| Παρακολουθείτε το θέμα:Fire Suport Base | |
|
|
| Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Κυρ 27 Σεπ 2015, 00:32 | |
| Ούτε να το σκέφτομαι το μέτωπο που έχεις ανοίξει! |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Κυρ 27 Σεπ 2015, 01:31 | |
| Ωραιο βγαινει!.. Προχωρα γερά Γιώργο |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Δευ 05 Οκτ 2015, 14:38 | |
| |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Δευ 05 Οκτ 2015, 14:53 | |
| |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Δευ 05 Οκτ 2015, 15:59 | |
| - zark έγραψε:
- Σφιξου να προλαβεις...
Δεν νομίζω να προλάβω. Κάτι οι παράλληλες υποχρεώσεις, κάτι το μέγεθος του διοράματος.... θα προσπαθήσω πάντως μέχρι την τελευταία στιγμή. |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Σαβ 20 Αυγ 2016, 10:05 | |
| |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Σαβ 20 Αυγ 2016, 10:49 | |
| Γιωργο λιιιιιγη βλαστηση καποιο χορταρακι ισως και ιχνη των ερπυστριων και ειναι πολυ καλο μπραβο! |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Σαβ 20 Αυγ 2016, 10:56 | |
| - ΜΟΥΡΓΑ έγραψε:
- Γιωργο λιιιιιγη βλαστηση καποιο χορταρακι ισως και ιχνη των ερπυστριων και ειναι πολυ καλο μπραβο!
Εννοείται φίλε, οπωσδήποτε θα μπουν και αυτά. Βέβαια βλάστηση θα βάλω λίγη γιατί στην βάση και γύρο από αυτή γινόταν πλήρης αποψίλωση για να μην μπορούν να προσεγγίσουν αθέατοι οι αντάρτες Βιετκόνγκ και να υπάρχει ανοικτό πεδίο για τα αμερικάνικα πολυβόλα. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Σαβ 20 Αυγ 2016, 23:36 | |
| Γιώργο, πλούσιο και χορταστικό! Έχεις ρίξει πολύ δουλειά. Από την μεριά μου, θα ήθελα να εκφράσω έναν προβληματισμό και μια πρόταση. Ο προβληματισμός μου είναι ως προς τον προσανατολισμό, που έχει το πολυβόλο. Με το σκεπτικό ότι η βάση έχει κάποια βάθος, πίσω από αυτό που βλέπουμε, μήπως φαίνεται πως το πολυβόλο είναι στραμμένο προς το εσωτερικό αυτής. Η πρόταση μου έχει να κάνει με το εσωτερικό των ορυγμάτων. Δεν έχω κάνει ιστορική έρευνα και όπως είπες δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες, οπότε με κάθε επιφύλαξη θα ήθελα να προτείνω να προσθέσεις κάποια αντικείμενα. Ίσως κάποιον χάρτη και λάμπα στο επιτελικό, κάποια αφίσα στο μάχιμο. Καλή συνέχεια με τις υπόλοιπες εργασίες και υπομονή, αν και δεν σε φοβάμαι. |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Κυρ 21 Αυγ 2016, 10:31 | |
| Χρήστο προσθήκες θα γίνουν πολλές ακόμα, όπως ιστός με σημαία, χάρτες, αφίσες, τσουβάλια στο πάνω μέρος του υπόγειου καταφυγίου και διάφορα άλλα αντικείμενα συν βλάστηση για να γεμίσουν λίγο οι κενοί χώροι. Λάμπα στο υπόγειο καταφύγει έχω βάλει στην οροφή.Οπωσδήποτε πάτημα ερπύστριας και αν καταφέρω να φτιάξω θα βάλω και συρματόπλεγμα... Οπότε υπάρχουν ακόμα αρκετά να γίνουν.... Σχετικά με την χωροταξική κατανομή των πραγμάτων. Στην πρώτη σελίδα έχω βάλει μεταξύ άλλων φωτογραφιών ένα σχέδιο της FSB Floyd που αποτέλεσε βάση για το δικό μου διόραμα. Στο σημείο αυτό πρέπει να πω ότι οι βάσεις αυτές δεν είχαν σταθερή δομή κ μεταβαλλόταν συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες άμυνας (δέχονταν και επιθέσεις που κατέστρεφαν κάποιες δομές) αλλά και με τα όπλα που κατά καιρούς είχαν για βολές (πχ ρυμουλκούμενα ή αυτοκινούμενα πυροβόλα, όλμοι) ή άλλο εξοπλισμό όπως ραντάρ για επιτήρηση.............. Επίσης από βάση σε βάση μπορεί να υπήρχαν μεγάλες διαφορές σε μέγεθος και εξοπλισμό με κάποιες να είχαν πιο μόνιμο χαρακτήρα και άλλες να είχαν πιο πρόχειρες υποδομές. Στις μεγαλύτερες και πιο μόνιμες το ελικοδρόμιο ήταν στο μέσον τους για μεγαλύτερη προστασία και ενισχυμένο για βαρέα μεταφορικά ελικόπτερα. Σε πιο μικρές βάσεις (τέτοια έχω φτιάξει) όπου υπήρχαν τα βασικά το ελικοδρόμιο ήταν σε κάποια άκρη και τα ελικόπτερα παρέμεναν εκεί τον ελάχιστο δυνατό χρόνο καθώς ήταν εκτεθειμένα.... βέβαια περιμετρικά των βάσεων υπήρχαν μικρά ορύγματα για άμυνα.... θυμηθείτε την τελική μάχη στην ταινία Platoon όπου ο πρωταγωνιστής τοποθετείται σε ένα τέτοιο όρυγμα. Τα πάντα ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε να υπάρχει αλληλοκάλυψη από τα όπλα την βάσης. Συνεπώς το πολυβόλο (αν κατάλαβα στο 50άρι αναφέρεσαι) με την αποχώρηση του ελικοπτέρου βλέπει προς την εξωτερική περίμετρο ανεμπόδιστα. Αν τα καταφέρω με το συρματόπλεγμα (χρειάζεται αρκετό) θα φανεί καλύτερα αυτό. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Fire Suport Base Κυρ 21 Αυγ 2016, 22:54 | |
| Γιώργο με κάλυψες πλήρως. Έτσι κι αλλιώς είσαι από τα άτομα που κάνουν ενδελεχή έρευνα.
|
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|