| Παρακολουθείτε το θέμα:Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) | |
|
|
| Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Σαβ 26 Ιουλ 2014, 13:33 | |
| Χαιρετώ την παρέα. Η κατασκευή αυτή είχε ξεκινήσει πριν από τρία με τέσσερα χρόνια περίπου. Κάποια πράγματα δεν είχαν πάει καλά στο βάψιμο τότε, επήλθε και η βαρεμάρα και είχε μείνει στην άκρη από τότε. Πριν λίγες μέρες είπα πως ήρθε η ώρα του να προσπαθήσω εκ νέου να το τελειώσω. Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής… Το αστάρι είχε περαστεί λίγο πριν την φωτογραφία. Στην πορεία θα δω τι ατέλειες θα εμφανιστούν, θα διορθωθούν και από εκεί και πέρα βλέπουμε. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Σαβ 26 Ιουλ 2014, 13:41 | |
| Το kit της Revell θεωρώ πως είναι αρκετά καλό, για να γείνει όμως Ελληνικό θέλει κάποιες αλλαγές. Από ό,τι είδα λοιπόν έχουμε και λέμε:
-Τα πίσω καθίσματα που δίνει το kit πρέπει να αντικατασταθούν με πλαϊνούς πάγκους και κατ’ επέκταση να κοπούν και οι βάσεις των αρχικών καθισμάτων. -Στα φώτα μπροστά πρέπει να μπουν προστατευτικές γρίλιες. -Ο κοντσαδόρος πίσω θέλει άλλαγμα -Η σχάρα-κουτί για το κάνιστρο στο πίσω μέρος χρίζει αντικατάσταση. -Μπροστά από τις πόρτες υπάρχουν μικρά φλας εκατέρωθεν κάτι που δεν δίνει το kit. -Τα πλαϊνά παράθυρα στον μουσαμά καλό θα ήταν να μικρύνουν. Επίσης η κουκούλα στα Ελληνικά στο πίσω μέρος είναι πλαγιαστή σε αντίθεση με την τετραγωνισμένη που έχει το κουτί. -Για τον μπροστινό προφυλακτήρα πρέπει να γίνει ένα πάντρεμα από τα δύο είδη προφυλακτήρων που υπάρχουν στο kit.
Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που όμως έχουν να κάνουν με το πόσο ο θέλει κάποιος να προσθέσει στοιχεία κατασκευή του, αλλά και ίσως ανάλογα με τον τύπο του οχήματος που επιθυμεί να φτιάξει, οπότε δεν θα επεκταθώ. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Σαβ 26 Ιουλ 2014, 15:25 | |
| Ωραίος και συστηματικός όπως πάντα! - Σπόιλερ:
Για να καλύπτει πιό καλά και πιό εύκολα το κίτρινο, (άν το όχημα σου θα έχει κι άλλο κίτρινο), πέρασε στις κίτρινες περιοχές σαν βάση, ένα χέρι "λεμονί" 99 Humbrol, που έχει καλύτερη καλυπτικότητα, κι από πάνω περνάς το κίτρινο που θέλεις.
|
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Σαβ 26 Ιουλ 2014, 21:00 | |
| μπράβο Χρήστο ,ωραιο θέμα, θα το παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Σχεδιάζω κάποια στιγμή να το φτιάξω είτε σε συνδιασμό με Λεο 2,ελληνικού στρατού ,είτε σε μπλέ του Π.Ν.,ναυτονομίας,για να θυμηθώ τα νιάτα μου(...αν & πρωτοπαραλήφθηκαν από το Π.Ν. την άνοιξη του 1988 που απολυόμουν.Μέχρι τότε έσπαγα τα πόδια μου,όπως & οι "2/κλασσάτοι" ξένοι επισκέπτες της ΝΔΑ στον Πειραιά στα ελληνικής συμπαραγωγής πονυ. Τα θυμάται κανείς; Πρόταση:μια & οπως κάθε ελληνικό θέμα ,ενδιαφέρει πολλούς ,αν μπορείς ανέβαζε φωτό αναφοράς(απο πραγματικά οχήματα),σε συνδιασμό με σημεία που επισημαίνεις & αλλάζεις.Αυτό για το "σοβαρό" κομμάτι του φόρουμ & όχι μόνο για να τα βρω έτοιμα |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 27 Ιουλ 2014, 00:54 | |
| Prop ευχαριστώ, θα το έχω υπόψη μου. Kami έχουμε και λέμε… Αφαιρούμε προσκέφαλα, προσθέτουμε ζώνες και προσθέτουμε το πλαίσιο της κουκούλας Επίσης αλλάζουμε τα πίσω καθίσματα και στην θέση τους βάζουμε πάγκους Στο εμπρός μέρος, ο προφυλακτήρας όπως προείπα προέρχεται από πάντρεμα των δύο ειδών που έχει το kit. Τα φώτα θέλουν γρίλιες, το χερούλι του πύρου ρυμούλκησης θέλει άλλαγμα (στο kit είναι ανάποδο τρίγωνο) και πρέπει να προστεθούν τα φώτα μάχης (αυτό νομίζω πως είναι τα δύο κυκλικά στο προφυλακτήρα) και τα δύο μικρά τριγωνικά εξαρτήματα που αγνοώ τι είναι. Στο πλάι έχουμε να προσθέσουμε τα δύο μικρά φλας όπως είπαμε και να αλλάξουμε το σχήμα του πλαισίου της πόρτας στο κάτω μέρος που στο kit είναι καμπύλα ενώ στα Ελληνικά γωνιακά. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 27 Ιουλ 2014, 01:03 | |
