| Παρακολουθείτε το θέμα:"Σωτηρία από ψηλά".... | |
|
|
| kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 18 Νοε 2013, 22:13 | |
| πολύ ωραία θάλασσα & το υγρό στοιχείο είναι απο τα δύσκολα .Γράψε με για prive σεμινάριο ή μήπως όχι "ιδιωτικό",ακούει η οργανωτική; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τρι 19 Νοε 2013, 11:02 | |
| Ευχαριστώ παιδιά...Καμί, μηδένα πρό του τέλους μακάριζε....Άμα βγεί μπούρδα, θα το βάλω να ξύνει ο ΟΖΖΥ τα νύχια του....Ακούς Ζάρκ; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 20 Νοε 2013, 03:45 | |
| Καταρχήν κολλήθηκε ο ναυαγός με το dinghy στην θέση του, με κόλλα στιγμής (κυανακρυλική) και με ακρυλική λευκή κόλλα (τύπου ατλακόλ) η οποία φρόντισα να καλύψει και τα πόδια του ναυαγού, και τα χείλη του πηλού γύρω από το dinghy. Έπειτα, ακρυλική λευκή κόλλα απλώθηκε με στρογγυλό κοντότριχο πινέλο σε όλη την επιφάνεια. Αυτό έγινε παίρνοντας ποσότητα κόλλας με το πινέλο, και κτυπώντας το κάθετα πάνω στην βαμμένη επιφάνεια. Όλη η επιφάνεια γίνεται τρομαχτικά λευκή , αλλά σιγά-σιγά στεγνώνοντας,γίνεται διαφανής (ελπίζω ). Στην φωτογραφία έχει μισοστεγνώσει... Με αγωνία περιμένω το αποτέλεσμα, και ενδεχομένως η διαδικασία να ξαναγίνει.....( Ή θα πάει στον κάδο, είδωμεν...) |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 20 Νοε 2013, 11:09 | |
| Μια χαρά βγαίνει. Γιατί έβαλες κρυσταλιζέ ξυλόκολα και όχι λευκή για να αναπαραστήσεις τα κύματα; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 20 Νοε 2013, 14:59 | |
| - Tazman έγραψε:
- Μια χαρά βγαίνει. Γιατί έβαλες κρυσταλιζέ ξυλόκολα και όχι λευκή για να αναπαραστήσεις τα κύματα;
Η κόλλα αυτή μπήκε (και θα ξαναμπεί μάλλον) για να δώσει αρκετή αίσθηση του βάθους.Βοήθησε πολύ και στην ενσωμάτωση του dinghy στο νερό...Στέγνωσε εντελώς διαφανής όπως περίμενα! Για τους αφρούς των κυμάτων, θα δούμε στην συνέχεια! |
|
| |
Ανθιμος Gold Member
Μηνύματα : 157 Ημερ/νία εγγραφής : 11/04/2012 Ηλικία : 40 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 20 Νοε 2013, 19:39 | |
| So far so good my friend παίρνω τα μπρατσάκια μου και σου' ρχομαι Έχε το νου σου (προσωπική εμπειρία καταθέτω) αν προσθέσεις και άλλη στρώση ατλακόλ από πάνω και αυξηθεί πολύ το πάχος της ίσως αρχίσει να κρακάρει! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά χωρίς απρόοπτα! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Πεμ 21 Νοε 2013, 18:44 | |
| Φαίνεται πως η "ατλακόλ" στεγνώνει πιό αργά από όσο δείχνει η εμφάνισή της, κι αυτό φαίνεται από το ότι "τραβάει" σε κάποιες εσοχές (επαφή θάλασσας-dinghy). Πιστεύω πως άν της δώσω τον χρόνο της, δεν θα έχω πρόβλημα με ρωγμές. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Κυρ 24 Νοε 2013, 21:59 | |
| Προπ...κοιτα εδώ!!!!! ...τι να πω...εχω μεινει!!!!! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Κυρ 24 Νοε 2013, 22:08 | |
| Εγώ να δείς! Εξαιρετική δουλειά..... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 02 Δεκ 2013, 02:26 | |
| Αγώνας δρόμου λοιπόν, για να ετοιμαστεί... Κατ'αρχήν, έντυσα γύρω γύρω την βάση μου με ένα διακοσμητικό χαρτόνι, για να κρύψω την "ατσαλιά" του φελιζόλ. Έφτιαξα έπειτα, ένα μείγμα ξυλόκολλας και λευκής τέμπερας, το οποίο άπλωσα σε ορισμένα σημεία (περίμετρος καρίνας, απόνερα, περίμετρος dinghy και αλλού) με "στεγνό πινέλο" αναπαριστώντας τους αφρούς, και σκούπισα με υγρή χαρτοπετσέτα τα σημεία που "κάτι δέν μου πήγαινε". Αφού αυτό στέγνωσε, έφτιαξα ένα μείγμα λευκής τέμπερας με ελάχιστο turquoise blue και έκανα "στεγνό πινέλο", μαλακώνοντας την ένταση του λευκού, και τονίζοντας αυτά που λέμε "προβατάκια" στην θάλασσα. Αφού στεγνώσουν αυτά, θα μπεί και το "παπάκι" στην θέση του....Ελπίζω αύριο.... Καληνύχτα σας! |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 02 Δεκ 2013, 09:03 | |
| Όσο προχωράει τόσο μου αρέσει. Την θάλασσα θα περιμένω να την δω και από κοντά, αν και από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ καλή. Επίσης εξαιρετική απόδοση τα απόνερα του υδροπλάνου. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 02 Δεκ 2013, 11:47 | |
| - georgosk έγραψε:
- Όσο προχωράει τόσο μου αρέσει. Την θάλασσα θα περιμένω να την δω και από κοντά, αν και από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ καλή. Επίσης εξαιρετική απόδοση τα απόνερα του υδροπλάνου.
