| Παρακολουθείτε το θέμα:"Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 | |
|
|
| Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Δευ 01 Οκτ 2012, 23:14 | |
| Τα Βρετανικά αεροπλάνα βάφονταν στην πραγματικότητα με χρήση "μασκών", με αποτέλεσμα η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα χρώματα της παραλλαγής να είναι "κοφτή" (σβήσιμο θα δεί κανείς σε αεροσκάφη που έχουν βαφτεί μετά από επισκευή-συντήρηση, σε επίπεδο μοίρας) Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω το εξής και μαζύ θα δούμε άν θα δουλέψει: α) Μετά το βάψιμο του πρώτου χρώματος της παραλλαγής, σχεδίασα τις γραμμές της παραλλαγής πάνω στο μοντέλο με ένα μολύβι, σύμφωνα με τις πηγές (σχέδια εταιρείας, φωτογραφίες, κτλ) β) Πάνω στις γραμμές αυτές κολλήθηκε ταινία μασκαρίσματος κομμένη σε λωρίδες. γ)Οι λωρίδες αποκολλήθηκαν με προσοχή, έχοντας στηγν κολλητική τους επιφάνεια το αποτύπωμα του μολυβιού. δ) Με μικρό ψαλιδάκι έκοψα την ταινία πάνω στο ίχνος του μολυβιού, και ξανακόλλησα την ταινία στο μοντέλο, καλύπτωντας την περιοχή που δεν θα πρέπει να καλυφθεί από το 2ο χρώμα. ε) Με τον τρόπο αυτό σχηματίζονται "μάσκες", σύμφωνα με το σχήμα της παραλλαγής, που καλύπτουν τις περιοχές που θα διατηρήσουν το πρώτο χρώμα. στ) Τυχόν κενά σε δύσκολα σημεία, καλύπτονται με μικρότερα κομμάτια ταινίας μασκαρίσματος και το μοντέλο αποκτά την μορφή που φαίνεται στην εικόνα. Έτοιμο λοιπόν για να μπεί στο βαφείο! Αύριο-μεθαύριο θα δούμε το αποτέλεσμα! WISH ME LUCK!!!!!! |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τρι 02 Οκτ 2012, 02:33 | |
| Kαλη συνεχεια και ενα ειναι σιγουρο δεν θα τυχει θα πετυχει!
|
|
| |
ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Diamond member
Μηνύματα : 397 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 50 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τρι 02 Οκτ 2012, 12:24 | |
| Μου αρεσει prop, δωστου κι αλλο... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Σαβ 06 Οκτ 2012, 20:46 | |
| Λοιπόν...Όλα φαίνεται πως πήγαν καλά....Έτσι τουλάχιστον μου φαίνεται.... Η παραλλαγή σχηματίστηκε, σε ορισμένα σημεία φαίνονται οι γραμμές του μολυβιού, αλλά πιστεύω πως μπορούν να σβηστούν με μιά απλή και ταπεινή λευκή γομολάστιχα... Με την άδειά σας, σκέπτομαι να ανεβάσω την τεχνική στίς...τεχνικές! (Που σιγά την τεχνική δηλαδή.... ) |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Σαβ 06 Οκτ 2012, 20:51 | |
| Aρχισε να φαινετε η τεχνη...... |
|
| |
phantomakias V.I.P member
Μηνύματα : 530 Ημερ/νία εγγραφής : 11/09/2012 Ηλικία : 52 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 10 Οκτ 2012, 19:32 | |
| Ωραια παει να βγει, για δωσε παρακατω σπρωξιμο να ακουσω πλατς! |
|
| |
ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Diamond member
Μηνύματα : 397 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 50 Τόπος : πατρα | |
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Κυρ 12 Μάης 2013, 23:07 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Λοιπόν...Όλα φαίνεται πως πήγαν καλά....Έτσι τουλάχιστον μου φαίνεται....
