Θέμα: Στο ηλιοβασίλεμα (Θέμα που συμμετείχε στον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό) Τετ 26 Φεβ 2014, 11:57
Καιρός λοιπόν να μοντελιστώ κι εγώ λίγο χιχιχι! Η ιδέα μου ήρθε χαζεύοντας στο ίντερνετ κάτι φωτογραφίες από Μύκονο ψάχνοντας για Ελληνικούς ανεμόμυλους όταν το μάτι μου έπεσε σε αυτά τα πανέμορφα σπιτάκια που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα!
Κι αφού γι αλλού πηγαίναμε κι αλλού η ζωή μας πήγε, αποφάσισα να φτιάξω μία βινιετούλα βασισμένη σε αυτά τα σπιτάκια. Το τελικό αποτέλεσμα ελπίζω να είναι αυτό
σε κλίμακα 1:48 για να μην ξεφύγουμε σε μέγεθος. Σκέφτομαι να βάλω κάποιον ή κάποια να αγναντεύει μέσα από το παράθυρο!
Ξεκινάμε λοιπόν την κατασκευή βήμα - βήμα....
Βάση 11x9,5 cm από μπλε φελιζόλ
σε μακετόχαρτο σχεδιάζω την όψη των δύο σπιτιών
και κόβω την όψη καθώς και τα πλαϊνά τα οποία τα κόλλησα πάνω στη βάση (όχι την όψη)
πάμε τώρα να χαράξουμε τουβλάκια κλπ. έχω διαμορφώσει κάποια χαλασμένα πινέλα γι αυτό τον σκοπό
πιέζοντας δηλαδή το πινέλο ελαφρά πάνω στην επιφάνεια του μακετόχαρτου, μένει το αποτύπωμα και έτσι χαράζω τα τούβλα
Θέμα: Απ: Στο ηλιοβασίλεμα (Θέμα που συμμετείχε στον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό) Τετ 26 Φεβ 2014, 13:21
σε συνέχεια των προηγουμένων και αφού τελείωσα τη χάραξη, πέρασα όλη την επιφάνεια με κυανοακρυλική. διαδικασία που γίνετε οπωσδήποτε σε εξωτερικό χώρο διότι οι αναθυμιάσεις είναι ανυπόφορες. το αποτέλεσμα είναι να πλαστικοποιήτε το μακετόχαρτο και να μην κινδυνεύει να χαλάσει η γράμμωση στα επόμενα βήματα.
στις φωτογραφίες φαίνεται η γυαλάδα της κόλλας πριν στεγνώσει. έβαψα με καφέ τα τούβλα και πέρασα όλη την επιφάνεια με μία λεπτή στρώση γύψου καλλιτεχνίας για να γεμίσω τους αρμούς
όταν στέγνωσε έβαψα τα τούβλα με brick red και μερικά με σκούρο καφέ και μαύρο. πέρασα ξανά όλη την επιφάνεια με γύψο καλλιτεχνίας αλλά αυτή τη φορά πολύ αραιό για να πέσει μόνο μέσα στους αρμούς.
όταν στέγνωσε ο τοίχος κολλήθηκε στη θέση του και έβαψα τα παράθυρα μαύρα.
επόμενο βήμα η θάλασσα κόλλησα δύο φέτες μακετόχαρτο τις οποίες έτριψα με γυαλόχαρτο για να δημιουργήσω τον κυματισμό και το κόλλησα πάνω στη βάση.
πέρασα όλη την επιφάνεια με μία λεπτή στρώση παρετίνης (στόκος ακριλικός γενικής χρίσης, τον βρίσκουμε σε όλα τα χρωματοπωλεία)
και κόλλησα στις αιχμές των κυμάτων βαμβάκι για να δημιουργήσω αργότερα τον αφρό
λίγο πριν στεγνώσει ο στόκος τράβηξα το βαμβάκι για να ξεκολλήσει το πολύ και το πότισα με κυανοακρυλική για να στερεοποιηθεί. χτυπώντας ελαφρά με σκληρό πινέλο διαμόρφωσα τα κύματα.
έκανα μία απόπειρα να βάψω τη θάλασσα αλλά επειδή δεν με ικανοποιούσε σκούπισα το πολύ χρώμα και το άφησα να στεγνώσει για να ξαναπροσπαθήσω.