| Παρακολουθείτε το θέμα:Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) | |
|
| Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Δευ 07 Νοε 2016, 14:36 | |
| Παίδες χαιρετώ, Μετά από πολύ καιρό ξεκινάω μία κατασκευή και μάλλον, ελλείψει χρόνου και χώρου, θα κρατήσει αρκετά. Πρόθεσή μου είναι, με αυτή την κατασκευή να αναπαραστήσω αυτό το αεροσκάφος… Και μερικά video… https://www.youtube.com/watch?v=GB6ZgYoD54Y&feature=relatedhttps://www.youtube.com/watch?v=BYy8V2MEKX4Γενικά δεν έχω να φοβάμαι και πολλά γιατί… ελάτε τώρα μεταξύ μας, δεν νομίζω να καταφέρω να το βάψω ούτε κατά προσέγγιση κάπως έτσι. Το κιτ όμως το πηρά μόνο και μόνο για να το φτιάξω με αυτόν τον διάκοσμο. Οψόμεθα. Πρόοδος εργασιών μέχρι τώρα. Όπως φαίνεται αρκετά καλά, έλαβα ελάχιστη μέριμνα για την αρτιότητα του εσωτερικού του, αφού θέλω να εστιάσω στην εξωτερική βαφή. Εξάλλου η πίσω πόρτα θα είναι κλειστή και λίγα πράγματα θα είναι ορατά. Έκοψα το σκαλοπάτι που υπήρχε στο διάφραγμα δεξιά και άνοιξα δύο παράθυρα στην πίσω πόρτα. Εδώ επειδή η γράμμωση του κιτ δεν μου έδινε το σωστό σημείο για να ανοίξω τις τρύπες, προσπάθησα να συμβιβάσω λίγο τα πράγματα και έτσι βγήκα εκτός. Ομολογώ πως θα μπορούσα και καλύτερα. (Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφίες και λόγω συντήρησης του ανεβαστηριού δεν με αφήνει. Θα προσπαθήσω σε λίγο πάλι.) Αυτά για την ώρα. Θα αργήσει πολύ η συνέχεια. |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Δευ 07 Νοε 2016, 23:49 | |
| το έχεις καλή επιτυχία |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 11:42 | |
| Αν και όλοι θα περίμεναν να δούν το συγκεκριμένο σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, εγώ είμαι περίεργος για το τελικό αποτέλεσμα και στήσιμο που θα κάνεις. |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 13:29 | |
| θελω και εγω ενα τετοιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 13:46 | |
| Και εγώ είμαι περίεργος να δω το τελικό αποτέλεσμα. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 16:35 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 17:07 | |
| Καθίσματα στην καμπίνα των επιβατών δεν έβαλα, ενώ από αυτά του κιτ έφτιαξα ένα διπλό και ένα μονό πτυσσόμενο. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 18:14 | |
| ...δεν θα τον βρω τον π@#%στη που με εσπρωξε...θα τον βρω...που θα παει!!! Παρεμπιπτόντως...η "εξοδος" από το Σκαιβαν 1 προς 1... img host" /> |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 08 Νοε 2016, 21:17 | |
| Κα επειδή δεν μπορώ να μοντελίσω, είπα να γράψω μερικές πληροφορίες. Έτσι κουβέντα να κάνουμε. Τουλάχιστον τέσσερα αεροσκάφη του ίδιου τύπου πετούν (ή πέταγαν) βαμμένα με ανάλογο διάκοσμο… Και ένα site που κάποιος πριν από εμένα δοκίμασε και έφτιαξε με πολύ μεγάλη επιτυχία το εν λόγω αεροσκάφος... http://www.ipms.ch/plugins/forum/forum_viewtopic.php?2720Α και Ζαρκ, άλλο ένα προπελάτο έχω στο μικρό μου αεροπορικό στοκ. Δεν θα του περάσει του κυρίου... |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Κυρ 20 Νοε 2016, 23:55 | |
