Μετά την κατάρριψη της 24ης Νοεμβρίου, οι Ρώσοι όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν της περιπολίες
στην περιοχή με Su-27. Οι Τούρκοι συνέχισαν να είναι προκλητικοί, με δυσάρεστα αποτελέσματα για αυτούς,
αφού τα F-16 τους, πέφτανε σαν μύγες.
Οι Αμερικάνοι για να μην ξεφτιλιστούν εντελώς οι «σύμμαχοι» τους, φέρανε τα…«υπερμαχητικά» τους F-15, F-22 και F-35.
Όμως προς μεγάλη τους έκπληξη, οι αντίπαλοι τους πλέον ήταν τα Su-35BM και Su-30,
με αποτέλεσμα αρνητικό ρεκόρ καταρρίψεων για αυτούς 0-35!!!
Το F-22 υστερούσε σε ευελιξία και η πολυδιαφημισμένη τεχνολογία STEALTH αποδείχτηκε ανεπαρκής, αφού τα Ρωσικά αεροσκάφη με τα ηλεκτρονικά που είχαν εγκατεστημένα, τα εντόπιζαν σε μεγάλες αποστάσεις και σε συνδυασμό με τους R-77 ήταν εύκολος στόχος.
Ένα μάλιστα F-22, προσγειώθηκε σε εχθρικό έδαφος για να αποφύγει την κατάρριψη του και κατέληξε στην Ρωσία για δοκιμές!
Τα δε F-35 δεν είχαν καμία ελπίδα στις αερομαχίες. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές για F-35 τα οποία μετατρέπονταν σε πύρινες μπάλες που πέφτανε από τον ουρανό (μάλλον κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον κινητήρα τα έκανε να αναφλέγονται).
Τρομοκρατημένοι οι Αμερικάνοι βλέποντας ότι τα σούπερ αεροπλάνα τους πήγαν περίπατο, απέσυραν τα F-22 και F-35 και κατέφυγαν σε 2 λύσεις.
Η πρώτη ήταν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το ανώτερο YF-23 του διαγωνισμού ATF και να ανοίξου γραμμή παραγωγής του. Η δεύτερη ήταν ένα ημίμετρο, διότι το F-23C αποδείχτηκε αρκετά ακριβό οπότε στράφηκαν στη βελτίωση του F-16. Το F-16 είχε φτάσει στα όρια του - αεροδυναμικά τουλάχιστον - και ακόμα και με ισχυρότερους κινητήρες ήταν υπερβολικά βαρύ, με μικρή πτερυγική επιφάνεια. Έτσι κατασκεύασαν μια δελταπτέρυγη έκδοση του, το οποίο πλέον είχε καλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη εμβέλεια. Για να μην γίνουν όμως ξανά ρεζίλι, δεν χρησιμοποιήθηκε στο πεδίο της μάχης με αμερικάνικα εθνόσημα αλλά με αυτά των ΗΑΕ. Δυστυχώς γι΄ αυτούς (ή μάλλον ευτυχώς!!!), η σύρραξη είχε τελειώσει και το F-16ES δεν είδε ποτέ επιχειρησιακή δράση.
Δεύτερο μου θέμα λοιπόν για το group build, ένα λίγο τροποποιημένο F-16.