Τελευταία Ανάρτηση | Ημερ/νία και ώρα | Από | | ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ Γαλατάς Χανίων Μάιος 1941 VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941 PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση. Πεζικό κατά αρμάτων(JSU 152) Βόλγας αν.όχθη, Νοέμβριος 1942. OPERATION market garden CH-53 Super Stallion Academy 1/48 ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση" Μοσον Ουγγαρία 2019 Tamiya German 3ton 4x2 Cargo Truck (Opel Blitz) με 20mm Flak 38 της Tristar
| Σαβ 03 Απρ 2021, 21:11 Τρι 25 Φεβ 2020, 12:40 Παρ 04 Οκτ 2019, 00:17 Τετ 02 Οκτ 2019, 23:12 Τετ 02 Οκτ 2019, 19:33 Παρ 09 Αυγ 2019, 14:07 Πεμ 25 Ιουλ 2019, 10:12 Δευ 01 Ιουλ 2019, 11:09 Παρ 03 Μάης 2019, 11:42 Δευ 01 Απρ 2019, 00:11
|
|
|
|
| Παρακολουθείτε το θέμα:BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ | |
| | Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Παρ 08 Ιουλ 2016, 20:58 | |
| Ένας γνωστός μου, μου έδωσε πριν λίγες μέρες το BMP-1 της Zvezda για να του το φτιάξω Ελληνικό. Τα Ελληνικά BMP-1 έχουν διαφορετικά φώτα και καθρέπτες από τα Ρώσικα. Τα φώτα μου τα έδωσε σε ρητίνη και τους καθρέπτες σε πλαστικό, πιθανώς από το Marder. Επίσης, μου έδωσε και μήκος πλαστικού κυλινδρικής διατομής για να του φτιάξω μια σκάλα που έχουν τα Ελληνικά. Το κιτ δεν το ξέρω καθόλου, αλλά άκουσα πως θέλει προσοχή. Οι ερπύστριες είναι δυστυχώς κομμάτι-κομμάτι. Θέλει υπομονή. Θα το βάψω με την τετράχρωμη παραλλαγή. Αν γνωρίζετε κάτι για το κιτ, πείτε μου. |
| | | georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Σαβ 09 Ιουλ 2016, 12:49 | |
| Ωραίο θέμα. Λοιπόν για τα φώτα και καθρέπτες από Marder ναι ισχύει. Αφού θα το κάνεις Ελληνικό δεν θα βάλεις καθόλου τον πύραυλο και την βάση του καθώς το εν λόγω σύστημα δεν αξιοποιήθηκε ποτέ επιχειρησιακά από τον ΕΣ. Αρχικά τα οχήματα επιχειρούσαν με σκούρα πράσινη μονόχρωμη παραλλαγή όπως ήρθαν από την Γερμανία η οποία διατηρήθηκε λόγω του ότι ήταν ειδική για περιορισμό του IR ίχνους των οχημάτων. Αργότερα αντικαταστάθηκε από την κλασική τετράχρωμη του ΕΣ η οποία πλέον σε μερικά οχήματα έχει τελείως ξεβάψει ..... Την περίοδο που άλλαξε παραλλαγή το όχημα, τοποθετήθηκε στον πύργο και πολυβόλο Μ-2 0,5 in. (12,7mm το γνωστό 50άρι) και διάταξη στην εξάτμιση του κινητήρα (μάλλον για μείωση του θερμικού ίχνους και τον καυσαερίων) την οποία όμως δεν την βλέπω πάντα σε όλα τα οχήματα (μάλλον μπήκε σε διαφορετική χρονική στιγμή). Οπότε αν θες τετράχρωμη παραλλαγή θα πρέπει να βάλεις και το 50άρι. Άλλα σημεία προσοχής για ελληνικό είναι οι γνωστές πλάκες του συστήματος αναγνώρισης φίλιου ή εχθρού του ΕΣ που έχουν όλα τα τεθωρακισμένα του και τα λαστιχοτά πέλματα στις ερπύστριες που προσέθεσαν μαζί με τα φώτα οι Γερμανοί, σημείο που αν δεν το δίνει το κιτ θέλει τροποποίηση οπότε καλό κουράγιο με την ερπύστρια.... Καλή συνέχεια με το θέμα περιμένουμε φωτογραφίες από την πορεία της κατασκευής. |
| | | Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Σαβ 09 Ιουλ 2016, 16:58 | |
| Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Γιώργο! Θα το ψάξω το θέμα με τις ερπύστριες. Δεν το είχα ακούσει ποτέ. Αν χρειαστεί τροποποίηση, τότε έχουμε θέμα. |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Σαβ 09 Ιουλ 2016, 20:45 | |
| |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Σαβ 09 Ιουλ 2016, 20:53 | |
| Ευχαριστώ stamko! Τελικά τα πέδιλα έχουν το ελαστικό πέλμα που ανέφερε ο georgosk. Είναι πολύ δύσκολη η τοποθέτηση όλων των πελμάτων. Επικοινώνησα με τον Σταύρο, τον κάτοχο του κιτ. Μου είπε πως δεν τον πειράζει αν δεν τα τοποθετήσω. Οπότε τα μόνα έξτρα που θα βάλω θα είναι τα σήματα από LM Decals, η σκάλα στο πλάι και τα φώτα μπρος-πίσω. |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Κυρ 30 Οκτ 2016, 15:39 | |
