| Παρακολουθείτε το θέμα:“What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) | |
|
|
| Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Δευ 04 Ιαν 2016, 11:31 | |
| - Χρήστος έγραψε:
- Καλημέρα. Αν και τα είπαμε, άλλη μία φορά δεν βλάπτει. Καλή Χρονιά σε όλους και καλά μοντέλα!......Μιλάμε το kit σκάει γάιδαρο.
Καλή Χρονιά κατ'αρχήν Ως γνωστόν οι μοντελιστές είναι ένα σκαλί παραπάνω στην υπομονή από τα μουλάρια, και μόλις ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από....τα δέντρα, άρα δεν σε φοβάμαι! Εξαιρετική και μεθοδική δουλειά με τις φωτογραφίες από δίπλα.! Ίσως να υπερέβαλες λίγο με τους επιπλέον αισθητήρες αλλά...δεν βαριέσαι....Γιορτές έχουμε ακόμα! |
|
| |
phantomakias V.I.P member
Μηνύματα : 530 Ημερ/νία εγγραφής : 11/09/2012 Ηλικία : 52 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Δευ 04 Ιαν 2016, 14:24 | |
| Χρονια πολλα και καλη χρονια! Μια χαρα προχωρα το θεμα,θα βγει τουμπανι! Μια συμβουλη. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ειναι και what if μην τρελαινεσαι με οτι λαθος εχει το κιτ.Εκμεταλευσου το για αμπελοφιλοσοφια ,και καλα. Π.χ. ειναι αναποδα γιατι ετσι βολευε τους ναυταιους,κανεις δεν θα σε κατακρινει ακριβως γιατι δεν υπαρχει! Ετσι κανεις και τη μοντελιστικη ζωη πιο ευκολη.Αμα ποτε φτιαξεις κανονικο Απατσι..............................μην παρεις Ιταλευρι Κηπ απ δε γκουντ τζομπ!!!!!!!!!!! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 07 Ιαν 2016, 22:53 | |
| Γιώργο σε ευχαριστώ. Μία προσπάθεια για ένα αληθοφανές “what if”… αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Προπ είπα να βάλω λίγο πλαστικό παραπάνω, έτσι για να ξεφύγω από τα τετριμμένα και να δω τι ψάρια πιάνω. Phantomakia, τελικά Apache και Italeri δεν πάνε. Και να φανταστείς το είχα πάρει για να το κάνω Ελληνικό. Θα είχε φύγει από το παράθυρο από την αρχή. Για την what if προσέγγιση ίσως δεν έχεις άδικο, αν και το όλο σύστημα τροποποιήθηκε ήδη… Προχωρώντας τώρα με την κατασκευή αρχίζουν να στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια επιλογής ανάμεσα σε USN και USMC και κατ’ επέκταση και της διαμόρφωσης του φορτίου. Για την περίπτωση του USN μάλλον θα έχουμε δύο AIM-9 στα ακροπτερύγια (αν και λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου όπλου στο απόθεμά μου μάλλον θα μείνουν σκέτοι οι πυλώνες), έναν κάλαθο ρουκετών και τέσσερεις hellfire στους εξωτερικούς σταθμούς αριστερά και δεξιά, μία εξωτερική δεξαμενή στον έναν εσωτερικό πυλώνα (μπορεί και καμία τορπίλη Mk 46 ή Mk50) και ένα όπλο αέρος-επιφανείας στον άλλο (Harpoon ή Penguin που είναι και λίγο πιο μπουγιόζικος). Ανάλογα με το αν και ποιο από όλα θα μπορέσω να φτιάξω από περισσεύματα και πλαστικό. Για την περίπτωση του USMC ή θα έχουμε μία μίξη από καλάθους ρουκετών και hellfire κατά τα γνωστά ή κάτι σε what if και εδώ. Το πρώτο what if, είναι μία ιδέα του georgosk για να τοποθετήσω ένα GAU8 Gatling από Α-10, σε ατρακτίδιο. Δεν ξέρω καν αν θα χωράει κάτω από ένα από τα φτερά ή τι θα