| Παρακολουθείτε το θέμα:ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" | |
|
|
| kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 15 Ιουν 2016, 13:37 | |
| "Χωριανοί" μετά απο καιρό & πολλές καθυστερήσεις ξεκινάω την απελευθέρωση της Σεβαστούπολης.(Οσοι θυμάστε το Καρλ που είχα φτιάξει πριν χρόνια,θα καταλάβετε γιατί μέρος 3ον).Στις 9 του Μάη του 1944,μετά απο 2 χρόνια σκληρής χιτλερικής κατοχής ,σοβιετικοί πεζοναύτες συνοδευόμενοι απο άρματα Τ34 ,εισέρχονται στην κατεστραμένη Σεβαστούπολη ,ιστορική έδρα του Στολου της Μαύρης Θάλασσας, ολοκληρώνοντας την απελευθέρωση της Κριμαίας. το διόραμα που προβλέπεται να δοκιμάσει τις μοντελιστικές μου δυνατότητες θα βασιστεί σε "μοντ/κη αδεία" συγκερασμό των 3 πρώτων φωτό. Στην 1η φαίνεται η πεζογέφυρα του "Primorsky boulevard"(σε ελεύθερη απόδοση "παραθαλάσσια περατζάδα") ,γνωστή ως γέφυρα των Δράκων,λόγω των ανάγλυφων Δράκων στο κέντρο του τόξου της ,αλλιώς γέφυρα της αγάπης ή γέφυρα των φιλιών ,για ευνόητους λογους ,αν σκεφτούμε πως σε ειρηνικούς χρόνους ,αποτελεί αγαπημένο τόπο βόλτας για τους σεβαστουπολίτες. Το χτίσιμο της ξεκίνησε το 1905 στη θέση του φρουρίου του Αγ.Νικολάου που κατέστρεψαν οι γάλλοι στη διάρκεια του Κριμαικού πολέμου(πολυβασανισμένος τόπος η Κριμαία,θυμίζει Ελλάδα...). Η γέφυρα σε διάφορες περιόδους: Μείνετε συντονισμένοι θα εξακολουθήσουν τα "φωτορεπορτάζ" με σχόλια & σίγουρα θα χρειστώ "βοήθειες" από πολλούς απο εσάς. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 15 Ιουν 2016, 17:45 | |
| Ωωωωωω γέροντα...!!! ...νομίζω...και βέβαια είναι προσωπική μου γνώμη, βάση του φωτογραφικού υλικού που μας έδωσες, πιο πολύ θα σε δυσκολέψει το "γράμμα"... οι φθορές στην αναπαράσταση του παλαιομενου χαρτιού ...χχχχμμμ...θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες σου... ...και τα γραμματόσημα???... Χαναντς??? |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 15 Ιουν 2016, 19:48 | |
| τα άλλα δυο που είναι κ.kami για να καταλάβουμε & εμείς από τα ξένα τί γίνεται..... & να θαυμάσουμε & αυτό το έργο καλή συνέχεια & ευκολία |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 15 Ιουν 2016, 21:49 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 13 Ιουλ 2016, 19:09 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Πεμ 14 Ιουλ 2016, 00:38 | |
| 1.εσωτερικό θυρίδων παρατήρησης στον πυργίσκο διοικητή απο σετ φ/χ της airwaves του ΓΜ πάντα. 2.σωστή τοποθέτηση σε σχήμα "Χ" των κρίκων ανάρτησης του πύργου. 3.α. χερούλια-λαβές για πεζικό "σκρατς" 3.β.απόδωση "σοβιετικού ατσαλιού" στα πλευρά του πύργου(χτύπημα με σβουράκι σε ταχυτροχό, πέρασμα με πράσινο στόκο squadron, χτύπημα -διαμόρφωση του τελευταίου με κόλλα & σκληρό πινέλλο) 4.τάπα για χρήση φορητού οπλισμού στα πλευρά του πύργου.Δεν υπήρχε σε όλα τα υπομοντέλα Τ34/76 μοντ1943,ούτε το έδινε η tamiya ,αλλά στο συγκεκριμένο προς αναπαράσταση υπήρχε. 5.αριθμοί χυτηρίου στον πύργο,που η ανάλυση της φωτο έμπνευσης ,αποκάλυψε πως υπήρχε.(δείτε & αντίστοιχη μουσειακού,η 4η) 6.κάνη συζηγούς πολυβόλου απο βελόνα σύριγγας, η tamiya το παραλείπει. 7.βίδα στο περίβλημα του πυροβόλου που στο συγκεκριμένο μοιάζει να λείπει. 8.αναπαράσταση χυτού σε ασπίδιο,περίβλημα πυροβόλου, "ηπιότερο" σε σχέση με πλευρά πύργου,μόνο με υγρή κόλλα & πινέλο. 9.χερούλια & λαβές στα καπάκια θυρίδων πύργου ,σύμφωνα & με τελευταίες 2 φωτο. 10.οπως παραπάνω στο 7. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Πεμ 15 Σεπ 2016, 22:26 | |
