| Παρακολουθείτε το θέμα:VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. | |
|
|
| Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Παρ 08 Μαρ 2013, 21:34 | |
| Καλησπερίζω την παρέα.Η εν λόγο κατασκευή, ξεκίνησε σαν το δεύτερο στοιχείο ενός διοράματος με θέμα μία αεροδιακομιδή. Το άλλο μισό του σκηνικού θα ήταν το Do-28. Στην πορεία όμως άλλαξα γνώμη και είπα να αποτελέσουν δύο χωριστές κατασκευές.Πρώτη φορά που έπιασα ρητίνη ήταν σε φιγούρα και αυτή είναι η δεύτερη. Θεωρώ ότι το μοντέλο έχει αρκετά καλή λεπτομέρεια εξωτερικά. Το επιθυμητό είναι κάτι τέτοιο…" /> Οι εργασίες ξεκίνησαν και έχει πολύ μέλλον η δουλειά…" /> " /> |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Σαβ 09 Μαρ 2013, 09:42 | |
| Μπραβο ρε Χρηστο, πολυ ωραια ιδεα για διοραμα!!! |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Σαβ 09 Μαρ 2013, 16:13 | |
| Tι μου θημησες τωρα ρε φιλε...Τις Αμπουλανς της Αεροπορειας την προηγουμενη δεκαετια που μαζευαμε τα πτωματα μετα το Τεστ Κουπερ............ Καλη συνεχεια ωραιο και ασυνηθιστο! |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Σαβ 09 Μαρ 2013, 21:01 | |
| Ωραία και πρωτότυπη ιδέα, μπράβο, αναμένουμε πρόοδο εργασιών. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 12 Μαρ 2013, 18:58 | |
| Με τόσο μικρή κλίμακα πρέπει να είναι δύσκολη εγχείρηση...εεεε...δύσκολο εγχείρημα! Καλή συνέχεια! Είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα. Γνωρίζεις αν υπάρχει σε άλλη κλίμακα κάτι αντίστοιχο; |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 12 Μαρ 2013, 21:31 | |
| Εγώ να δεις και περιέργεια, αλλά και αγωνία που έχω για το αποτέλεσμα.
Επειδή το έψαχνα και σε πιο βολική κλίμακα, πριν ένα δυο χρόνια είχα βρει το transporter στην 1/35 αλλά σε vacuum, δεν θυμάμαι όμως ποια εταιρία το έβγαζε. Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι θα ήταν πιο σχιζοφρενικό, η μετατροπή του vacuum ή του ρητινένιου. Υπάρχει επίσης και στην 1/24 αν δεν κάνω λάθος από την Revell, σε διάφορες εκδόσεις. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 12 Μαρ 2013, 23:08 | |
| Για ρητινένιο δείχνει πολύ καλό κιτ...Ανυπομονώ για την συνέχεια! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 19 Μαρ 2013, 02:59 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 19 Μαρ 2013, 11:07 | |
| Ωραίο ωραίο! Κάνεις για φαναρτζής!!! |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τετ 20 Μαρ 2013, 00:47 | |
| Ωραίος Χρήστο. Δηλαδή δουλεύεις και τα δύο μοντέλα παράλληλα οπότε όταν κουραστείς - βαρεθείς να τρίβεις το ένα .... συνεχίζεις με το άλλο :][\';: Χαράς την υπομονή σου |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τετ 20 Μαρ 2013, 19:44 | |
| Χαχαχα. Να σου πω την αλήθεια ρε Γιώργο, αλλιώς την είχα φανταστεί την δουλειά, αλλά τελικά κατέληξε όπως ακριβώς τα λες και για να είμαι ειλικρινής με έχει κουράσει λίγο. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 09 Απρ 2013, 22:48 | |