Αγάντα ΓιώργοΚ, να πάει καλούλια μέχρι το τέλος, να κάτσει και το "παπάκι" νόστιμα.... |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 02 Δεκ 2013, 15:27 | |
| Πραγματικά πολύ ωραίο έγινε! Συμφωνώ κι εγώ για τα απόνερα. Εξαιρετική απόδοση! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 02 Δεκ 2013, 16:29 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Εγώ να δείς! Εξαιρετική δουλειά.....
αντε λοιπόν να αφήσεις τα μικρούτσικα χρέπια & να ανεβάσεις κλίμακα ...δεν νομίζω να'ταν 72αρι Τελος πάντων σε συγχωρώ για 2 λόγους,ο 1ος γιατί είσαι μικρός & ο 2ος γιατί μ'αρέσει η θάλασσα ..ετοιμάσου για σεμινάριο! |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Δευ 02 Δεκ 2013, 18:37 | |
| Μπορω να σας διαβεβαιωσω ότι το "λαιβ" είναι πολύ καλυτερο από τις φωτογραφιες! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 04 Δεκ 2013, 09:48 | |
| Λοιπόν, "μπήκε το παπάκι στο νερό".....Για να γίνει αυτό, περάστηκε "χτυπητά" πάλι λίγη ξυλόκολλα στα σημεία που είχαν γίνει οι αφρισμοί, διότι είχε γίνει λίγο μάτ εκεί η επιφάνεια. Επίσης με μία οδοντογλυφίδα μπήκε ξυλόκολλα στα σημεία επαφής ατράκτου-νερού και πλωτήρα-νερού. Έτσι το μοντέλο κολλήθηκε στην βάση, και κλείστηκαν τυχόν κενά. Ευτυχώς η κόλλα φάνηκε να στεγνώνει αρκετά γρήγορα, προσφέροντας ασφαλές κράτημα στο μοντέλο.... Τέλος, μπήκε η επιγραφή-τίτλος του διοράματος και διακοσμήθηκε με τρόπο που σας φυλάω για έκπληξη, μαζύ με τις φωτογραφίες (ανάθεμα τις μπαταρίες μου ). Θα πώ μονάχα πως την τεχνογνωσία για το σημείο αυτό, προσέφερε ευγενικά και άμεσα, ο Νίκος Τσελέντης, τον οποίον και ευχαριστώ, καθώς και τον Kami για την συμβουλή του επί του...αισθητικού. Φωτογραφίες θα δείτε το μεσημέρι.......! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 04 Δεκ 2013, 16:39 | |
|
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Prop-early στις Παρ 25 Μαρ 2016, 15:58, 1 φορά |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 04 Δεκ 2013, 17:00 | |
| Μπράβο! Εύχομαι και κάποιο μετάλλιο! Να ρωτή ξω μόνο το εξής: Το αεροσκάφος το βλέπεις να στέκεται καλά στο μέλλον, ή υπάρχει περίπτωη, με τις όποιες συστολές-διαστολές, να μην αντέξει η ξυλόκολλα; Θα μπορούσε κανείς να κάνει δύο μικρές τρύπες στην κοιλιά του αεροσκάφους, δύο αντίστοιχες στη βάση και να κολλήσει μήκη από τα πλαίσια του κιτ για καλύτερη στήριξη; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 04 Δεκ 2013, 18:32 | |
| Κοίτα... Φαντάζομαι πως η κόλλα αυτή (PVA, ατλακόλ, λευκή, ξυλοκόλλα ή όπως αλλιώς την λένε), είναι αρκετά ελαστική ώστε να έχει ανοχές στις συστολές-διαστολές....Τώρα τί να σου πώ....Αρκεί να βγάλει την έκθεση, και αν ξεκολλήσει το Καλοκαίρι, θα το πετάξω στην μπανιέρα να δώ πώς κολυμπάει και εκεί..... Αν χρειαστεί πάντως, μάλλον αυτό που προτείνεις θα κάνω.... |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Τετ 04 Δεκ 2013, 21:14 | |
| |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Πεμ 05 Δεκ 2013, 07:40 | |
| Δεν μ αρεσει καθολου........................... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Πεμ 05 Δεκ 2013, 13:42 | |
| |
|
| |
Ανθιμος Gold Member
Μηνύματα : 157 Ημερ/νία εγγραφής : 11/04/2012 Ηλικία : 40 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Πεμ 05 Δεκ 2013, 18:41 | |
| |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Πεμ 05 Δεκ 2013, 23:31 | |
| |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: "Σωτηρία από ψηλά".... Παρ 06 Δεκ 2013, 10:50 | |
| Ευχαριστώ φίλοι! Γιά να δούμε όμως κι από κοντά τί θα σας λέει....(Έχω την εντύπωση πως οι φωτογραφίες το κολακεύουν....) |
|
| |
|