| Παρακολουθείτε το θέμα:P-40B Academy 1/72 | |
|
| mafiozos Bronze member
Μηνύματα : 8 Ημερ/νία εγγραφής : 19/10/2014 Ηλικία : 23 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:23 | |
| Το δεύτερο μοντέλο μου είναι ένα αεροσκάφος. Δύσκολο στην κατασκευή γιατί έχει πολλά κενά στην εφαρμογή και αρκετό τρίψιμο. Θα δείτε και στις φωτογραφίες. Αποφάσισα να βάλω τον πιλότο γιατί το πιλοτήριο δεν έχει λεπτομέρεια. Μόνο ο πίνακας οργάνων υπάρχει, το πάτωμα και το χειριστήριο. Με τη βοήθεια του κύριου Στάθη κόλλησα τα κομμάτια όσο πιο προσεκτικά μπορούσα. Στην ένωση των πτερύγων με την άτρακτο έκανα λάθος στην κόλληση και έτριβα τόση ώρα που μου ήρθε να το πετάξω! Αλλά το έτριψε ο κύριος Στάθης και έστρωσε κάπως. Επίσης με βοήθησε σε κάποιες λεπτομέρειες, όπως στο να ανοίξω καινούριες τρύπες στην κοιλιά του αεροσκάφους, γιατί η Ακάντεμι δίνει τις τρύπες πιο πίσω από εκεί που πρέπει. Άνοιξα καινούριες με τρυπανάκι, αλλά στη μία πλευρά τις άνοιξα λίγο πιο δίπλα και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε την δεξαμενή σωστά.Τις παλιές τις στοκάρισα. Έμαθα να χρησιμοποιώ μανταλάκια για να κολλήσω την άτρακτο και τις πτέρυγες. Ελπίζω να δείτε κι αυτό από κοντά. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:27 | |
| - mafiozos έγραψε:
- του κύριου Στάθη
Κεριά και λιβάνια! ΤΕΛΕΙΩΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!! Έχουμε την Έκθεση την άλλη εβδομάδα!! Αφού διαβάσεις πρώτα βέβαια, γιατί νόου διάβασμα, νόου μοντέλο Πάτρα... |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:27 | |
| Μπράβο!!... Αντε να το δούμε και αυτό από κοντά... υγ. Αυτό που μου αρεσει σε σενα ειναι η σεμνότητα που εκπέμπεις στον λόγο σου.. |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:29 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:30 | |
| Πρέπει να πω ότι κάναμε κι άλλη μετατροπή. Επιμηκύναμε τα σκέλη προσγείωσης, γιατί η Ακάντεμι τα δίνει πολύ κοντά. Ακόμα και που θα αλλάξουμε τη θέση της δεξαμενής, τα σκέλη θα φαίνονταν πολύ άσχημα. Έκοψα λίγο κυλινδρικό μήκος πλαστικού, έκοψα και τα σκέλη και τα κόλλησα με κυανοακρυλική. Μέχρι στιγμής δείχνουν γερά. Μια δοκιμή θα μας πείσει! |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:33 | |
| - Tazman έγραψε:
- Πρέπει να πω ότι κάναμε κι άλλη μετατροπή. Επιμηκύναμε τα σκέλη προσγείωσης, γιατί η Ακάντεμι τα δίνει πολύ κοντά. Ακόμα και που θα αλλάξουμε τη θέση της δεξαμενής, τα σκέλη θα φαίνονταν πολύ άσχημα. Έκοψα λίγο κυλινδρικό μήκος πλαστικού, έκοψα και τα σκέλη και τα κόλλησα με κυανοακρυλική. Μέχρι στιγμής δείχνουν γερά. Μια δοκιμή θα μας πείσει!
Ρε ασε τον ανθρωπο να μοντελαρει μη δεις μοντελο να αρχισεις τις σκρατσιες....... |
|
| |
mafiozos Bronze member
Μηνύματα : 8 Ημερ/νία εγγραφής : 19/10/2014 Ηλικία : 23 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:39 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| |
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:52 | |
| μπράβο σε μαθητή & δάσκαλο! σας περιμένουμε εναγωνίως(εννοείται με τις "εργάρες" σας τελειωμένες)...αιντε ούτε μια βδομάδα δεν έμεινε! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Τετ 14 Οκτ 2015, 23:53 | |
| - Admin έγραψε:
υγ. Αυτό που μου αρεσει σε σενα ειναι η σεμνότητα που εκπέμπεις στον λόγο σου.. Είναι η πρώτη φορά που κατάλαβα πως άρχισα να μεγαλώνω...!!! Ο Βασίλης δεν είναι μόνο σεμνός, αλλά σέβεται κιόλας. Και όχι μόνο εμένα, αλλά και τη δουλειά του. Δεν θα κάνει καμία τσαπατσουλιά, δεν βιάζεται καθόλου, καταλαβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τί λένε οι οδηγίες και ρωτάει για το παραμικρό. Προσπαθεί το πρώτο του αεροσκάφος να το κάνει πολύ καλό, παρ'όλο που δεν έχει την εμπειρία. Το θέλει και το προσπαθεί. Πιστεύω πως αν συνεχίσει με ζήλο τον μοντελισμό, θα δούμε πολύ ωραία μοντελάκια. Για μένα είναι τιμή μου που ζητάει τη βοήθειά μου και με ακούει προσεκτικά! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Πεμ 15 Οκτ 2015, 00:09 | |