| Καλησπέρα, πεεέρα για πέρα.Η κατασκευή συνεχίζεται. Όσο προχωράω τόσο προκύπτουν και νέες εργασίες. Που θα πάει όμως. Για την ώρα έχουμε και λέμε.Στο πάτωμα του οχήματος, μπήκαν τα πεντάλ του οδηγού και ο λεβιές των ταχυτήτων. Η προσαρμογή της υπερκατασκευής στο κυρίως όχημα έχει τελειώσει, όχι όμως και τα βάσανά μου. Εκτός των παρελκόμενων που θα χρειαστεί να προσθέσω, για τα οποία συγκρατημένα αισιοδοξώ, προβληματισμό μεγάλο μου προκαλούν τα φώτα. Στο πραγματικό όπως φαίνετε στην φωτογραφία είναι διπλά, ένα ορθογώνιο και ένα τετράγωνο. Το να κάνω την μετατροπή στα φώτα του μοντέλου, ομολογώ με τρομάζει αφάνταστα και το σκέφτομαι.Στο εσωτερικό μπήκαν τα ράφια και κάποιες χειρολαβές." border="0" /> " border="0" /> |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τρι 09 Απρ 2013, 22:56 | |
| Από παρελκόμενα τώρα για το εσωτερικό, σχεδόν έχω τελειώσει. Έγιναν η βάση του φορείου, το φορείο, η καρέκλα του συνοδού, τα ιατρικά βαλιτσάκια…" border="0" /> …η διασωστική καρέκλα με την τετράγωνη βάση της, η φιάλη οξυγόνου, ο πυροσβεστήρας…
… και το ταμπλό, στο οποίο προστέθηκαν ασύρματος, προβολέας, κρεμαστό φωτάκι για ανάγνωση και μερικά επιπλέον όργανα. (για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω την εικόνα θα δοκιμάσω την επόμενη φορά)Για την ώρα αυτά. Οι ιδέες και τα σχόλιά σας όπως πάντα ευπρόσδεκτα. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τετ 10 Απρ 2013, 00:25 | |
| Πολλή δουλειά φίλε...Αυτό έχω να πώ, χαρά στο κουράγιο σου στην 1/72! |
|
| |
ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Diamond member
Μηνύματα : 397 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 50 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Κυρ 14 Απρ 2013, 13:16 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Δευ 15 Απρ 2013, 08:18 | |
| Ή ο φωροκουβάς αρνείται να συνεργαστεί μαζί μου ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά. Θα προσπαθήσω να ανανεώσω το φωτογραφικό υλικό. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τετ 29 Ιαν 2014, 21:14 | |
| Επιστρέφοντας δειλά- δειλά στο άθλημα μετά από πολύ καιρό είπα να προχωρήσω με το ασθενοφόρο. Μικρή πρόοδος των εργασιών με λίγο βάψιμο. Στην μεριά του παραθύρου αριστερά από την ανοιχτή πόρτα ο βραχίονας από ρητίνη μετά από πολλά παιδέματα, δεν άντεξε και έσπασε. Αντικαταστάθηκε με κομμάτι πλαστικού. Ίσως παρουσιάζει κάποια μικρή ατέλεια αλλά προσδοκώ ότι θα την κρύψει η ανοιχτή πόρτα. Οψόμεθα. Η φιάλη οξυγόνου με τον πυροσβεστήρα. Θέση ασθενούς, συνοδού και ταμπλό. Στην θέση του συνοδού έσπασα τους βραχίονες, τους οποίους αντικατέστησα, αλλά όπως φαίνετε δεν έχω βάψει ακόμα. Το σασί του οχήματος. Τελευταία προσθήκη, οι ασφάλειες των ζωνών ασφαλείας |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Τετ 29 Ιαν 2014, 22:27 | |
| wellcome back Χρήστο!πολυ ωραίες ιδιοκατασκευές,ειδικά σ'αυτήν την κλίμακα... & αυτά τα κουμπώματα των ζωνών ασφαλείας |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 30 Ιαν 2014, 00:03 | |
| Εμένα μου αρέσει το σπιράλ καλώδιο του ασυρμάτου. Πολύ ωραία δουλειά, και φωνάζει για διόραμα! Μόνο που η λεπτομέρεια στο αμάξωμα δείχνει λίγο ασαφής σε ορισμένα σημεία. (Σχήμα παραθύρων, γρίλιες κτλ) Σίγουρα μπορείς να τα δουλέψεις λίγο ακόμη..... |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 30 Ιαν 2014, 08:29 | |
| Χαίρομαι που επέστρεψα και που το βανάκι αρέσει.