| επαναφέρω εδώ την φωτο έμπνευσης: καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες ώστε η δεξιά πλευρά του Τ34 να ταυτιστεί κατα το δυνατόν με την παραπάνω φωτογραφία, Εχω κολλήσει όμως στα σημεία που κύκλωσα με πορτοκαλί.Τι είναι αυτό στο 1) αριστερά από κουλούρα λεπτού (συρματό)σχοινου; Αμ αυτό το λαμαρινάκι μεταξύ ερπύστριας & φτερού πάνω από πίσω (κινητήριο) τροχό;σημείο 2) Θα μπορούσε να'ναι κάτι για απομάκρυνση της λάσπης ...δεν ξέρω ,ούτε το έχω ξαναδεί! χωριανοί βοήθεια!Δίνω εδώ τον σύνδεσμο για φωτογραφία ,ώστε να μπορέσετε να την μεγενθύνετε http://waralbum.ru/24208/ |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 16 Σεπ 2016, 01:16 | |
| Θα σου λεγα τι είναι και που να τα βάλεις... Αλλά σέβομαι την ηλικία μας...μας δουλευεις νομίζω... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 16 Σεπ 2016, 01:26 | |
| - kami έγραψε:
- επαναφέρω εδώ την φωτο έμπνευσης:
Εχω κολλήσει όμως στα σημεία που κύκλωσα με πορτοκαλί.Τι είναι αυτό στο 1) αριστερά από κουλούρα λεπτού (συρματό)σχοινου; Αμ αυτό το λαμαρινάκι μεταξύ ερπύστριας & φτερού πάνω από πίσω (κινητήριο) τροχό;σημείο 2) Θα μπορούσε να'ναι κάτι για απομάκρυνση της λάσπης Το 1) μοιάζει σαν να είναι κάποιο είδος άγκυρας....Τί δουλειά έχει πάνω στο άρμα; Ξέρω 'γω; "Αν δείς καράβι στο βουνό....ξέρεις τί τό'χει σύρει".... Το 2) αμα δεν τό 'χεις ξαναδεί ΕΣΥ, σκέψου εγώ....Μοιάζει σαν κάποιο είδος πατούρας.... |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 16 Σεπ 2016, 20:06 | |
| - Prop-early έγραψε:
- kami έγραψε:
- επαναφέρω εδώ την φωτο έμπνευσης:
Εχω κολλήσει όμως στα σημεία που κύκλωσα με πορτοκαλί.Τι είναι αυτό στο 1) αριστερά από κουλούρα λεπτού (συρματό)σχοινου; Αμ αυτό το λαμαρινάκι μεταξύ ερπύστριας & φτερού πάνω από πίσω (κινητήριο) τροχό;σημείο 2) Θα μπορούσε να'ναι κάτι για απομάκρυνση της λάσπης Το 1) μοιάζει σαν να είναι κάποιο είδος άγκυρας....Τί δουλειά έχει πάνω στο άρμα; Ξέρω 'γω; . Πολύ πιθανό, άλλωστε είμαστε σε παραλιακή πόλη και θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο "εργαλείο" για να τις οδομαχίες. Για βοήθημα σε αναρριχήσεις των στρατιωτών και για έλξη και απομάκρυνση διαφόρων εμποδίων από το άρμα..... |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 16 Σεπ 2016, 22:15 | |
| Το 1 ίσως είναι κάποιο είδος αυτοσχέδιας αξίνας. Το 2 α-πο-ρώ που δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι! Καλά πλάκα κάνω. Ούτε που πάει ο νους μου. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 17 Σεπ 2016, 09:28 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Κυρ 18 Σεπ 2016, 23:56 | |
| 70 χρόνια και μετά την φωτογράφιση, αν φωτογράφος και πλήρωμα του άρματος ήξεραν τι διαβούλευση θα γινόταν για την εν λόγω φωτογραφία, θα φρόντιζαν για μία πιο προσεκτική λήψη. Χαίρομαι που έβγαλες άκρη. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 19 Σεπ 2016, 23:57 | |
| ναι Χρήστο & να σκεφτείς ότι δεν είναι τυχαίες φωτογραφίες,ειδικά αυτή με τα λάβαρα είχε προμελετηθεί!νομίζω πως πόσταρα τον καμεραμαν με τις σημαίες πριν τις δώσει στο πλήρωμα του άρματος( στο 1ο ποστάρισμα). ...το κακό είναι πως είχα τελειώσει την αριστερή πλευρά στο τυχαίο & τα ξήλωσα όλα για να πάω με βάση το πραγματικό...αλλά χαλάλι γιατί ενθουσιάστηκα με τα σλόγκαν.Δεξιά είναι ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ 64 & αριστερά ΔΩΣΤΕ 64 ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 24 Σεπ 2016, 10:17 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 28 Σεπ 2016, 22:15 | |