γινόταν αν έριχνε αυτό το κτίνος (μάλλον θα γύριζε τι ελικόπτερο φούρλες), το σίγουρα είναι πως θα έδειχνε τρελό εργαλείο. Το άλλο what if, ήταν εμπνευσμένο από την πιο κάτω φωτογραφία… …και θα περιελάμβανε ένα ατρακτίδιο εκκένωσης προσωπικού (μετατροπή εξωτερικής δεξαμενής, στο μοντέλο και σε μία what if πραγματικότητα) με την ονομασία EVAPOD (το βρήκα πιασάρικο για όνομα), όπως στο σκίτσο που έφτιαξα… Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο για Apache και extraction για να δω και άλλες φωτογραφίες ανθρώπων να κρέμονται σαν σταφύλια από ελικόπτερα, είδα πως ίσως το θέμα τελικά δεν είναι και πολύ what if… http://theaviationist.com/tag/special-forces/http://www.thinkdefence.co.uk/2014/04/exint-pod/Όπως καταλάβατε έχω αρκετή όρεξη για γράψιμο και ονειροπόληση και ελάχιστη όρεξη για μοντελέρισμα. Και βέβαια δεν έχω καταλήξει κάπου. |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Παρ 08 Ιαν 2016, 10:05 | |
| ΑΙΜ-9 έχω εγώ πολύ πράμα να σου δώσω. Όσο για οπλισμό Αέρος - Εδάφους / Επιφανείας έχουμε και εκεί ενδιαφέρουσες επιλογές αν θες να ξεφύγεις από τα τετρημένα |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τρι 19 Ιαν 2016, 10:17 | |
| Είχα κάποτε μία αφίσα με τον Απάχη, σε επίδειξη οπλισμού. Το πιό εντυπωσιακό κομμάτι ήταν ο "Πιγκουΐνος"! Οπότε άν θέλεις την "βοήθεια του κοινού", εγώ ψηφίζω USN με τα αντίστοιχα φορτία! Ίσως να μπορώ να βοηθήσω σε αυτό, μπορεί να έχω ένα "Χαρπούνι" να σου δώκω.... |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τρι 19 Ιαν 2016, 19:26 | |
| |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τρι 19 Ιαν 2016, 19:35 | |
| Εχω και εγω οπλα αν χρειαστει να συνδραμω!καλη συνεχεια! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 21 Ιαν 2016, 09:31 | |
| Πολύ στόκος ρε παιδάκι μου! Έχεις ρίξει πολύ δουλειά. Είναι και ένα θέμα που ανυπομονώ να το δω τελειωμένο! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 21 Ιαν 2016, 20:57 | |
| Zark ό,τι μπορώ κάνω χαχά. Αλλά μιλάς εσύ για τρέλα! Tazman δεν έχω παράπονο. Από στόκο άλλο τίποτα. Το παλεύω. Georgosk, prop, Μούργα ευχαριστώ για την προσφοράς οπλισμού. Ίσως τελικά να χρειαστώ κάποια από την βοήθειάς σας… αφού βέβαια πρώτα καταλήξω σε ποιο κλάδο θα ανήκει. Κάτι η βαρεμάρα που έχει οδηγήσει σε αργία εργασιών, κάτι η αναποφασιστικότητα και ακόμα να επιλέξω ανάμεσα σε USN, USMC και φορτίο. Για την ώρα, μικρή πρόοδος με την κατασκευή (προ ημερών) με το ραντάρ, κατασκευασμένο από κομμάτι θήκης φακών επαφής και φύλλο πλαστικού. Για να προσθέσω το κάτι τις, από των άξωνα στροφείου ΑΒ-205 στην 1/48 πήρα ένα τμήμα του και το πρόσθεσα ανάμεσα στο ραντάρ και την κεφαλή που κρατάει τα πτερύγια. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, πρόσθεσα και έναν πύρο από πλαστικό. Αυτά για την ώρα… και για μάλλον αρκετή ώρα. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 21 Ιαν 2016, 22:04 | |
| Βρηκα χαρπουνι! Ειναι καπως μεταχειρισμενο, θα χρειαστει περιποιηση αλλα πιστευω θα το συνεφερεις!