| Καλησπέρα παίδες. Πολύ μικρή πρόοδος εργασιών και δεν νομίζω πως η κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα. Πριν ανεβάσω τις ελάχιστες φωτογραφίες από την εξέλιξη της κατασκευής, μία ερώτηση. Αυτό με τις διαφορετικές έλικες πώς προκύπτει; |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Δευ 21 Νοε 2016, 01:00 | |
| ...αυτές βρήκανε...αυτές βαλανε...ο "τυπος" ειναι ο ιδιος...διαφορετικα "προειδοποιητικα"...νο προμπλεμ... |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Δευ 21 Νοε 2016, 09:50 | |
| To πιθανοτερο ειναι ή να εληξαν και τις εχουν παει για επιθεωρηση ή και πληρη αντικατασταση ή να θελουν να το κανουν πιο χαριτωμενο και εβαψαν την μια ετσι. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Δευ 21 Νοε 2016, 11:10 | |
| Οι έλικες είναι όμοιες, δεν έχει διαφορά η μία από την άλλη, ομοστροφες είναι. Αμα δείς όμως, η δεξιά (όπως κοιτάμε) είναι πιο φθαρμένη από την άλλη...Άρα για κάποιο λόγο απλώς έγινε αντικατάσταση της αριστερής (πάλι όπως κοιτάμε) με πιο καινούργια, που έτυχε να είναι βαμμένη διαφορετικά. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Κάτι τέτοιο υπέθεσα και εγώ , αλλά έτσι όπως είναι βαμμένο δεν απέκλεια τίποτα Δευ 21 Νοε 2016, 12:42 | |
| Κάτι τέτοιο υπέθεσα και εγώ , αλλά έτσι όπως είναι βαμμένο δεν απέκλεια τίποτα. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Κυρ 29 Ιαν 2017, 00:28 | |
| Μετά από αρκετό καιρό, μία μικρή και τραγική ανανέωση. Προχώρησα στην τοποθέτηση και το βάψιμο των καθισμάτων. Στα εν λόγω αεροσκάφη, έχουν αφαιρεθεί τα καθίσματα στον χώρο της καμπίνας, εκτός αυτά της πρώτης σειράς τα οποία είναι πτυσσόμενα. Για τον λόγο αυτό έκοψα τα προσκέφαλα σε ένα διπλό και ένα μονό κάθισμα από αυτά του κιτ και τα πρόσθεσα πάνω στις κανονικές τους βάσεις, από τις οποίες αφαίρεσα τα μπράτσα. Ένωσα το εξωτερικό κάτω μέρος, την μία πλευρά και το εσωτερικό και εξωτερικό πάνω μέρος της ατράκτου. Στο κενό σημείο που δημιουργείτε κάτω από τον θάλαμο διακυβέρνησης, πρόσθεσα βάρος σύμφωνα με τις οδηγίες. (σκάγια μέσα σε μία χαρτοπετσέτα). Τα τοιχώματα της ατράκτου είναι επίπεδα σε όλο το μήκος τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, στο εμπρός μέρος που θα έπρεπε να συγκλίνουν ελαφρά προς τα μέσα, να αφήνουν ένα κενό με το πάτωμα. Πρόβλημα. Ο τρόπος που το έλυσα, ή καλύτερα προσπάθησα να το λύσω, φοβάμαι πως δεν είναι και ο καλύτερος. Αρχικά κόλλησα τα δύο πλαϊνά της ατράκτου σε όλο το επίπεδο μήκος τους με του ¨ουρανό¨ και το πάτωμα του αεροσκάφους. Έπειτα ασκώντας πίεση πρώτα στο ένα και μετά στο άλλο πλαϊνό τα κόλλησα στο επάνω και κάτω μέρος με κυανοακρυλική κόλλα. Για να σταθεροποιήσω την όλη κατάσταση, μετέτρεψα το ρύγχος σε… Κάτι που το κιτ δεν πρέπει να είναι και ότι καλύτερο από άποψη εφαρμογής, κάτι και η δική μου αμπαλοσύνη και βιασύνη, δεν έχω καλό προαίσθημα. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Κυρ 29 Ιαν 2017, 14:22 | |
