Τελευταία Ανάρτηση | Ημερ/νία και ώρα | Από | | ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ Γαλατάς Χανίων Μάιος 1941 VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Πεζικό κατά αρμάτων(JSU 152) Βόλγας αν.όχθη, Νοέμβριος 1942. OPERATION market garden CH-53 Super Stallion Academy 1/48 ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Μοσον Ουγγαρία 2019 Tamiya German 3ton 4x2 Cargo Truck (Opel Blitz) με 20mm Flak 38 της Tristar
| Σαβ 03 Απρ 2021, 21:11 Τρι 25 Φεβ 2020, 12:40 Παρ 04 Οκτ 2019, 00:17 Τετ 02 Οκτ 2019, 23:12 Τετ 02 Οκτ 2019, 19:33 Παρ 09 Αυγ 2019, 14:07 Πεμ 25 Ιουλ 2019, 10:12 Δευ 01 Ιουλ 2019, 11:09 Παρ 03 Μάης 2019, 11:42 Δευ 01 Απρ 2019, 00:11
|
|
|
|
| Παρακολουθείτε το θέμα:Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) | |
| |
| Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Κυρ 22 Δεκ 2013, 17:55 | |
| Αυτές τις κίτρινες γραμμές στα χείλη προσβολής πραγματικά τις σιχαίνομαι και με ανατριχιάζουν.....Φοβάμαι την στιγμή που θα έρθω αντιμέτωπος με αυτό το ζήτημα. Πολύ καλή δουλειά Ταζ....! |
| | | Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Κυρ 22 Δεκ 2013, 20:24 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Αυτές τις κίτρινες γραμμές στα χείλη προσβολής πραγματικά τις σιχαίνομαι και με ανατριχιάζουν.....Φοβάμαι την στιγμή που θα έρθω αντιμέτωπος με αυτό το ζήτημα. Πολύ καλή δουλειά Ταζ....!
Ευχαριστώ! Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ για το πώς θα μασκάρω, είναι πως για να κάνω καμπύλη γραμμή, πρέπει να έχω πολύ λεπτό πλάτος ταινίας. Όπως όταν πρέπει να βάψει κανείς τον κίτρινο δακτύλιο πχ σε μια βόμβα. Είναι η πρώτη φορά που μασκάρω για τη συγκεκριμένη γραμμή και ευτυχώς πέτυχε με την πρώτη! |
| | | ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 23 Δεκ 2013, 00:05 | |
| Ωραια δουλεια μεχρι τωρα καλα πας καλη συνεχεια..Οι φωτο σου ειναι στο τελειο μεγεθος!!!!!!!!!!! |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 06 Ιαν 2014, 20:09 | |
| Μούργα ευχαριστώ! Έστω και καθυστερημένα! Παράλληλα με το F-84F προχώρησα λιγάκι και το Spit. Οι χαλκομανίες της Ίκαρους αποδείχτηκαν Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ε-Σ!!!! Στο επόμενο αεροσκάφος που θα φτιάξω θα βάλω πρώτα το Setter, παρ'όλο που πρέπει να τοποθετήσω τη χαλκομανία σωστά από τη πρώτη στιγμή. Είναι λίγο ρίσκο για μένα, αλλά θα το κάνω. Αλλιώς, οι χαλκομανίες δεν κάθονται. Άπλωσα τόσο πολύ Softer που όλα τα εθνόσημα άλλαξαν τόνο χρώματος σε μερικά σημεία. Ειδικά στις πτέρυγες, φαίνεται πολύ. Εν πάσει περιπτώσει, το ψέκασα με σατινέ βερνίκι της Vallejo, αφού είχα κάνει ένα γουοσάκι. Τοποθέτησα πρόχειρα και τον κινητήρα για να δω πώς φαίνεται με την παραλλαγή. Α, ρε Ίκαρους... Πρώτη φορά το παθαίνω αυτό με οποιαδήποτε χαλκομανία, αλλά ειδικά με Ίκαρους... Στο Φάντομ, μόνο μόνες τους δεν κολλήθηκαν!!! |
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 06 Ιαν 2014, 21:41 | |
| Mερικες καλωδιωσεις στον κινητηρα και θα εχεις ολοκληρωσει ενα ποιημα μπραβο φιλε πολυ μου αρεσει! |
| | | Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 06 Ιαν 2014, 23:47 | |
| Περίγραψε λίγο την κατάσταση με τις χαλκομανίες....Θέλω να ξέρω τί με περιμένει! Κατά τα άλλα η δουλειά σου είναι πολύ ωραία, και μιάς και κατέχεις τα μηχανολογικά, εκείνο το κενό ανάμεσα στον κινητήρα και το αντιπυρικό διάφραγμα, καταλαμβάνεται από κάτι στο πραγματικό; |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τρι 07 Ιαν 2014, 00:24 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Περίγραψε λίγο την κατάσταση με τις χαλκομανίες....Θέλω να ξέρω τί με περιμένει!