Η παραλλαγή σχηματίστηκε, σε ορισμένα σημεία φαίνονται οι γραμμές του μολυβιού, αλλά πιστεύω πως μπορούν να σβηστούν με μιά απλή και ταπεινή λευκή γομολάστιχα... Με την άδειά σας, σκέπτομαι να ανεβάσω την τεχνική στίς...τεχνικές! (Που σιγά την τεχνική δηλαδή.... ) Λοιπόν παιδιά.....Η γομολάστιχα....έσπασε τα μούτρα της.... Ούτε η λευκή ούτε η μπλέ που είναι για μελάνι κατάφερε να σβήσει τις μολυβογραμμές, και πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί..... Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, κρατάτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως το μολύβι ΔΕΝ σβήνεται εύκολα από την μάτ βαμμένη επιφάνεια ενός μοντέλου....Scripta manent.....! Αλλά μας ξελάσπωσε το αγαπημένο και σεμνό πινελάκι, το οποίο κάλυψε τα ίχνη του μολυβιού....Έτσι το "παπάκι" πήγε σήμερα στο βαφείο και πήρε ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι, για να υποδεχτεί τα σήματά του.... |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Δευ 13 Μάης 2013, 16:50 | |
| Πού το είχες αυτό το κούτσικο; Δείχνει καλούτσικο!! Προσωπικά, όταν έχω να μασκάρω παρόμοια παραλλαγή, περνάω πρώτα παρκετίνη και μετά μασκάρω. Το αεροσκάφος αυτό είναι η γνωστή ''Χήνα''; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Δευ 13 Μάης 2013, 18:22 | |
| Όχι, δεν είναι η "χήνα" αλλά....το "χηνόπουλο" (gosling για τους Βρετανούς) ή "παπί" (widgeon για τους Αμερικάνους). Η Grumman αφού έβγαλε το ακριβό και πολυτελές Goose το οποίο πέτυχε βεβαίως, δοκίμασε να βγάλει και ένα μικρότερο και φθηνότερο αμφίβιο αεροπλάνο, το οποίο πέτυχε και αυτό, όπως άλλωστε και το Goose. Ενόψει του πολέμου, ακολούθησε κι αυτό στην στράτευση το μεγαλύτερο αδερφάκι του, σε ελαφρύτερα καθήκοντα βεβαίως, λόγω μεγέθους και επιδόσεων.... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 15 Μάης 2013, 01:23 | |
| Και επειδή το θέμα θα προχωρήσει επιτέλους, μπήκαν οι πιό πολλές χαλκομανίες, με την εξαίρεση των άνω εθνοσήμων (που θα μπούν αφού περαστούν τα συρματόσχοινα των πλωτήρων), και τοποθετήθηκαν οι εξατμίσεις των κινητήρων που προέρχονται από ιατρικές βελόνες (καθαρές και αχρησιμοποίητες φυσικά).Οι καινούριες χαλκομανίες της Αίρφιξ συμπεριφέρθηκαν άψογα, αφού πρώτα το μοντέλο ψεκάστηκε με γυαλιστερό βερνίκι. Έπεται συνέχεια (Αντε να δούμε)! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 15 Μάης 2013, 01:41 | |
| Του πάει η παραλλαγή. Είναι η κλασσική που είχαν και τα Spitfire; |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 15 Μάης 2013, 01:41 | |
| Eπιτελους καλα τελειωματα!! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 15 Μάης 2013, 11:40 | |
| Ευχαριστώ παιδιά!
Ταζ, όχι δεν είναι η παραλλαγή του Spitfire, είναι η παραλλαγή του Fleet Air Arm, με Dark Sea Grey και Slate Grey, με Sky στις κάτω επιφάνειες, το οποίο όμως έχω πειράξει αυτοβούλως! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 15 Μάης 2013, 21:14 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Ευχαριστώ παιδιά!
Ταζ, όχι δεν είναι η παραλλαγή του Spitfire, είναι η παραλλαγή του Fleet Air Arm, με Dark Sea Grey και Slate Grey, με Sky στις κάτω επιφάνειες, το οποίο όμως έχω πειράξει αυτοβούλως! Το έκανες δηλαδή κάπως σαν τα Blenheim της παράκτιας διοίκησης; (Έτσι το έλεγαν Όπως και να'χει, δείχνει πολύ καλό. Μου κάνει εντύπωση η απλοτητα της κατασκευής του κιτ, που έχει ανάγλυφο τον ανασηκωμένο τροχό, αντί να δίνει και τη φωλιά του. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Πεμ 16 Μάης 2013, 00:35 | |
| Ναί αντίστοιχη παραλλαγή με της παράκτιας διοίκησης. Απλά επέλεξα για sky μια λίγο διαφορετική απόχρωση διότι ήταν ένα χρώμα που τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια "επαιζε" σαν απόχρωση πολύ.
Το κίτ είναι όντως απλοϊκό, εγώ όμως επέλεξα να το φτιάξω με ανεβασμένους τροχούς....Το κίτ δίνει και σκέλη και φωλέες, χωρίς πολλές λεπτομέρειες όμως, και δυστυχώς έχει πολύ προβληματικές εφαρμογές....Άμα το πιάσεις από την αρχή, θα καταλάβεις. Αλλά με τσίγκλισε σαν θέμα λόγω παραξενιάς! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Πεμ 16 Μάης 2013, 22:30 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Ναί αντίστοιχη παραλλαγή με της παράκτιας διοίκησης. Απλά επέλεξα για sky μια λίγο διαφορετική απόχρωση διότι ήταν ένα χρώμα που τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια "επαιζε" σαν απόχρωση πολύ.