| α) ......"Κύριος Στάθης" ; β) Το αεροπλάνο είναι πανέμορφο, το κιτ της Ακάντεμυ ολιγον χρεπάκι, αλλά το πήρες "ζεστά" και θα τα καταφέρεις! Συστήνω με την άλλη, το νέο της αίρφιξ. γ) Μπράβο για το προσεκτικό βάψιμο στο πιλοτάκι, αλλά καλύτερα να βάψεις καφέ το τζάκετ του. Συνήθως φορούσαν δερμάτινο καφέ τζάκετ, ή μπέζ φόρμα πτήσεων, ή σε έκτακτη περίπτωση και σε σχετικά θερμά κλίματα, το χιτώνιο της στολής που φορούσαν. δ) Πολλά μπράβο που "την ψάχνεις" για βελτιώσεις και διορθώσεις. ε) Ακόμα πιό πολλά μπράβο, που έπιασες να ασχοληθείς με αεροπλανάκι. στ) Να πούμε κι ένα μπράβο του Ταζ που βοηθάει. ( Μήν το πιέζεις βρέ το παιδί και πάθει καμμιά ψυχολογία! ) Και πάνω από όλα ψυχραιμία και υπομονή, δέν πετάμε τίποτα χωρίς δεύτερη και τρίτη σκέψη! Καλή συνέχεια, με χαρά θα το δούμε από κοντά! @Ταζμαν: - Σπόιλερ:
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Prop-early στις Σαβ 19 Μαρ 2016, 00:36, 1 φορά |
|
| |
mafiozos Bronze member
Μηνύματα : 8 Ημερ/νία εγγραφής : 19/10/2014 Ηλικία : 23 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Πεμ 15 Οκτ 2015, 14:09 | |
| Μπορεί κάποιος να μου πει πια χρώματα χρειάζονται γεια την παραλλαγή του, και αν γίνεται λίγο γρήγορα γιατί θέλω να το προλάβω γεια την έκθεση ευχαριστώ. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Πεμ 15 Οκτ 2015, 15:22 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Πεμ 15 Οκτ 2015, 15:28 | |
| - zark έγραψε:
- Χαμπρολ 'η γκανζε?
Gunze μεσιέ! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Πεμ 15 Οκτ 2015, 18:43 | |
| Δεν ξέρω κωδικούς γκούνζε, απλώς θυμίζω πως τα αεροσκάφη των "Flying Tigers" προορίζονταν αρχικά για τους βρετανούς. Ήταν βαμμένα λοιπόν κατά το πλησιέστερο δυνατό, στα χρώματα της βρετανικής παραλλαγής της εποχής. Άρα ψάχνουμε για κάτι που θα μοιάζει με το Βρετανικό Dark Green αλλά δεν θα είναι ολόιδιο. Μιά καλή επιλογή θα ήταν το 116 της humbrol, βρές το αντίστοιχο. Ψάχνουμε επίσης ένα γαιώδες. Το χρώμα αρχικά έμοιαζε με το Dark Earth, σύντομα όμως ξεθώριαζε αρκετά, περισσότερο από ότι το Dark Green, και έφτανε να μοιάζει με Tan. Μιά καλή επιλογή είναι το 119 της humbrol, αναζητείς και πάλι το αντίστοιχο. Για το γκρί των κάτω επιφανειών ψάχνουμε ένα πολύ ανοιχτό γκρί, ίσως και σαν αυτό της συγχρονης SEA παραλλαγής, το οποίο όμως μπορείς να "ξεφτυλίσεις" στην μουντζούρα την κάπνα και την λαδίλα....
Ξέρω πως τα γράφω λίγο δύσκολα, ο Τάζ όμως θα τα καταλάβει σίγουρα, θα σου τα εξηγήσει και θα βρεί αντιστοιχίες με γκούνζε. |
|
| |
mafiozos Bronze member
Μηνύματα : 8 Ημερ/νία εγγραφής : 19/10/2014 Ηλικία : 23 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Πεμ 15 Οκτ 2015, 19:44 | |
| Ευχαριστώ Prop-early την άκρη θα την βρούμε. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Παρ 16 Οκτ 2015, 09:43 | |
| Η309 για το πράσινο. Check Η310 για το γαιώδες που έγινε αμμώδες. Check Air Mobility Comm Gray για τις κάτω επιφάνειες (Model Master enamel) Check Τα έχουμε τα χρώματα, δεν αγοράζουμε τίποτα! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Παρ 16 Οκτ 2015, 12:30 | |
| Μήν ξεχάσετε να στοκάρετε τις ρίζες των χειλέων προσβολής. Με εποξεικό στόκο καλύτερα, που τρίβεται όσο είναι νωπός χωρίς ντουκόχαρτα και κούραση πολλή! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Παρ 16 Οκτ 2015, 13:21 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Μήν ξεχάσετε να στοκάρετε τις ρίζες των χειλέων προσβολής. Με εποξεικό στόκο καλύτερα, που τρίβεται όσο είναι νωπός χωρίς ντουκόχαρτα και κούραση πολλή!
Aye aye sir! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: P-40B Academy 1/72 Παρ 16 Οκτ 2015, 13:45 | |
| Gentlemen, I expect the best from you! Tally Ho! |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|