Κατά τα άλλα η δουλειά σου είναι πολύ ωραία, και μιάς και κατέχεις τα μηχανολογικά, εκείνο το κενό ανάμεσα στον κινητήρα και το αντιπυρικό διάφραγμα, καταλαμβάνεται από κάτι στο πραγματικό; Οι συγκεκριμένες χαλκομανίες της Ίκαρους, φάνηκε πως ήθελαν το Setter στην αρχή. Το κακό βέβαια με το Setter είναι πως όταν η χαλκομανία ακουμπήσει πάνω του, κολλάει αμέσως και είναι δύσκολη η μετακίνησή της. Αλλά, στο P-47 θα το κάνω. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι πιο χοντρές από αυτό που πρέπει. Όχι πως δεν έκατσαν καλά με το Softer, αλλά αν είναι να ασχολούμαι κάθε μέρα με το Softer, δεν γίνεται δουλειά. Το κακό λοιπόν είναι πως παραμαλάκωσαν και αλλαξε σε μερικά σημεία το χρώμα τους. Τέλος πάντων, αφού η λύση είναι απλή, δεν θα αγχωθώ. Όσο για το κενό πίσω από τον κινητήρα...της κακομοίρας γίνεται!! Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να μπαίνει εύκολα χέρι εκεί μέσα... Η μόνη λύση είναι να φτιάξω αυτά που χρειάζεται από μίλιπουτ και μάλιστα κατά προσέγγιση, αφού από τις φωτογραφίες δεν βγάζω εύκολα άκρη για το σχήμα της κάθε συσκευής. |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Σαβ 11 Ιαν 2014, 22:14 | |
| Σήμερα αντί για πρόοδο, είχα οπισθοδρόμηση... Η ICM έχει κάνει σημαντικά λάθη στο καλούπωμα των βάσεων του κινητήρα, με αποτέλεσμα να μην κλείνει το καπάκι όταν κάποιος θελήσει να βάλει και τον κινητήρα. Βεβαια, αν φτιάξεις τον κινητήρα σε κάποιο αεροπλάνο, δεν βάζεις τα καπάκια. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να φτιάξω τον κινητήρα. Όμως, το λάθος της ICM αν και μου ήταν γνωστό, δεν περίμενα να είναι τέτοιου μεγέθους... Ο κινητήρας απέκτησε μια γωνία προς τα επάνω, βγαίνοντας πολύ πάνω από τη νοητή ευθεία της ατράκτου. Αυτό φαινόταν πολύ όταν το κοιτούσα προφίλ. Στην προσπάθειά μου να χαμηλώσω λίγο το ύψος του κινητήρα, έσπασαν σχεδόν όλα τα κομμάτια... Επαιδή η ICM γ..@%* κι επειδή τα νεύρα μου είναι ήδη τεντωμένα, δε θα αγχωθώ καθόλου!!Αν αύριο καταφέρω να τον ψιλοφτιάξω, έχει καλώς... Άρπα-κόλλα θα γίνει, οπότε δεν αγχώνομαι. Αν δεν φτιαχτεί, τότε θα ψάξω για το ίδιο κιτ, για να του φάω τον κινητήρα. Και θα κρατήσω το υπόλοιπο για κάποιο άλλο Ελληνικό... |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Σαβ 11 Ιαν 2014, 23:37 | |
| Κι επειδή όταν τα παίρνω στο κρανίο μπορώ να κάνω πολλά, κατέβηκα στο γκαράζ και του ήπια το αίμα... Δηλαδή...νίκησα... Τουλάχιστον, χαμήλωσα το ύψος και τον ίσιωσα... Αμ πώς! Τα υπόλοιπα δεν είναι και πολύ στα συγκαλά τους, αλλά αύριο πιστεύω πως θα κολληθεί στη θέση του. Άντε, γιατί.... Και πολύ καθυστέρησα... |
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Κυρ 12 Ιαν 2014, 01:23 | |
| Βρέ τί καλά που κάνω εγώ και τα "κρύβω" όλα κάτω από τα καπάκια τους.... - Σπόιλερ:
Νά'βλεπες τί τράβηξα για να κλείσω τα καπάκια σέ ένα Πολυκάρπωφ της ICM με τον κινητήρα μέσα....