Kami θα ήθελα να κάνω περισσότερα αλλά υλικό, δυνατότητες και υπομονή είναι πεπερασμένα.
Προπ κατά πάσα πιθανότητα θα μπει σε διόραμα μαζί με το Do-28. Το αμάξωμα δεν έχει περαστεί δεύτερο χέρι και ως εκ τούτου δεν έχει γίνει wash ούτε και έχουν βαφτεί οι λεπτομέρειες. Τα παράθυρα θα είναι ένα θέμα καθώς ούτε κάποια χάραξη έχουν στο περίγραμμα, ούτε και κάποια πατούρα για να έρθει να πατήσει επάνω το διάφανο του τζαμιού. |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 30 Ιαν 2014, 08:40 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 30 Ιαν 2014, 13:24 | |
| Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 13 Φεβ 2014, 22:43 | |
| Οι εργασίες συνεχίζονται, με τα καλά τους και με τα άσχημα. Το σασί είναι έτοιμο. Μένουν να κολληθούν τα διάφορα παρελκόμενα όταν φτάσει η ώρα της συναρμολόγησης. Στο εσωτερικό τώρα, τοποθέτησα τα φάρμακα και τους ορούς στα ράφια. Δεν κατάφερα να βγάλω καθαρή φωτογραφία. Για τους ορούς (ο ένας φαίνεται, ο άλλος είναι από πίσω). Πήρα διάφανο sprue και το έφτιαξα όδο μπορούσα στο κατάλληλο σχήμα. Πρόσθεσα και λίγο λευκό και μπλε χρώμα για να απεικονίσω την ετικέτα. Για τα φάρμακα, πήρα εικόνες κουτιών από το διαδίκτυο, τις μίκρυνα τις έφερα κολλητά μεταξύ του, και κατόπιν την μία πλέον εικόνα την έκοψα στο περίγραμμα. Με λίγη κρυσταλλιζέ κολλά, μπήκαν στην θέση τους. Βάφτηκαν εσωτερικά οι πόρτες και τα χερούλια. Εξωτερικά βάφτηκαν οι φωσφορίζουσες ταινίες περιμετρικά του οχήματος. Για το κύριο χρώμα του οχήματος χρησιμοποίησα μίγμα χρωμάτων Humbrol. Για τις ταινίες, αν και είχα humbrol πορτοκαλί, έφτιαξα μίγμα από ακρυλικά. Πάρα πολύ νέος στην χρήση αερογράφου, θεωρώ ότι τα ακρυλικά στρώνουν πιο καλά. Τέλος βάφτηκαν και οι προφυλακτήρες και οι διάφορες γρίλιες. Και τα άσχημα στις εξελίξεις. Το επάνω μέρος της πόρτας ξεκόλλησε. Στην φωτογραφία φαίνονται οι ρωγμές αφού την κόλλησα πάλι. Τα νεύρα χτύπησαν κόφτες. Άντε τώρα να το επισκευάσω να το στοκάρω να το χρωματίσω τοπικά, να πετύχω την απόχρωση και να μου έλειπε. Γενική παρατήρηση. Βιάστηκα να βάψω το εξωτερικό (για να χαρώ), χωρίς να έχω τελειώσει το εσωτερικό. Μένει ακόμα πολύ δουλεια. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 13 Φεβ 2014, 22:51 | |
| |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: VW Transporter της PJ Production στην 1/72, μετατροπή σε ασθενοφόρο. Πεμ 13 Φεβ 2014, 23:17 | |
| Να σου πώ...Έβαλες έμπλαστρα "ΛΕΟΝΤΟΣ" μέσα στο ασθενοφόρο ή είδα λάθος; Πολλή δουλειά φίλε. Την ρωγμή προσπάθησε να την καμουφλάρεις με την γράμμωση που έχει το πραγματικό στο σημείο εκείνο, και δές πάλι λίγο τις πορτοκαλί λωρίδες ιδίως μπροστά κάτω από το πλαϊνό παράθυρο. Καλή συνέχεια, σίγουρα θα πετύχει! |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|