|
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 21 Ιαν 2016, 22:54 | |
| Προπ σε ευχαριστώ για το ψάξιμο. Αν τελικά το κάνω Ναυτικού, λέω πρώτα να δοκιμάσω να φτιάξω έναν Penguin. Αν δεν πετύχει, δεν θα πω όχι στην προσφορά σου. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Δευ 08 Φεβ 2016, 22:47 | |
| Καλησπερίζω την παρέα. Εργασιών συνέχεια και έχουμε… Για το πίσω σκέλος του συστήματος προσγείωσης, έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Πρώτα επιλέχτηκε η θέση που θα μπει. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η θέση που φαίνεται τοποθετημένο στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις και έτσι επέλεξα ένα σημείο πιο κοντά στην άτρακτο. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να αφαιρέσω την κεραία που βρισκόταν σε εκείνο το σημείο. Σε όλες τις διαφορετικές προτάσεις για την θαλάσσια έκδοση, το πίσω σκέλος από μονό που είναι στα Apache, έχει γίνει διπλό. Για την μετατροπή αυτή χρησιμοποίησα την ρόδα του μοντέλου και μία παρόμοιου προφίλ από το κουτί με τα περισσεύματα. Τρόχισμα, κόψιμο και λίγο πλαστικό και τέλος κόλληση στο Apache. Για να μπορέσω να κολλήσω την ουρά σε θέση αναδίπλωσης χωρίς να τρέμει και αυτή και εγώ, έτριψα ελαφρά άτρακτο και ουρά στα σημεία που φαίνονται, ούτως ώστε να δημιουργήσω δύο επίπεδες επιφάνειες, τις οποίες και θα μπορέσω να κολλήσω με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ελπίζω να μην φαίνεται πολύ άσχημα στο τέλος. Για την κατασκευή του Penguin χρησιμοποίηση έναν Matra 530 από ένα Mirage F-1. Από τις πληροφορίες που ψάρεψα στο διαδίκτυο… https://en.wikipedia.org/wiki/Penguin_(missile)https://en.wikipedia.org/wiki/R.530…διαπίστωσα πως σαν διαστάσεις δεν έχουν και μεγάλη διαφορά. Ιδιαίτερα στην διάμετρο η απόκλιση στην 1/72 είναι της τάξης των 0,23 χιλιοστών. Ελλείψη άλλης εναλλακτικής το παρέβλεψα αβασάνιστα. Από την σύγκριση των δύο πυραύλων προέκυψε ότι οι προεξοχές που υπάρχουν στον Matra κατά μήκος και αντιδιαμετρικά του σώματος (από βέλος σε βέλος) υπάρχουν και στον Penguin στην μία όμως πλευρά και με κάποια κενά. Έτσι και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες. Με γκρι μολύβι έχω σκιάσει τα σημεία που έτριψα για να χαθεί η υπερύψωση. Στην άλλη μεριά στοκάρισα και έτριψα. Τέλος με φύλλο πλαστικού που προσπάθησα να διαμορφώσω κατάλληλα, έφτιαξα τα πτερύγια. Πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο λεπτά, αλλά για να είμαι ειλικρινής και δεν έχω κάτι πιο κοντινό σε πλαστικό αλλά και δεν την παλεύω να το ξανακάνω. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τρι 09 Φεβ 2016, 01:37 | |
| Εξαιρετική η καινούργια υπογραφή αγαπητέ! Εξαιρετική και η δουλειά στον "Πιγκουΐνο"! Νομίζω πως γίνεσαι....ΑΚΡΑΙΟΣ πλέον! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τετ 10 Φεβ 2016, 08:11 | |
| Απλά το παλεύω μπουαχαχα… Σε ευχαριστώ Prop. Τελικά μάλλον δεν θα χρειαστώ τον Harpoon. Εξωτερική δεξαμενή κοιτάζω να βρω και δεν βρίσκω κάτι στα μέτρα και κάπως στο σχήμα που θέλω.
|
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τετ 10 Φεβ 2016, 17:51 | |
| - Χρήστος έγραψε:
- Απλά το παλεύω μπουαχαχα…
Σε ευχαριστώ Prop. Τελικά μάλλον δεν θα χρειαστώ τον Harpoon. Εξωτερική δεξαμενή κοιτάζω να βρω και δεν βρίσκω κάτι στα μέτρα και κάπως στο σχήμα που θέλω.
