| Παρακολουθείτε το θέμα:D-DAY 6η Ιουνίου 1944 | |
|
|
| Sag997 V.I.P member
Μηνύματα : 506 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 34 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 03 Σεπ 2014, 11:38 | |
| Κωστα πολυ ωραία δουλεια μεχρι έδω! εμπαινα κλεφτά οπότε δεν ειχα παρει χαμπάρι οτι ειχε προχωρισει! μου αρεσει πολυ ολη αυτη η διαδικασία με το καλούπωμα! εχει ώραιο αποτέλεσμα! μπράβο σου! Περιμένω την συνέχεια!! |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 03 Σεπ 2014, 19:41 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 03 Σεπ 2014, 20:14 | |
| ενοητε νικολα ότι θα γεμίσω την παραλία με τους σταυρούς κ τα παλούκια με την νάρκη.την πόρτα που ειναι στην θαλασσα γεμάτη με εκρηκτικά δεν θα την κάνω για τη δεν φαίνεται click image uploadclick image uploadclick image uploadσας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοηθεια κ την συμπαράσταση |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τρι 09 Σεπ 2014, 21:36 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τρι 09 Σεπ 2014, 21:40 | |
| |
|
| |
Sag997 V.I.P member
Μηνύματα : 506 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 34 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 10 Σεπ 2014, 11:28 | |
| |
|
| |
Sag997 V.I.P member
Μηνύματα : 506 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 34 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 10 Σεπ 2014, 12:26 | |
| - Σπόιλερ:
Στην όγδοη φωτογραφία, ο κακομοίρης με τα γυαλάκια δεν κόβω να φτούρισε και πολυ..
|
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 10 Σεπ 2014, 16:31 | |
| - Sag997 έγραψε:
- Σπόιλερ:
Στην όγδοη φωτογραφία, ο κακομοίρης με τα γυαλάκια δεν κόβω να φτούρισε και πολυ..
μήπως ειναι αυτός click image upload βασικά παιδιά όταν είδα αυτήν την φωτογραφία λυπήθηκα πολύ.... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Τετ 10 Σεπ 2014, 21:12 | |
| όντως τραγική φωτογραφία,μην αγχώνεσαι Κώστα.Ο χαρακτήρας του ανθρώπου ακόμα & στα φορουμ αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται. Πρόσεξες πίσω το "σπαράγγι";Συνήθως πάνω στο ψηλότερο σημείο του έβαζαν αιχμηρη μεταλλική ακίδα για να ξεσκίζει τον πάτο των αποβατικών ακάτων ή νάρκη αντιαρματική. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Πεμ 11 Σεπ 2014, 22:22 | |
| Ξεκινάμε με τα οχήματα που θα πουν στο διόραμα.... πρώτον Είναι το M-16 Halftrack της revell στην 1/76 (καλούπι απο την μαμά Matchbox) το πλαστικό του ειναι σκούρο πράσινο & μαλακό υλικό, ή εφαρμογή ειναι πολύ καλή... adult imageuploadimageimage hosting over 10mbείχα ένα μικρο ατύχημα άλλα πιστεύω θα το διορθώσω, απο την βιασύνη μου όπως κολλούσα το κάπο στο μοντελο μου ξέφυγε λίγο η κολλά & έκανα μια δαχτυλιά , πιστεύω με ψιλό ντουκοχαρτο & νεράκι να φυγή φώτο της κατασκευής αύριο γιατί ξέχασα να πάρω την φωτογραφική μηχανή... |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 12 Σεπ 2014, 00:54 | |
| Θα μας τρελανεις ρε φιλε εσυ στο τελος καλη συνεχεια! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 12 Σεπ 2014, 01:10 | |
| - Σπόιλερ:
Πολύ ωραία μπιχλιμπιδάκια αυτά τα παλιά Matchbox μίνι-διοράματα! Ωραίες αναμνήσεις έχω από το συγκεκριμένο. Βάζω στοίχημα πως κάποτε στο μέλλον θα φτιάξεις κάτι ωραίο πάνω σε αυτήν την βάση.... |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 12 Σεπ 2014, 13:29 | |
| Χορταστικότατο διόραμα! Το θέμα αυτό δεν θα με κουράσει ποτέ, όσα διοράματα και να δω. Πιστεύω πως έχεις ξεκινήσει καλά. Το μόνο που θα μπορούσα να πω τώρα είναι μήπως η πλευρά των Γερμανών θα έπρεπε να σηκωθεί ψηλότερα. Μου φαίνεται πως οι ακτές έχουν μεγάλο ύψος. Θα σε παρακολουθώ στενά! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Κυρ 14 Σεπ 2014, 20:02 | |
| - Tazman έγραψε:
- Χορταστικότατο διόραμα! Το θέμα αυτό δεν θα με κουράσει ποτέ, όσα διοράματα και να δω.