| Ρητινένια πίσω φώτα από Marder Στα μπροστινά φώτα χρησιμοποίησα το καμπυλωτό κομμάτι του κιτ και έφτιαξα νέα προστατευτικά σύμφωνα με φωτογραφίες που είδα. Σχεδόν δηλαδή, γιατί θέλουν μερικές διορθώσεις, αν και δεν είναι 100% ίδια. Επίσης έφτιαξα και τις βάσεις των καθρεπτών. Αφαίρεσα κάποιες βίδες που είχε από κάτω, αν και σε κάποια Ελληνικά υπάρχουν. Διάβασα πως τα Ελληνικά BMP-1 είναι δύο τύπων και πως έχουμε και τους δύο. Κάποια έχουν βίδες και καπνογόνα στον πύργο και κάποια δεν έχουν. Αφαίρεσα και δύο οριζόντιες μπάρες, μία σε κάθε πόρτα. Αφαίρεσα και τη βάση του πυραύλου από το πυροβόλο. Γενικώς δεν έχει πολύ καλή εφαρμογή. Χρειάστηκα λίγο στόκο σχεδόν σε κάθε ένωση. |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Δευ 14 Νοε 2016, 14:18 | |
| |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Τρι 21 Μαρ 2017, 12:35 | |
| Για την παραλλαγή MERDC χρησιμοποίησα τα εξής χρώματα της Gunze: Πράσινο Η309 Καφέ Η72 Μαύρο ματ Ανοιχτό γκρι Η311 Οι ερπύστριες είναι κομμάτι-κομμάτι. Κολλώνται εύκολα. Μόλις αρχίσει η κόλλα να τραβάει, μπορούμε να καμπυλώσουμε τα κομμάτια όπου χρειάζεται. Λίγη προσοχή επίσης χρειάζεται για τη σωστή τοποθέτηση στα δοντάκια του κινητήριου. Τα σήματα της LM Decals από την καρτέλα 35016 είναι αρκετά λεπτά και χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό τους. Τα ψηφία στις πινακίδες είναι ξεχωριστά το καθένα. Χρειάστηκε να κόψω περιμετρικά τους σταυρούς, γιατί είναι λίγο μεγαλύτεροι από αυτό που χρειάζεται για το BMP-1. Κόλλησα και την ποδιά μετά τις ερπύστριες. Δεν έπρεπε να είχα κολλήσει τα σήματα. Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, μόνο περισσότερη δουλειά, μιας που πρέπει να τα μασκάρω. |
| | | kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Πεμ 23 Μαρ 2017, 00:01 | |
| Ωραίο γίνεται Στάθη.Καλή συνέχεια.Το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.Πριν στραφώ οριστικά( ; ) στο Β' π.π. είχα ξεκινήσει με Ε.Σ.(chaffey, leo1A5,M109,M48A5,κάπου εκεί σταμάτησα) |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Πεμ 23 Μαρ 2017, 15:11 | |
| - kami έγραψε:
- Ωραίο γίνεται Στάθη.Καλή συνέχεια.Το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.Πριν στραφώ οριστικά( ; ) στο Β' π.π. είχα ξεκινήσει με Ε.Σ.(chaffey, leo1A5,M109,M48A5,κάπου εκεί σταμάτησα)
Ευχαριστώ! Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει κάτι μόνιμο στον μοντελισμό. Κι εγώ ξεκίνησα να φτιάχνω 48άρια της ΠΑ, αλλά μου αρέσουν και συγκεκριμένα θέματα, όπως και διάφορες μάχες. Γι'αυτό φέτος αποφάσισα να τελειώσω όσο περισσότερα Ρώσικα γίνεται, ένα από αυτά σε Αραβο'ι'σραηλινό πόλεμο. |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Δευ 15 Μάης 2017, 17:43 | |
| |
| | | zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Δευ 15 Μάης 2017, 18:02 | |
| Πολυ ωραιο...!!!...καλογιαγμενο και καλοβαμενο...ως εκει...δεν εχω ιδεα απο αρματα...αλλα αυτο μου αρεσει!!! |
| | | Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Δευ 15 Μάης 2017, 21:40 | |
| Μάλλον θα συμφωνήσω με τον Ζαρκ. Δεν έχω ιδέα από άρματα, αλλά αυτό μου μοιάζει καλοφτιαγμένο. |
| | | georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Τρι 16 Μάης 2017, 08:24 | |
| Πολύ ωραία, εξαιρετική απόδοση με όλες τις μετατροπές των ελληνικών. Με μόνη εξαίρεση τα πέλματα των ερπυστριών, που στην πραγματικότητα πολλοί θα το δουν, ελάχιστοι θα το καταλάβουν. Βέβαια επειδή εμένα με "τρώνε" κάτι τέτοια μήπως (αν την παλεύεις) να έβαζες τα πέλματα μόνο στο τμήμα της ερπύστριας που φαίνεται και όχι πάνω και κάτω? Σε κάθε περίπτωση πολύ καλή δουλειά |
| Θέμα: Απ: BMP-1 Zvezda 1/35, ΕΣ Τρι 30 Μάης 2017, 22:19 | |
| - georgosk έγραψε:
- Πολύ ωραία, εξαιρετική απόδοση με όλες τις μετατροπές των ελληνικών. Με μόνη εξαίρεση τα πέλματα των ερπυστριών, που στην πραγματικότητα πολλοί θα το δουν, ελάχιστοι θα το καταλάβουν. Βέβαια επειδή εμένα με "τρώνε" κάτι τέτοια μήπως (αν την παλεύεις) να έβαζες τα πέλματα μόνο στο τμήμα της ερπύστριας που φαίνεται και όχι πάνω και κάτω? Σε κάθε περίπτωση πολύ καλή δουλειά
Είναι μεγάλος μπελάς τελικά τα πέλματα. Σκεφτόμουν μήπως τα έφτιαχνα, αλλά μόλις είδα πόση δουλειά θέλουν, το ξέχασα αμέσως! |
| | | Παρόμοια θέματα | |
|
|
|