Το κίτ είναι όντως απλοϊκό, εγώ όμως επέλεξα να το φτιάξω με ανεβασμένους τροχούς....Το κίτ δίνει και σκέλη και φωλέες, χωρίς πολλές λεπτομέρειες όμως, και δυστυχώς έχει πολύ προβληματικές εφαρμογές....Άμα το πιάσεις από την αρχή, θα καταλάβεις. Αλλά με τσίγκλισε σαν θέμα λόγω παραξενιάς! Μια χαρά θέμα είναι. Κι εγώ μπορεί να έχω σαν βασικό θέμα την Πολεμική Αεροπορία, αλλά αν μου κάνει ''κλικ'' ένα κιτ, θα κοιτάξω να το πάρω. Για παράδειγμα έχω ένα Tu-95 Bear στην 1/72. Κουκλί!! - Σπόιλερ:
Τελικά αν ενώσεις το Ελληνικό ερωτηματικό με το κλείσιμο παρένθεσης, βγαίνει μια φατσούλα! Στο προηγούμενό μου ποστάρισμα, ήθελα να ρωτήσω: (Έτσι το έλεγαν; ) Και τελικά βγήκε η φατσούλα!
|
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Πεμ 16 Μάης 2013, 22:58 | |
| - Tazman έγραψε:
- Prop-early έγραψε:
- .........Αλλά με τσίγκλισε σαν θέμα λόγω παραξενιάς!
Μια χαρά θέμα είναι. Κι εγώ μπορεί να έχω σαν βασικό θέμα την Πολεμική Αεροπορία, αλλά αν μου κάνει ''κλικ'' ένα κιτ, θα κοιτάξω να το πάρω. Για παράδειγμα έχω ένα Tu-95 Bear στην 1/72. Κουκλί!!
Χεχεχε...Από τα πολλά αυτά "κλίκ" που λές, τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει γεμίσει η μισή μου ντουλάπα.... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τρι 21 Μάης 2013, 17:36 | |
| Έγιναν κάποια ξεθωριάσματα, και μπήκαν οι βοηθητικοί πλωτήρες στα φτερά, μαζύ με τα συρματόσχοινα στήριξής τους....Τα τελευταία έγιναν (αυτή την φορά) από λεπτή μαύρη νάυλον ίνα. Σε κάθε πλωτήρα αντιστοιχούν 6 κομμάτια. Οι οπές στις επάνω επιφάνειες των πτερύγων, ήταν απαραίτητες για να περαστούν και κυρίως για να τεντώσουν οι ίνες, και κλείστηκαν με λευκό ακρυλικό στόκο. Σειρά έχουν τα εθνόσημα στις θέσεις αυτές που δεν μπήκαν νωρίτερα για ευνόητους λόγους. Οι διαφανείς επιφάνειες των παραθύρων έγιναν με κόλλα για διαφανή της Revell με την βοήθεια μιάς οδοντογλυφίδας και της επιφανειακής τάσης του υλικού. Μόνον το παράθυρο του χειριστή έγινε από λεπτή ζελατίνα, διότι ήθελα να κολληθεί σε ημιανοιχτή θέση. Και προχωράμε.... |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τρι 21 Μάης 2013, 18:50 | |
| Μου αρέσει πολύ το βάψιμο και η φθορά ειδικά του γκρίζου. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τρι 21 Μάης 2013, 21:00 | |
| Θα το ξαναφθείρω λίγο πάνω από τα τελευταία εθνόσημα....Έλπίζω να το συνεφέρω περισσότερο.... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 29 Μάης 2013, 01:17 | |
| |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 29 Μάης 2013, 02:16 | |
| Λιγα ασημακια και λιγη σκουρια σε λιγα και επιλεγμενα σημεια θα το απογειωνε.....μπορει να σε παιδεψε αλλα χαλαλι του το τελικο αποτελεσμα! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 29 Μάης 2013, 08:58 | |
| Ασημάκια θα μπούνε βεβαίως, όταν βάψω την δέστρα μπροστά. Σκουριές όμως; Γιατί; αφού ήταν φτιαγμένο από αλουμίνιο...
Επίσης να προσθέσω πως τα αντίβαρα στα πηδάλια ύψους-βάθους, προέρχονται από άλλο κίτ, μιάς και η μαμά Airfix τα δείχνει βεβαίως στο εξώφυλλο και στα σχέδια βαφής, αλλά....δεν τα δίνει....Δεν πειράζει...Συγχωρεμένη.... |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: "Ο.Κ....Τα κάναμε θάλασσα" Grumman J4F-1 Widgeon/Gosling στην 1/72 Τετ 29 Μάης 2013, 13:25 | |
| Πολλα μερη ηταν μεταλλικα οχι αλουμινιο και η θαλασσα τα ετρωγε το αλουμινιο πρασινιζει ...αλλα και παλι η φθορα υπαρχει γι αυτο τα εβγαζαν και τα επλεναν με γλυκο νερο κατα τακτα χρονικα διαστηματα....αλλα και ετσι να το αφησεις κουκλι ειναι! |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|