| Οπωσδήποτε οι εφαρμογές του κιτ έχουν το χάλι τους. Η αλήθεια θα φανεί όταν βγουν οι.... γαζες! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Δευ 27 Φεβ 2017, 23:47 | |
| Τι τα θες ρε Προπ, δεν πάει καλά η δουλειά. Δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο, εγώ ή το κιτ, το αποτέλεσμα όμως δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Πολύ μεγάλο μέρος από την ανάγλυφη λεπτομέρεια έχει χαθεί, κάτι που με δυσαρέστησε λίγο. Γενικά έχω βάλει πολύ μοντελιστικό στόκο και εσχάτως κατέφυγα και στον ακρυλικό. Αν θα μπορούσα να δώσω κάποια συμβουλή για το συγκεκριμένο κιτ, αυτή θα ήταν, πολλά και επιμελή dry fit. Όσο βέβαια αυτό μπορεί να γίνει, αν σκεφτεί κανείς πως η άτρακτος αποτελείται από τέσσερα εξωτερικά κομμάτια. Ακολουθεί και η φωτογραφική τεκμηρίωση των πεπραγμένων μου. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Έχω ολοκληρώσει την άτρακτο και κολλήσει το διαχωριστικό του θαλάμου διακυβέρνησης με το ρύγχος και συνεχίζω με το ίδιο το ρύγχος. Εκεί φάνηκε πως το εξωτερικό πάτωμα της ατράκτου ήθελε κόλλημα ένα κλικ πιο μπροστά προκειμένου όλα να κουμπώσουν καλά ή έστω καλύτερα από ότι στην φωτογραφία. Πέρα από αυτό το ρύγχος στο σημείο επαφής με την υπόλοιπη άτρακτο είναι λίγο πιο φαρδύ από την ορθογωνική άτρακτο, κάτι που σημαίνει πως έπρεπε να φαγωθεί για να έρθει στα ίσια του. Το κενό που ανέφερα στην αρχή, έκλεισε με φύλλο πλαστικού και στόκο. Στο πίσω μέρος της ατράκτου τα πράγματα είναι τραγικά. Μέσα στους κόκκινους κύκλους φαίνονται τα κενά και το πιτσικάρισμα που έχουν υποστεί τα κομμάτια προκειμένου να κλείσει η άτρακτος. Στον μπλε κύκλο φαίνεται ο ¨μεντεσές¨ που αρθρώνει μέρος τις πίσω ράμπας και ανοίγει προς τα κάτω δημιουργώντας ένα σκαλοπάτι. Από όσο έχω καταφέρει να δω από φωτογραφίες και βίντεο, το κομμάτι αυτό της ράμπας, στα συγκεκριμένα αεροσκάφη που μεταφέρουν αλεξιπτωτιστές, είτε έχει σταθεροποιηθεί είτε πλέον αρθρώνει μαζί με την υπόλοιπη πόρτα. Κλείνει προς το εσωτερικό της πόρτας και μαζί με την υπόλοιπη ράμπα ανοίγει προς τα μέσα. (βλέπε 0:38 στο ποιο κάτω βίντεο). https://www.youtube.com/watch?v=J3KU0UBXUVQ&feature=related |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 28 Φεβ 2017, 00:50 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τρι 28 Φεβ 2017, 01:01 | |
| Είχα και την τύχη να χάσω τον ένα από του δύο άξονες των πίσω τροχών του συστήματος προσγείωσης (κόκκινο 1) και να πρέπει να το φτιάξω από ένα άλλο κομμάτι (πράσσινο 2 ) που χρησιμεύει στην διάτρηση παραθύρων στα σημεία που μπαίνει η χαλκομανία της Ολυμπιακής η οποία είναι μονοκόμματη, χωρίς οπές στα σημεία των παραθύρων. Προσοχή χρειάστηκε εδώ ώστε ο νέος άξονας να μην κάνει το αεροσκάφος να κάθετε στραβά. Τέλος καλό όλα καλά. Και μία φωτογραφία με το σκαλοπάτι που έλεγα στο προηγούμενο post. Αυτά τα λίγα μέχρι τώρα. Μέχρι να ολοκληρωθεί το στοκο-τρίψιμο μάλλον θα περάσει λίγος καιρός. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Pink Skyvan-1/72 Shorts Skyvan (Airfix) Τετ 01 Μαρ 2017, 14:42 | |
| Ωραίος ο μαστροχρηστος |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|