στις φιγούρες εχεις ανέβει επίοπεδο.. Και μιας και μιλάμε για διοράματα θεωρω πως αυτό που δίνει ζωή σε ένα διόραμα στην 12/35 ..είναι οι φιγούρες... Πιστεύω θα δέσουν απόλυτα με το υπόλοιπο έργο σου... Οι ρίγες στην μπελαμάνα τελικά πως έγιναν; |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 19 Ιαν 2018, 19:07 | |
| спасибо товарищам Костасу и Проверие! να'στε καλά για την θετική υποδοχή στις φιγούρες μου & μένα μου αρέσουν! Προπ! για τα νερά στα ξύλα έχεις δίκιο ,δεν είχα κάνει το "βερνίκωμα" ακόμη , που συνηθίζω( με wash sepia της citadel).Έχει γίνει ήδη πριν δω το σχόλιο σου.Για τα χιτώνια δεν θα κάνω κάτι, ακόμη & αν έχεις δίκιο(...όπως μου έλεγε ο Στέλιος η "νέα σχολή" βαψίματος φιγούρων ,γίνεται με απανωτά "διάφανα πέπλα", glazes, ακριβώς για να αποφεύγονται ,οι σκληρές μεταβάσεις απο βασικό σε σκίαση ή φώτισμα...μικρός είμαι ακόμα, μαθαίνω) Κώστα στην κολαρίνα(αυτό που είναι σαν σαλιάρα στον αυχένα) & όχι στην "μπελαμάνα"( το χιτώνιο με V άνοιγμα στο στήθος & υπόστρωμα για την "κολαρίνα" στην πλάτη)-δες & υποδείγματα στολής του δικού μας ναυτικού που πόσταρα παραπάνω.[ Ενας φοράει την κολαρίνα ,2 είναι με σκέτη μπελαμάνα, ένας ακόμη φοράει το μαύρο παλτό.Η μεταλλική έχει τον δικό της Θεό,δεν αναγνώρισα το χιτώνιο,μπελαμάνα δεν είναι,δεν έχει υπόστρωμα κολαρίνας. Άλλαξα & το κεφάλι της με κρανοφορεμένου,γιατί το πηλήκιο μου έμοιαζε μεταπολεμικό ,λόγω μεγέθους & σχήματος σκίαστρου. ] Εβαψα μια λευκή γραμμή στο άκρο της & τη "διαίρεσα" με λεπτότερη μπλε στη μέση ,έτσι απέκτησα 2 λευκές ρίγες.Για 3 που σωστά έκανε ο ρώσος συνάδερφος παραπάνω ,ούτε λόγος, δεν τα κατάφερα...εκ των υστέρων έκανα τη σκέψη να έβαφα όλη την κολαρίνα με λευκό & αφού έκανα 2 μπλε ρίγες στην άκρη ,να έκανα μπλε την υπόλοιπη επιφάνεια...δεν την πειράζω τώρα ,όταν ξανακάνω ναύτη ,που θα θα ξανακάνω!(& γω ναυτικό υπηρέτησα! ) Костасу =Κώστας Проверие=Πρόπερλι |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Κυρ 21 Ιαν 2018, 00:22 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τρι 23 Ιαν 2018, 00:27 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 31 Ιαν 2018, 20:06 | |
| πρόβα στησίματος χωρίς το Τ34 & τους ναύτες.Για λόγους "οικονομίας" χώρου η 3/γλωσση πινακίδα θα βρεθεί κάτω από το άρμα πατημένη από αριστερή ερπύστρια ,από την δεξιά ,εκεί που σηκώνεται λίγο ο 2ος εδαφιαίος θα βγαίνει η μια άκρη του αγκ.συρματοπλέγματος (για αυτήν την σκηνοθετική προσέγγιση ,η φιγούρα του αρματιστή με το πέτσινο εξοπλίστηκε με λοστό με την πρόθεση να απεμπλέξει από το άρμα του ,ότι σέρνει,ενώ οι υπόλοιποι "στήνονται" για τις ανάγκες της φωτογράφισης από Χαλντέι.) |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 31 Ιαν 2018, 22:56 | |
| Πολύ ομορφο Νίκο Με τις φιγουρες και το αρμα φυσικά θα δείξει αλλιώς.... Τόση δράση σε ένα "μαζεμένο" σε διάσταση διόραμα!.... η πόρτα στις φωτό ετσι όπως δείχνει...όλα τα λεφτά!! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Κυρ 04 Φεβ 2018, 19:27 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 05 Φεβ 2018, 00:26 | |
| |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 05 Φεβ 2018, 13:10 | |
| Ειναι πραγματι εξαιρετικο!... Aν και πιστευω πως οι φωτο το αδικουν ..Αυτο που μενει Νικο ειναι μερικες λεπτομερειες π.χ πανω στην γεφυρα... |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|