Θέμα: UH-1C FROG 1/35 Πεμ 19 Σεπ 2013, 23:23
Το ελικόπτερο είναι αυτό που φτιάχνω για την FSB (http://www.pasyfimon.com/t152-topic) αλλά το ανοίγω εδώ στα ελικόπτερα ως θέμα για να το παρουσιάσω ολοκληρωμένο, αφενός γιατί νομίζω ότι του αξίζει μια ξεχωριστή παρουσίαση λόγω μεγέθους και δυσκολίας αφετέρου γιατί εδώ μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται για το εν λόγω ελικόπτερο να το βρει πιο εύκολα. Το κιτ είναι της ΑCADEMY και είναι πολύ καλό σαν κατασκευή, έχει καλές εφαρμογές και γενικά δεν χρειάστηκε να κάνω τροποποιήσεις ή βελτιώσεις. Εκεί που είναι τραγικά απαράδεκτο είναι στα ντεκόλ, που ακόμα και με βελτιωτικό με έφεραν στα όριά μου..... Το μοντέλο γενικά είναι πολύ απαιτητικό και θέλει πολύ δουλειά λόγω μεγέθους και πολλών λεπτομερειών σε εσωτερικό και εξωτερικό. Τέλος πάντων και παρά τις δυσκολίες κατάφερα να το ολοκληρώσω και το παραθέτω στην κρίση σας.
Το μοντέλο C είναι στην πραγματικότητα η εξοπλισμένη έκδοση (gun ship) του Β για αυτό και έχει την κοντή καμπίνα. Ο εξοπλισμός του διέφερε ανάλογα με την περίσταση και συνήθως χρησιμοποιούταν για να συνοδεύει τα μακρικάμπινα UH-1D Huey σε αεροκίνητες εφόδους όπου με τα μαζικά πυρά κρατούσε τους βόρειους με τα κεφάλια κάτω, αλλά και για άμεση υποστήριξη πυρός από αέρος όπου απαιτούταν.... Εδώ το έχω οπλίσει με 14 ρουκέτες (από 7 σε κάθε πλευρά) των 2.75" και στο ρύγχος αυτόματο βομβιδοβόλο των 40mm με τροφοδοσία από τον τεράστιο γεμιστήρα στην καμπίνα που εξασφαλίζει την εκτόξευση ενός τεράστιου όγκου πυρός σε ελάχιστο χρόνο.... Οι δύο πυροβολητές στις πλαϊνές θύρες προσφέρουν επιπλέον κατασταλτικά πυρά με τα δύο πολυβόλα M-60 των 7,62mm προς κάθε διεύθυνση. (εδώ φαίνεται μόνο ο ένας ο άλλος επί του διοράματος).
Πολύ ωραία δουλειά, και πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη το βομβιδοβόλο στο ρύγχος! Κατά κάποιο τρόπο "σήμα κατατεθέν" της εποχής του! Αδικείται λίγο από την φωτογράφιση....Πάρε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί "πασπαρτού" απαλού χρώματος (έχω δεί να προτιμούν το γαλάζιο) και φωτογράφιζε τα μοντέλα σου με φόντο αυτό. Όσο μπορείς λιγότερο φλάς, και ένα μικρό τριποδάκι για την μηχανή.... Ευχαριστούμε και για τις ιστορικές πληροφορίες για το πώς δρούσαν αυτά τα ελικόπτερα.
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
Θέμα: Απ: UH-1C FROG 1/35 Παρ 20 Σεπ 2013, 16:50
To χορταινεις ρε παιδι μου αλλη μια πινελια στισουπερ διοραμα σου για να δουμε το τελος προβλεπετε φοβερο!
Χρήστος V.I.P member
Θέμα: Απ: UH-1C FROG 1/35 Παρ 20 Σεπ 2013, 17:30
Μου αρέσουν οι φθορές στα πέδιλα και στην περιοχή του κινητήρα. Προσωπικά ίσως να προσέθετα μερικές στην περιοχή που είναι τα χερούλια των θυρίδων, αυτό όμως το λέω περισσότερο από δική μου εκτίμηση παρά βασιζόμενος σε κάποια φωτογραφία. Η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφίες το αδικούν λίγο.
georgosk V.I.P member
Θέμα: Απ: UH-1C FROG 1/35 Παρ 20 Σεπ 2013, 19:37
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι έβαλα τα δυνατά μου σε αυτό το μοντέλο η ολοκλήρωση του οποίου είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το διόραμα. Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν μπει οριστικά στο διόραμα θα τοποθετηθεί στην καμπίνα κουτί με χειροβομβίδες και καπνογόνα καθώς και τα κουτιά με τις ταινίες πυρομαχικών για τα Μ-60.