Πιστεύω πως έχεις ξεκινήσει καλά. Το μόνο που θα μπορούσα να πω τώρα είναι μήπως η πλευρά των Γερμανών θα έπρεπε να σηκωθεί ψηλότερα. Μου φαίνεται πως οι ακτές έχουν μεγάλο ύψος. Θα σε παρακολουθώ στενά! Συμφωνώ σε αυτο που μου λες taz ότι ειναι ποιο ψιλό το βουνό απο την πλευρα τον Γερμανών, εδώ ειναι αλλο θέμα ,(Γυναικα το ύψος ειναι 41 εκατοστά νατο αφήσω η θα όρχηση η τηγάνια ) το halftrack για τους μερακλήδες ειναι πολύ καλό για βελτίωση, εγώ θα το αφήσω όπως ειναι απο το κουτί όπως το δίνη η revell. & λίγο φωτογραφικό υλικό για τους μερακλήδες που θα κανουν μετατροπές http://www.williammaloney.com/Aviation/WrightMuseum/M16MultipleGunCarriageHalftrack/pages/03MaxonM45QuadmountGunTurret.htmimg hosthow do i print screenuploading picturesσυνεχίζουμε |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Πεμ 18 Σεπ 2014, 00:13 | |
| Ωραία ξεκινάς Stamko! Πρόσεξε λίγο εκείνη την ένωση στον πύργο με το τετράκαννο, θέλει τριψιματάκι! Και για το προβληματάκι στο καπό που λές, εύκολα κρύβεται με μια διπλωμένη κουβέρτα, ένα δίχτυ παραλλαγής ή άλλο αντικείμενο φορτωμένο στο σημείο εκείνο! Προχώρα άφοβα! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 19 Σεπ 2014, 20:12 | |
| |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 19 Σεπ 2014, 20:20 | |
| Πολύ καθαρή δουλειά δείχνει να έχεις κάνει! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 19 Σεπ 2014, 20:27 | |
| Δεν φαίνονται ούτε σημάδια από κόλλα ούτε τριψίματα....Μια χαρά είναι! Προχώρα |
|
| |
Ανθιμος Gold Member
Μηνύματα : 157 Ημερ/νία εγγραφής : 11/04/2012 Ηλικία : 40 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 19 Σεπ 2014, 21:38 | |
| Πολύ καλά το πας τα 72άρια είναι ένας καλός λόγος να ασχολούμαστε κι εμείς με τα πολεμοχαρή |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Παρ 19 Σεπ 2014, 22:54 | |
| - Prop-early έγραψε:
- Δεν φαίνονται ούτε σημάδια από κόλλα ούτε τριψίματα....Μια χαρά είναι! Προχώρα
Tazman Πολύ καθαρή δουλειά δείχνει να έχεις κάνει! JHGFDT σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλα σας λογία. η κόλλα που χρησιμοποιώ ειναι της gunze με το μπλε καπάκι click image uploadειναι καταπληκτική καμιά σχέση με της αλέες κόλες, revell, tamiya, humbrol,έχει λεπτό πινελάκι.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρετε μια να την έχετε, έμενα προσωπικα μου έχει λύση τα χεριά, κολλάει και φυλά πλαστικού πολυεστερινης. ενώνω τα δυο κομματια που θέλω να κολλήσω & περνάω απο πανό μια πινελιά & αυτί κολλάει τα δυο κομμάτια στο άψε σβήσε, & να τρεξη δίπλα στο πλαστικό εξατμίζετε & ούτε που φαίνεται μετά. δειτε & ένα αντιστοιχο βηντεακη & θα καταλάβετε ποιο καλα για την gunze & tamiya. https://www.youtube.com/watch?v=U2clHW2UN0w |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Σαβ 20 Σεπ 2014, 10:44 | |
| τώρα ειναι ένα θέμα που μ'εχει μπερδεψει λιγο.πιο olive drab θα χρησιμοποιήσω? απο gunze ή tamiya? |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Σαβ 20 Σεπ 2014, 13:47 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Σαβ 20 Σεπ 2014, 18:50 | |