σαν τη δεξαμενές ψαχνής χρηστό να δούμε τη μπορεί να κάνουμε |
|
| |
phantomakias V.I.P member
Μηνύματα : 530 Ημερ/νία εγγραφής : 11/09/2012 Ηλικία : 52 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τετ 10 Φεβ 2016, 20:04 | |
| |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τετ 10 Φεβ 2016, 21:55 | |
| Χρήστο εξαιρετική δουλειά με το πύραυλο και οδηγός για μένα αν χρειαστεί να επαναλάβω το εγχείρημα μιας και δουλεύουμε στην ίδια κλίμακα. Για δεξαμενές έχω σε διάφορα μεγέθη και πολύ μικρές. όποτε θες μιλάμε να τις δεις αν σου κάνουν. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 11 Φεβ 2016, 23:13 | |
| Phantomakia σε ευχαριστώ. Χωράει ακόμα βελτίωση το πράγμα. Γιώργο, Κώστα ευχαριστώ για την προσφορά. Έχοντας μερικές φωτογραφίες ως αναφορά διαπιστώνω πως το μήκος της δεξαμενής πρέπει να φτάνει στο ύψος των εξαγωγών του κινητήρα περίπου. Μία δεξαμενή από Α-7 της hobby boss που δοκίμασα, πέρα από το σχήμα της που είναι λίγο κάπως, είναι και αρκετά πιο μεγάλη σε μήκος. Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, γενικά ψάχνω να είναι σχετικά κυλινδρική σε όλο το μήκος της, μήκος περίπου 6 με 6,5 εκατοστά και διάμετρο περίπου 7 χιλιοστά. Γιώργο, όταν με το καλό χρειαστεί να φτιάξεις Penguin, να μιλήσουμε μπας και σε βοηθήσω και δια ζώσης και τον κάνεις πιο καλό. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Παρ 12 Φεβ 2016, 00:44 | |
| Βλέπεις εδώ τίποτε που να σε εξυπηρετεί; Νομίζω πως το ΙΙ που έχει και πτερύγια, μπορεί να σου κάνει...Έχω να σου δώσω και 2ο αν θέλεις να το επιμηκύνεις! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Παρ 12 Φεβ 2016, 17:27 | |
| Ναι και εγώ πιστεύω ότι η δεύτερη είναι πολύ κοντά σε αυτό που ψάχνω. Δεν νομίζω πως θα χρειαστώ και δεύτερη. Πέρα από το ότι δεν θα ήθελα να σε επιβαρύνω,δεν νομίζω να μου πετύχει και η μετατροπή. Θα σου τηλεφωνήσω να κανονίσουμε τα της παράδοσης. Σε ευχαριστώ!
|
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Παρ 12 Φεβ 2016, 17:47 | |
| χρηστό την δεξαμενή πού ψαχνής διάβασα από άλω φορούμε έχουν τα δυο κιτ της Hasegawa & Fujimi κάτσε να ρωτήσω τον θειο μου γιατί αυτός περνει κάτι τετια περίεργα κιτ χρηστό το βρήκα το ελικόπτερο με της δεξαμενές εδώ στην θεσσαλονικη αλά δεν πάω καθόλου στο μαγαζί αυτο |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Παρ 12 Φεβ 2016, 22:44 | |
| Όχι ρε Κώστα, μην τρέχεις. Θα βολευτώ μια χαρά και με αυτήν του Προπ. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Πεμ 10 Μαρ 2016, 00:12 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Δευ 14 Μαρ 2016, 23:49 | |
| Καλησπέρα στην ομήγυρη, Συνέχεια επί του θέματος και προχωρώντας όσο πιο γρήγορα μπορώ έχουμε τις κάτωθι εξελίξεις. Νομίζω πως μπορώ δημόσια να παραδεχτώ αυτό που ειπώθηκε και κατ' ιδίαν με τον georgosk. Ναι η δεξαμενή έχει πάρει λίγο. Δεν μπορώ να πω, είχα προσφορά και από τον προαναφερθέντα για κάτι πιο… ίσιο, επέλεξα όμως να πορευθώ ως έχει. Αρχικά θέλοντας να βάψω το ε/π με την δεξαμενή επάνω, έκανα μία πρόχειρη εφαρμογή της τελευταίας, στον φορέα και διαπίστωσα πως δεν μου αρέσει και πολύ η γωνία με την οποία κάθεται. Έτσι πρόσθεσα μία μικρή σφήνα από πλαστικό και έπειτα κόλλησα την δεξαμενή. Στην συνέχεια όμως ξεκόλλησε και ίσως για καλό, αφού τελικά βάφτηκε καλύτερα. Πρώτο χρώμα τις παραλλαγής… Μασκάρισμα. Συγνώμη η φωτογραφία είναι λίγο φλου, αλλά την έβαλα καθαρά για να υπάρχει μία συνέχεια στην περιγραφή. Το δεύτερο χρώμα τις παραλλαγής. Ενημερωτικά να αναφέρω πως θα ακολουθήσει και τρίτο. Επίσης ξεκινώντας το βάψιμο, ήθελα το μπλε να είναι λίγο πιο ανοικτό και το γκρι λίγο πιο σκούρο και για αυτό τα ξεκίνησα με αυτή την σειρά. Στο τέλος όμως μου βγήκαν λίγο ανάποδα με αποτέλεσμα στο γκρι να επιμείνω λίγο. Ελπίζω να μην έχει χτίσει. Η νεκροψία θα δείξει. Αυτά για απόψε. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: “What if” AH-64 Sea Apache (Italery 1/72) Τρι 15 Μαρ 2016, 08:48 | |
| Θα δούμε ωραία πράγματα, αυτό έχω να πώ! Και θα πώ επίσης πως υπάρχει και άλλη δεξαμενή αν θές να διορθώσεις κάτι που δεν σου αρέσει... |
|
| |
|