| |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Τετ 28 Σεπ 2016, 22:21 | |
| Το καζανι λογικα πρεπει να ειναι εφεδρικο καυσιμο?? |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Πεμ 29 Σεπ 2016, 21:01 | |
| Στην δεξιά πλευρά κάτω από το σκοινί υπάρχει κάποιος κουλουριασμένος μουσαμάς ή κουβέρτα ή το σκοινί είναι περισσότερο; Κατά τα άλλα είσαι πάρα πολύ κοντά στην φωτογραφία....Αυτό που λέμε "σνάπσοτ"! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Παρ 30 Σεπ 2016, 22:51 | |
| ΜΟΥΡΓΑ:πράγματι το "καζάνι" είναι για επιπλέον καύσιμα ,κλασσική ρώσικη πατέντα - Σπόιλερ:
...αμάν εσείς οι αεροπλανάδες,εμείς γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε τι κάνουν οι "σύμμορφες δεξαμενές" ε; γιατί;
Τέλος πάντων το περίεργο στο συγκεκριμένο είναι ότι δεν έχει "ισομοιραστεί" στις δέστρες & το ακόμη χειρότερο ότι η τάπα πλήρωσης έχει έρθει στο πλάι & όχι πάνω όπως θα'ταν σωστό & αναμενόμενο...έτσι "ξύρισα" τις δέστρες & έφτιαξα νέες με evergreen & ζτπ. Prop-early:πρόσθεσα 2-3 λούπες στην κουλούρα ,είχες δίκιο!..."ψώνιο" ή όχι νομίζω πως πλησιάζω αρκετά τις φωτογραφίες.Ετοιμάζομαι για βάψιμο... Ανθιμεεεεε τις σημαίες! |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Σαβ 01 Οκτ 2016, 22:59 | |
| Ωραιο βγαινει Νικο. Οσο για καποιες αποριες που εχω Θα τα πουμε αυριο με τον καφε. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Κυρ 09 Οκτ 2016, 22:12 | |
| |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 10 Οκτ 2016, 10:59 | |
| Στην τελευταία φωτογραφία που δείχνεις, η λέξη Κριμαία, φαίνεται να είναι αλλιώς γραμμένη (θέμα ορθογραφίας ίσως; )...Δεν ξέρω αν θές να την αλλάξεις. Παρ'όλα αυτά όπως είπαμε και χθές, είναι πολύ ακριβής η αναπαράσταση της φωτογραφίας. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 10 Οκτ 2016, 11:16 | |
| Προπ αν είναι το ίδιο άρμα (90+% πιθανότητα),μάλλον είναι προγενέστερη ,δες έχει ακόμη & τα 2 φτερά εμπρός.Οσον αφορά το σλόγκαν,πιστεύω οτι όποιος το έγραψε ,"κόλλησε" το b με το I, μετά το ΚΡ. Ψάχνοντας την μετάφραση στο google το ΚΡΙΜΑΙΑ γράφεται Крым & όχι ΚΡΝΜ Δεν μιμήθηκα το "κόλλημα" ,άφησα ενα μικρό κενό μεταξύ b & I. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 10 Οκτ 2016, 17:20 | |
| Ναί, κι εγώ πιστεύω πως είναι κάποια "καλλιγραφική" ένωση του b με το Ι (όπως έμείς ενώνουμε στις επιγραφές το Ο με το Υ στο OY, και γράφουμε ένα γράμμα που μοιάζει με πεζό "γ"). Νομίζω πως φαίνεται το ίδιο και στις δύο φωτογραφίες... Όπως και νά'ναι μικρή σημασία έχει...Κι έτσι να το αφήσεις δεν πειράζει.... |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Δευ 10 Οκτ 2016, 20:10 | |
| - kami έγραψε:
- ΜΟΥΡΓΑ:πράγματι το "καζάνι" είναι για επιπλέον καύσιμα ,κλασσική ρώσικη πατέντα
- Σπόιλερ:
...αμάν εσείς οι αεροπλανάδες,εμείς γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε τι κάνουν οι "σύμμορφες δεξαμενές" ε; γιατί;
Υποθετω ρε φιλε γιατι λογικα αυτο ειναι βλακεια με ενα βλημα αναφλεγετε και παπαλα το εξτρα καυσιμο δεν νομιζω να κανει τιποτα στη θωρακιση |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|