| Και συνεχίζουμε με το πίσω πλαϊνό μέρος όπου η κουκούλα όπως φαίνεται είναι πλαγιαστή ενώ στου kit είναι κάθετη. Εδώ επίσης βλέπουμε και το διαφορετικό κουτί του κάνιστρου που αποτελείται από ένα μίγμα από κουρμπαριστές σωλήνες. Στο συγκεκριμένο τα παράθυρα της κουκούλας έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος με αυτά του μοντέλου, σε αναζήτηση όμως στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετά που τα παράθυρα είναι μικρότερων διαστάσεων. Τέλος το πίσω μέρος. Αλλαγή του κοτσαδόρου μια που το μοντέλο δίνει έναν απλό κρίκο, προσθέτουμε και εδώ φώτα μάχης ( , λευκό φως για την όπισθεν, μικρά ορθογώνια αντανακλαστικά, και μακραίνουμε το σωλήνα του στομίου της βενζίνης δίνοντάς του και μία κλήση προς τα έξω. Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάτι. Αυτά για την ώρα. Καλή σας νύχτα. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 27 Ιουλ 2014, 14:29 | |
| Θέλει αρκετή δουλειά τελικά, και πολύ χρήσιμο το "χειρουργικό" φωτορεπορτάζ σου.... |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 27 Ιουλ 2014, 15:18 | |
| πολύ ωραία παρουσίαση Χρήστο.Υπερκάλυψες ότι πρότεινα & σ' ευχαριστούμε ειλικρινά...εννοείται ότι συνεχίζεις έτσι! |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 27 Ιουλ 2014, 16:33 | |
| όντως θελει πολύ δουλεια χρηστο...ωραία παρουσίαση καλώ κουράγιο & ρίξε πολλα γαλλικά |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 27 Ιουλ 2014, 16:59 | |
| Χαίρομαι που βοήθησα. Ότι μπορούσα έκανα. Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνηση και να αναφέρω πως για να χωρέσουν τα επιπλέον φώτα και αντανακλαστικά στο πίσω μέρος, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα πρέπει να μετατοπιστούν προς τις εξωτερικές πλευρές του οχήματος. Επίσης να προσθέσω πως στις πόρτες του kit στην εσωτερική πλευρά δίνονται κάποιες θήκες (πολλά πολιτικά οχήματα έχουν κάτι αντίστοιχο στο σημείο αυτό). Στα πραγματικά δεν υπάρχουν. |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Δευ 28 Ιουλ 2014, 09:16 | |
| Ωραίος Χρήστο, εξαιρετική και αναλυτική παρουσίαση. Έχω και εγώ το εν λόγο κιτ να αναπαύεται στο στοκ σε πολύ αρχικό στάδιο κατασκευής. Όταν πριν από χρόνια το είχα ξεκινήσει όταν είδα πόσες μετατροπές θέλει, ήμουν και σε πιο αρχάριο επίπεδο τότε και το άφησα στην άκρη. Η δουλειά σου είναι "δώρο" για μένα όταν κάποια στιγμή αποφασίσω να το φτιάξω. Καλή επιτυχία |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Δευ 28 Ιουλ 2014, 16:45 | |
| Και όποια άλλη βοήθεια χρειαστείς εδώ είμαστε. |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Δευ 28 Ιουλ 2014, 23:49 | |
| Πολύ καλή παρουσίαση Χρήστο!! Με βοηθας απιστευτα...αν αποφασίσω να φτιάξω και εγω αυτό το κιτ... |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Τρι 29 Ιουλ 2014, 09:14 | |
| Χρήστο να ζητήσεις πνευματικά δικαιώματα από καθένα μας που θα το φτιάχνει μετά από εσένα |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Τρι 29 Ιουλ 2014, 12:28 | |
| Επειδή βλέπω λίγο πολύ αρκετοί το έχουμε στο απόθεμά μας, να κάνω μία πρόταση, αν όχι το επόμενο, ένα από τα επόμενα group built να είναι το εν λόγο τζιπάκι; Λέω τώρα εγώ βρε παιδί μου. Από ιδέες και διαφορετικές εκδόσεις νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα. |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Τρι 29 Ιουλ 2014, 13:01 | |
| δήλωνω συμμετοχή!(αρκεί να μη με στριμώξετε χρονικά!) |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Τρι 29 Ιουλ 2014, 21:28 | |
| - Χρήστος έγραψε:
- Επειδή βλέπω λίγο πολύ αρκετοί το έχουμε στο απόθεμά μας, να κάνω μία πρόταση, αν όχι το επόμενο,
ένα από τα επόμενα group built να είναι το εν λόγο τζιπάκι; Λέω τώρα εγώ βρε παιδί μου. Από ιδέες και διαφορετικές εκδόσεις νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Και βέβαια είναι μια καλή πρόταση που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε... μετά το τέλος του GB που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα..
Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή θα το θέσουμε προς συζήτηση.......... |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Παρ 01 Αυγ 2014, 18:39 | |
| Το συγκεκριμένο όχημα το γνώρισα κυρίως, ως φορειοφόρο. Αν καλά θυμάμαι παίρνει δύο φορεία το ένα πάνω από το άλλο, τα οποία καταλαμβάνουν την δεξιά πλευρά της καμπίνας και την θέση του συνοδηγού |
|
| |
Admin Διαχειριστής
Μηνύματα : 340 Ημερ/νία εγγραφής : 04/03/2012 Ηλικία : 54 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Παρ 01 Αυγ 2014, 20:39 | |
| Παιδιά... θα σας παρακαλέσω ... να μην ''σπαμάρουμε'' το θέμα Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) που βρίσκεται σε εξέλιξη... Αν επιθυμείτε μπορείτε να ανοίξετε ένα καινουργιο θέμα στο καφε του φόρουμ.. για να αναπτύξετε τις απόψεις σας με το ανάλογο θέμα που θέλετε...
|
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Κυρ 17 Αυγ 2014, 13:14 | |
| |
|
| |
kami V.I.P member
Μηνύματα : 1301 Ημερ/νία εγγραφής : 09/03/2012 Τόπος : πατρα | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Δευ 18 Αυγ 2014, 18:44 | |
| Χρήστο πρέπει να δοκιμάστηκαν τα νεύρα σου στο "χάρτωμα"...& είναι & το κίτρινο "ένα" χρώμα για μασκαρίσματα & (επανα)διορθώσεις! Καλά πάει ,άιντε κουράγιο! |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Τετ 20 Αυγ 2014, 14:41 | |
| Ωραίο βγαίνει, καλή συνέχεια. Ιδιαίτερα μου αρέσουν οι φθορές που έχεις κάνει στο εσωτερικό της καρότσας. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Τετ 20 Αυγ 2014, 18:05 | |
| θα μπορουσες να βαψεις μονο το καπω.αλλα δικο σου ειναι εσυ αποφαζίζεις.καλη συνέχεια. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Πεμ 21 Αυγ 2014, 07:51 | |
| Ομολογώ το χάρτωμα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το καλό είναι πως και στο πραγματικό, το μοτίβο δεν είναι απόλυτα τετραγωνισμένο και έτσι υπάρχει μία ανοχή στις γωνίες και τις άκρες των τετραγώνων. Οι φθορές είχαν γίνει (όταν είχε ξεκινήσει η κατασκευή πριν λίγα χρόνια) με την τεχνική της λακ και το βάψιμο είχε γίνει με πινέλο. Σαν υπόστρωμα είχα βάλει διάφορους τόνους γκρι και αλουμινίου. Το οποίο και άφησα να στεγνώσει καλά. Κατόπιν από ένα μικρό δοχείο που είχα ψεκάσει λακ, έπαιρνα με ένα πινέλο και έβαζα στα σημεία που επιθυμούσα. Έπειτα πέρασα από πάνω το χρώμα της καρότσας. Τέλος με ένα βρεγμένο και σχετικά σκληρό πινέλο ξεκίνησα να χτυπάω υπό γωνία, το χρώμα στα σημεία που είχα βάλει την λακ, με αποτέλεσμα το επάνω στρώμα χρώματος προοδευτικά να ξεφλουδίζει. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αν μετά το υπόστρωμα (γκρι και αλουμίνιο) είχα περάσει με κάποιο βερνίκι. Ευχαριστώ παίδες. |
|
| |
zark -
Μηνύματα : 1853 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 57 Τόπος : ΠΑΤΡΑ | Θέμα: Απ: Mercedes 240 GD Follow Me Π.Α. (Revell 1/35) Πεμ 21 Αυγ 2014, 12:37 | |
| Μπρααααβο ρε Χρηστο...θα σου εφυγε ο "τακος" στο μασκαρισμα ! |
|
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
|