Τελευταία Ανάρτηση
Ημερ/νία και ώρα
Από
ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ Γαλατάς Χανίων Μάιος 1941
VICKERS mk VIb του Roy Farran Κρήτη 1941
PROKHOROVKA 1943 τελευταίο ταξί απο κόλαση.
Πεζικό κατά αρμάτων(JSU 152)
Βόλγας αν.όχθη, Νοέμβριος 1942.
OPERATION market garden
CH-53 Super Stallion Academy 1/48
ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ μέρος 3ο "η απελευθέρωση"
Μοσον Ουγγαρία 2019
Tamiya German 3ton 4x2 Cargo Truck (Opel Blitz) με 20mm Flak 38 της Tristar
Σαβ 03 Απρ 2021, 21:11
Τρι 25 Φεβ 2020, 12:40
Παρ 04 Οκτ 2019, 00:17
Τετ 02 Οκτ 2019, 23:12
Τετ 02 Οκτ 2019, 19:33
Παρ 09 Αυγ 2019, 14:07
Πεμ 25 Ιουλ 2019, 10:12
Δευ 01 Ιουλ 2019, 11:09
Παρ 03 Μάης 2019, 11:42
Δευ 01 Απρ 2019, 00:11

Παρακολουθείτε το θέμα:Αεροδιακομιδή

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΤετ 16 Ιουλ 2014, 00:12

Λέτε ε;
Θα πειραματιστώ και με μαρκαδοράκι να δω που βαδίζουμε.
Και το μαύρο του μαρκαδόρου λέτε πως δεν θα γυαλίζει;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Prop-early

Prop-early
Συντονιστής
Συντονιστής

Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012
Τόπος : Ενθάδε...
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΤετ 16 Ιουλ 2014, 10:01

Χρήστος έγραψε:
Λέτε ε;
Θα πειραματιστώ και με μαρκαδοράκι να δω που βαδίζουμε.
Και το μαύρο του μαρκαδόρου λέτε πως δεν θα γυαλίζει;
Εγώ θα πρότεινα μαύρη ή πολύ σκούρα γκρί τέμπερα, αλλά αμφιβάλλω αν θα πιάσει καλά πάνω από την κόλλα. Μπορείς ίσως, να την αραιώσεις με λευκή κόλλα και όχι με νερό ώστε να πιάσει...
Καμμιά φορά περνούν με πίσσα ακόμη και τις ρωγμές που σχηματίζονται, αλλά στο διόραμα ίσως να μην δείχνει καλά κάτι τέτοιο....
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΤετ 16 Ιουλ 2014, 11:06

Πιστεύω πως το αστάρι και το χρώμα που έπεσε θα δημιουργήσει την υπόβαση για να καθίσει το χρώμα.
Ίσως να το δοκιμάσω με λάδι ζωγραφικής ή με Humbrol (μάλλον με Humbrol).

Μετά την φωτογραφία που ανέβασα, έκανα με μολύβι μία ρωγμή στην γωνία μίας πλάκας και μου φάνηκε ωραίο το αποτέλεσμα. Οπτικά μου γεμίζει και ένα κενό στην βάση.

Αν έχω χρόνο και διάθεση θα το τολμήσω το απόγευμα.
Prop-early

Prop-early
Συντονιστής
Συντονιστής

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΤετ 16 Ιουλ 2014, 11:34

Μπορείς επίσης, να κάνεις ίχνη από ρόδες, φρεναρίσματα, λαδιές, χωρίς όμως υπερβολές, όσο χρειάζεται για να σπάσει η οπτική μονοτονία...
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΤετ 16 Ιουλ 2014, 12:20

Σαφώς. Όπως ανέφερα και πιο πάνω η βάση δεν έχει τελειώσει.
Ούτε στην μέση δεν έχει φτάσει για την ακρίβεια.
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΤετ 16 Ιουλ 2014, 23:53

Συνέχεια της βάσης.
Κατόπιν των υποδείξεών σας, οι αρμοί βάφτηκαν με μαύρο humbrol.
Έγιναν και κάποιες ρωγμές, συναρτήσει του σκηνικού που θα στηθεί.
Ακόμα έχει αρκετή δουλειά.
Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 F1wcie
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠεμ 17 Ιουλ 2014, 23:59