Όσο για "εννιάρι" Ελληνικό Spit, φρόντισε να φτιάξεις ένα με "δοντάρες"! |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Κυρ 12 Ιαν 2014, 23:44 | |
| Αυτοί στην ICM πρέπει να έπιναν πολλή βότκα την ώρα που σχεδίαζαν το κιτ! Από δω και πέρα, εκτός σοβαρού απροόπτου, σε κανένα κιτ δεν θα ανοίξω τίποτα. Μόνο στο 48άρι F-14 της Hobby Boss θα αφήσω ανοιχτά ό,τι έχει η εταιρία. Τα υπόλοιπα κλειστά... Λες και θα πάθω τίποτα αν δεν ανοίξω κάποιο πάνελ... Με το Spit παίξαμε πάλι μπουνιές σήμερα... Τοποθέτησα τον κινητήρα, παρέλειψα δύο δοκούς εκατέρωθεν αυτού, φαίνεται ελαφρώς στραβό το όλο θέμα, αλλά...μπήκε... Και χαμηλότερα από το σημείο που ήθελε η ICM... Επίσης, έβαψα και κόλλησα: Εξατμίσεις, θύρες και σκέλη στις πτέρυγες, πηδάλια κλίσης υπο κλίση, πηδάλια ύψους-βάθους υπό κλίση και το παράτησα για σήμερα... Μια θύρα κόπηκε στη μέση, αλλά δεν φαίνεται πολύ. Με ελάχιστο στόκο ή κυανοακρυλική και λίγο βάψιμο, δεν θα φαίνεται τίποτα. Φωτογραφίες άλλη μέρα γιατί ακόμα είμαι με το πείσμα παραμάσχαλα... Άι στο καλό... |
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | | | | Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 13 Ιαν 2014, 00:40 | |
| |
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 13 Ιαν 2014, 01:11 | |
| Δεν καταλαβαίνω γιατί η γάτα σου έχει εννιά ουρές..... |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τρι 14 Ιαν 2014, 16:12 | |
| |
| | | georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 15 Ιαν 2014, 11:34 | |
| Δεν σχολιάζω συχνά στα ελικοφόρα γιατί μου λείπουν οι πολλές γνώσεις αλλά τούτο εδώ μου αρέσει πραγματικά πολύ. |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 15 Ιαν 2014, 11:43 | |
| - georgosk έγραψε:
- Δεν σχολιάζω συχνά στα ελικοφόρα γιατί μου λείπουν οι πολλές γνώσεις αλλά τούτο εδώ μου αρέσει πραγματικά πολύ.
Ευχαριστώ! |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Κυρ 19 Ιαν 2014, 21:01 | |
| Προχώρησα λίγο το Spit. Με σφουγγαράκι και ασημί χρώμα έκανα κάτι σαν τσίπινγκ στη ρίζα της αριστερής πτέρυγας και πολύ λίγο περιμετρικά στα πάνελ των πολυβόλων. Έβαλα και τα πατούμενα, τα οποία θέλουν ματάρισμα. Με παστέλ έκανα τις καπνιές στα πολυβόλα, στις οπές απόρριψης των καλύκων και στην άτρακτο για τα ίχνη των καυσαερίων. Με το Oil της Gunze έκανα τις λαδιές στην κοιλιά της ατράκτου. Δεν έχει και πολύ ακόμα. |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 22 Ιαν 2014, 16:39 | |
| |
| | | zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 22 Ιαν 2014, 16:48 | |
| ΠΩ...ΠΩ...και gamo τα λαθη που εχεις κανει...είναι ολοφάνερα...χαλια...χαλια... ...αντε μας δουλευεις κιολας!!! |
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 22 Ιαν 2014, 20:26 | |
| Πολυ ωραια ελα να τελειωνουμε και τα αλλα προτζεκτ σιγα σιγα |
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 22 Ιαν 2014, 23:08 | |
| Εξαιρετικό, φίλε! Αλλά μάλλον έχει γεμίσει ο φωτοκουβάς σου, και κάθε φορά που ανεβάζεις νέες φωτογραφίες, σου "πετάει" τις παλιότερες.... Στην παρουσίαση ελπίζω να βάλεις και τα καπάκια στην βάση.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Prop-early στις Σαβ 19 Μαρ 2016, 00:45, 1 φορά |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τετ 22 Ιαν 2014, 23:46 | |
| Σας ευχαριστώ!
Για τις φωτογραφίες φταίω εγώ τελικά. Δεν ήξερα πως όταν αλλάζω όνομα στο άλμπουμ, χάνονται όσες είχα ποστάρει μέχρι εκείνη τη στιγμή!! Όσο για τα καπάκια, όχι. Εκτός του ότι βαριέμαι να βάφω τώρα που έφτασα μέχρι εδώ, δεν μου αρέσει να τα έχω χύμα κάτω, χωρίς φιγούρες μηχανικών, καμιά σκάλα κτλ κτλ κτλ. Οπότε θα μείνει έτσι. |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Τρι 16 Σεπ 2014, 10:24 | |
| Είχα υποσχεθεί φωτογραφίες του μοντέλου με τη βάση. Πριν λίγο καιρό την πήρα, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμη. Για αρχή βάζω δύο με τον καθρέφτη. |
| Θέμα: Απ: Spitfire Mk.IX, Ιωάννης Πλαγής (ICM 1/48 ) Δευ 26 Οκτ 2015, 12:34 | |
| |
| | | Παρόμοια θέματα | |
|
|
|