| Κώστα μην τρελαίνεσαι με το ο.d.Καλό είναι της tamiya, για βάση.Οπως & με άλλα χρώματα δεν υπάρχει η απόλυτη πιστότητα.Πολλοί παράγοντες(διαφορετικά εργοστάσια χρωμάτων,έτος παραγωγής,ιδιαίτερες συνθήκες πεδιου δράσης κ.α)επηρεάζαν την τονικότητα. Οπως αντίστοιχα στο μικρόκοσμο μας(=μοντελιστικά) κάθε βήμα που θα κάνεις μετά το βασικό βάψιμο(wash,ξεθώριασμα,στεγνό πινέλο,σκόνισμα,metallizing)θα μεταβάλλει την αρχική εικόνα.Το olive drab όπως & το γερμανικό panzer grey & το σοβιετικό πράσινο 4ΟΒ, "ψοφάνε" για παλαίωση & φθορές . Καλή συνέχεια!προχώρα! |
|
| |
ΚΩΣΤΑΣ Gold Member
Μηνύματα : 135 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Κυρ 21 Σεπ 2014, 01:14 | |
| - kami έγραψε:
- Κώστα μην τρελαίνεσαι με το ο.d.Καλό είναι της tamiya, για βάση.Οπως & με άλλα χρώματα δεν υπάρχει η απόλυτη πιστότητα.Πολλοί παράγοντες(διαφορετικά εργοστάσια χρωμάτων,έτος παραγωγής,ιδιαίτερες συνθήκες πεδιου δράσης κ.α)επηρεάζαν την τονικότητα.
Οπως αντίστοιχα στο μικρόκοσμο μας(=μοντελιστικά) κάθε βήμα που θα κάνεις μετά το βασικό βάψιμο(wash,ξεθώριασμα,στεγνό πινέλο,σκόνισμα,metallizing)θα μεταβάλλει την αρχική εικόνα.Το olive drab όπως & το γερμανικό panzer grey & το σοβιετικό πράσινο 4ΟΒ, "ψοφάνε" για παλαίωση & φθορές . Καλή συνέχεια!προχώρα! Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Νικόλας....Κώστα.... Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το Gunze....και είμαι ο.κ... |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: D-DAY 6η Ιουνίου 1944 Κυρ 21 Σεπ 2014, 13:12 | |
| - ΚΩΣΤΑΣ έγραψε:
- kami έγραψε:
- Κώστα μην τρελαίνεσαι με το ο.d.Καλό είναι της tamiya, για βάση.Οπως & με άλλα χρώματα δεν υπάρχει η απόλυτη πιστότητα.Πολλοί παράγοντες(διαφορετικά εργοστάσια χρωμάτων,έτος παραγωγής,ιδιαίτερες συνθήκες πεδιου δράσης κ.α)επηρεάζαν την τονικότητα.
Οπως αντίστοιχα στο μικρόκοσμο μας(=μοντελιστικά) κάθε βήμα που θα κάνεις μετά το βασικό βάψιμο(wash,ξεθώριασμα,στεγνό πινέλο,σκόνισμα,metallizing)θα μεταβάλλει την αρχική εικόνα.Το olive drab όπως & το γερμανικό panzer grey & το σοβιετικό πράσινο 4ΟΒ, "ψοφάνε" για παλαίωση & φθορές . Καλή συνέχεια!προχώρα!
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Νικόλας....Κώστα....
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το Gunze....και είμαι ο.κ... Δεν τρελαίνομε άλλα έχει τόσα o.d διαφορετικά απο κάθε εταιρεια όπως λέει & ο kami. πια απόχρωση ειναι ή ποιο πλησιέστερη? τελοσπάντων θα χρησιμοποιήσω της tamiya XF-62. Έφτασε η ώρα της φθοράς, έναν τρόπω που είδα στο internet ειναι με λάδια που μου φαίνεται εύκολο παραθέτω & φωτο & συζητάμε για λεπτομερειες. έβαψα ένα κομματι πλαστικού με το o.d. & με διάφορα λάδια έκανα πιτσιλιες how to capture screenπήρα ένα πινελάκι με ποτισμένο με άοσμο νέφτι σκούπισα το πινέλο για να μην έχει πολύ νέφτι κ μου σήκωση το χρώμα, το αποτέλεσμα μου φάνηκε καλώ, αριστερά ειναι το κανονικό χρώμα & δεξιά με λάδια screen capture softwarefree image hostscreen capture toolΉ ερώτησή μου ειναι πριν κάνω ολα αυτα περνάω ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι ή κατευθειαν, & μετά περνάω το βερνίκι κ τα σήματα κ πάλη βερνίκι θα φαίνεται ή φθορα ή θα χαθεί? . |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|