Απόψε έγινα οι φθορές της βάσης. Έγιναν κάποια σημάδια από λάδια, τριγύρω τους έβαλα γυαλιστερό βερνίκι και ξανοίχτηκαν μερικά σημεία με πιο ανοιχτούς τόνους του γκρι (επειδή είμαι άμπαλος με τις φωτογραφίες δεν μπορώ να πω πως φαίνονται ιδιαίτερα). Ήθελα να βάλω και λίγη βλάστηση σε μερικούς αρμούς και περιμετρικά. Επειδή δεν βρήκα κάτι να με ικανοποιεί, για την ώρα μένει έτσι. Μπορεί και για πάντα.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως μάλλον η όλη κατασκευή ολοκληρώνεται κάπου εδώ. Αν στην πορεία δω κάτι με κάπως πως ήρεμη και λιγότερο κουρασμένη διάθεση,  ίσως το προσθέσω ή διορθώσω.
Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 33pavshΑεροδιακομιδή - Σελίδα 2 11iirsjΑεροδιακομιδή - Σελίδα 2 Sqs387Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 FliszlΑεροδιακομιδή - Σελίδα 2 10degqp
Οι παρατηρήσεις σας όπως πάντα ευπρόσδεκτες.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
limotiris

limotiris
Diamond member
Diamond  member

Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012
Τόπος : Βραζιλία
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 08:40

Όμορφο Χρήστο, Μπράβο !

Αλλά ξέρεις τι μου άρεσε και γέλασα, οι τελευταίες φώτο που ανέβασες, μάλλον είναι για κάποιο κανάλι,
γιατί είναι σαν να τις έχει πάρει κάποιος από ελικόπτερο γύρω - γύρω.

Εύγε νέε μου ! ! !

JHGFDT JHGFDT JHGFDT
georgosk

georgosk
V.I.P member
V.I.P member

Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 09:21

Απαράδεκτος, χάλια,  tongue τι είναι αυτά μόνο 3 φωτογραφίες για μια τόσο καλή δουλειά. Γρήγορα να ανέβουν και άλλες από όλες τις πλευρές και κοντινές. L;, 

Πάντως είναι πολύ ωραίο και σαν μοντελιστική δουλειά και σαν σκηνοθεσία (το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα διόραμα).

ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ
(ελπίζω και εύχομαι το επόμενο να μην καθυστερήσει τόσο....)
Sag997

Sag997
V.I.P member
V.I.P member

Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012
Τόπος : Αθήνα
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 09:51

Χρησταρα πολυ ωραι δουλεια!! Μου αρεσει και η ιδεα και η υλοποιηση! Το μονο που δεν μου καθησε καλα ειναι το χωμα.. Αλλα μοορει να ειμαι και λαθος απλα μου φαινεται λιγο χοντρο... Δεν ξερω ομως καμια καλη τεχνικη φια χωμα, απλα σου λεω πως μου φανηκε η πρωτη ματια!!
και παλι μπραβο!!  keep modeling 
Prop-early

Prop-early
Συντονιστής
Συντονιστής

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 09:58

Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και ζωντανό!
Δύο πραγματάκια μόνο:
-Το πρώτο είναι σκηνοθετικό. Προφανώς το φορείο βγήκε από την πίσω πόρτα, ενώ η γιατρός-συνοδός, βγήκε από την ανοιχτή συρόμενη πόρτα. Άρα ή θα πρέπει να την βάλεις στην άλλη πλευρά του φορείου, ή να αλλάξεις λίγο την θέση του ασθενοφόρου ώστε να δικαιολογείται καλύτερα η θέση της ιατρού.
(Βέβαια η κοπελίτσα είναι πολύ φρέσκια στο "αγροτικό", ίσως τα έχασε λίγο με τον θόρυβο των μηχανών και τον αέρα και έκανε 2-3 γύρους γύρω από το ασθενοφόρο μέχρι να πάρει θέση)
-Το δεύτερο έχει να κάνει με την άμμο στην άκρη του διοράματος. Δείχνει λίγο χοντρόκοκκη στην φωτογραφία, και ίσως να ήταν καλύτερο να βάψεις από πάνω με κάποιο γαιώδες χρώμα ή να την καλύψεις με κάποιου είδους βλάστηση.
Θα γίνει ένα εξαιρετικό διόραμα, ιδίως αν το δείς πιο ξεκούραστος και ορεξάτος!
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 12:42

Γιάννη σε ευχαριστώ. Προσπάθησα να βάλω μία πανοραμική και βγήκα έτσι.

Γιώργο θα προσπαθήσω το απόγευμα να βάλω μερικές ακόμα και από τις άλλες γωνίες. Χαίρομαι που σου αρέσει.

Sag έχω άλλο ένα πιο λεπτόκοκκο χώμα στο ντουλάπι. Θα δοκιμάσω και αυτό. Να σου πω την αλήθεια σκοπός μου ήταν να αναπαραστήσω ένα ξεραμένο έδαφος, όπως σε αυτό που μπορεί να είναι σε μερικά άγονα νησιά, παρά ένα αμμώδες τοπίο. Για το λόγο αυτό δεν έβαλα το πιο λεπτό υλικό. Σε ευχαριστώ.

Προπ η αλήθεια είναι πως σκηνοθετικά και η πίσω πόρτα του ασθενοφόρου μάλλον θα έπρεπε να είναι ανοιχτή, αλλά τότε εγώ θα ήμουν με μια σακούλα φάρμακα. Η φιγούρα της κοπέλας είχε αυτό το χέρι σηκωμένο. Του έβαλα και έναν ορό και την έστειλα στην δουλειά. Για την άμμο όπως έγραψα και πιο πάνω θα δω τι μπορώ να κάνω. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω φωτογραφία από το τι είχα υπόψη μου και σαν αναφορά στην κατασκευή του εδάφους. Σε ευχαριστώ.
Prop-early

Prop-early
Συντονιστής
Συντονιστής

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 14:36

Χρήστος έγραψε:
.....Προπ η αλήθεια είναι πως σκηνοθετικά και η πίσω πόρτα του ασθενοφόρου μάλλον θα έπρεπε να είναι ανοιχτή, αλλά τότε εγώ θα ήμουν με μια σακούλα φάρμακα. Η φιγούρα της κοπέλας είχε αυτό το χέρι σηκωμένο. Του έβαλα και έναν ορό και την έστειλα στην δουλειά. Για την άμμο όπως έγραψα και πιο πάνω θα δω τι μπορώ να κάνω. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω φωτογραφία από το τι είχα υπόψη μου και σαν αναφορά στην κατασκευή του εδάφους. Σε ευχαριστώ.
Ναί, αντιλήφθηκα την δυσκολία του εγχειρήματος της πίσω πόρτας, γι'αυτό δεν σχολίασα. Ας πούμε λοιπόν, πως την έκλεισε η κοπέλα. Όπότε απλώς στρίβεις λίγο το ασθενοφόρο ώστε η ανοιχτή πόρτα, να δικαιολογεί την θέση της ιατρού.
Όσον αφορά το χώμα, καταλαβαίνω τί ήθελες να αναπαραστήσεις. Αυτή η χονδρή αμμος που έβαλες, μοιάζει πιό πολύ με χαλίκια στην 1/72, αλλά το χρώμα δεν ταιριάζει σε χαλίκια. Άρα ή αλλάζεις χρώμα στο έδαφος, ή αλλαζεις υλικό και μπορείς να ψεκάσεις με ένα πιό ανοιχτό γαιώδες, πχ κάποιο tan ή light earth.
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 18 Ιουλ 2014, 16:31

Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου για το έδαφος πέριξ της
Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 20rr6eg
πίστας. Πριν λίγο έκανα κάποια διόρθωση με πιο λεπτόκοκκο υλικό.
Μόλις στεγνώσει θα κοιτάξω μήπως ψεκάσω κάποιο χρώμα ή κάνω ένα ελαφρύ wash.
Οψόμεθα. Μέχρι τότε Γιώργο δεν έχει φωτογραφίες περιμετρικά.
Anonymous

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠεμ 24 Ιουλ 2014, 19:10

φίλε χρήστο εχθές που έψαχνα στο google βρήκα αυτο
Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 Php_Thumb_generated_thumbnailjpg_2
click image upload

& σκέφτηκα εσένα αφού έψαχνε κατή παρομοιο. αν θες να σου κάνω κάνα δύο τετοια για να τα βαλης στο διόραμα σου.
τετοια έχω δει στο δικό μας αεροδρόμιο στην θεσσαλονικη.

http://www.hobbycult.com/product_info.php?cPath=791&products_id=37012&osCsid=589fff3420e9de16ac34e7d116609c1d
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠεμ 24 Ιουλ 2014, 20:46

Δώσε μου λίγο χρόνο να μετρήσω πως θα είναι στο διόραμα (μην πήξει) και θα τα πούμε.
Σε ευχαριστώ που με σκέφτηκες.
ΜΟΥΡΓΑ

ΜΟΥΡΓΑ
V.I.P member
V.I.P member

Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012
Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΠεμ 24 Ιουλ 2014, 22:52

Xρηστο πολυ καλο με πολυ δουλεια που ομως απο την φυση του δεν φαινετε...ειμαστε τυχεροι που το ειδαμε βημα βημα ετσι ωστε να το εκτιμησουμε οπως πρεπει μπραβο σου καλη συνεχεια!!!!!!!!! JHGFDT 
Χρήστος

Χρήστος
V.I.P member
V.I.P member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Αεροδιακομιδή - Σελίδα 2 EmptyΣαβ 26 Ιουλ 2014, 00:37

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο.
Με κούρασε λίγο και χαίρομαι που τελείωσε.

Μοιραστείτε αυτό το θέμα

Σελίδα 2 από 2
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
PASYFIMON :: ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  :: ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ-