| Παρακολουθείτε το θέμα:Αεροδιακομιδή | |
|
|
| Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Τετ 16 Ιουλ 2014, 00:12 | |
| Λέτε ε; Θα πειραματιστώ και με μαρκαδοράκι να δω που βαδίζουμε. Και το μαύρο του μαρκαδόρου λέτε πως δεν θα γυαλίζει; |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Τετ 16 Ιουλ 2014, 10:01 | |
| - Χρήστος έγραψε:
- Λέτε ε;
Θα πειραματιστώ και με μαρκαδοράκι να δω που βαδίζουμε. Και το μαύρο του μαρκαδόρου λέτε πως δεν θα γυαλίζει; Εγώ θα πρότεινα μαύρη ή πολύ σκούρα γκρί τέμπερα, αλλά αμφιβάλλω αν θα πιάσει καλά πάνω από την κόλλα. Μπορείς ίσως, να την αραιώσεις με λευκή κόλλα και όχι με νερό ώστε να πιάσει... Καμμιά φορά περνούν με πίσσα ακόμη και τις ρωγμές που σχηματίζονται, αλλά στο διόραμα ίσως να μην δείχνει καλά κάτι τέτοιο.... |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Τετ 16 Ιουλ 2014, 11:06 | |
| Πιστεύω πως το αστάρι και το χρώμα που έπεσε θα δημιουργήσει την υπόβαση για να καθίσει το χρώμα. Ίσως να το δοκιμάσω με λάδι ζωγραφικής ή με Humbrol (μάλλον με Humbrol).
Μετά την φωτογραφία που ανέβασα, έκανα με μολύβι μία ρωγμή στην γωνία μίας πλάκας και μου φάνηκε ωραίο το αποτέλεσμα. Οπτικά μου γεμίζει και ένα κενό στην βάση.
Αν έχω χρόνο και διάθεση θα το τολμήσω το απόγευμα. |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Τετ 16 Ιουλ 2014, 11:34 | |
| Μπορείς επίσης, να κάνεις ίχνη από ρόδες, φρεναρίσματα, λαδιές, χωρίς όμως υπερβολές, όσο χρειάζεται για να σπάσει η οπτική μονοτονία... |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Τετ 16 Ιουλ 2014, 12:20 | |
| Σαφώς. Όπως ανέφερα και πιο πάνω η βάση δεν έχει τελειώσει. Ούτε στην μέση δεν έχει φτάσει για την ακρίβεια. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Τετ 16 Ιουλ 2014, 23:53 | |
| Συνέχεια της βάσης. Κατόπιν των υποδείξεών σας, οι αρμοί βάφτηκαν με μαύρο humbrol. Έγιναν και κάποιες ρωγμές, συναρτήσει του σκηνικού που θα στηθεί. Ακόμα έχει αρκετή δουλειά. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Πεμ 17 Ιουλ 2014, 23:59 | |
| Απόψε έγινα οι φθορές της βάσης. Έγιναν κάποια σημάδια από λάδια, τριγύρω τους έβαλα γυαλιστερό βερνίκι και ξανοίχτηκαν μερικά σημεία με πιο ανοιχτούς τόνους του γκρι (επειδή είμαι άμπαλος με τις φωτογραφίες δεν μπορώ να πω πως φαίνονται ιδιαίτερα). Ήθελα να βάλω και λίγη βλάστηση σε μερικούς αρμούς και περιμετρικά. Επειδή δεν βρήκα κάτι να με ικανοποιεί, για την ώρα μένει έτσι. Μπορεί και για πάντα. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως μάλλον η όλη κατασκευή ολοκληρώνεται κάπου εδώ. Αν στην πορεία δω κάτι με κάπως πως ήρεμη και λιγότερο κουρασμένη διάθεση, ίσως το προσθέσω ή διορθώσω. Οι παρατηρήσεις σας όπως πάντα ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. |
|
| |
limotiris Diamond member
Μηνύματα : 324 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 67 Τόπος : Βραζιλία | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 08:40 | |
| Όμορφο Χρήστο, Μπράβο ! Αλλά ξέρεις τι μου άρεσε και γέλασα, οι τελευταίες φώτο που ανέβασες, μάλλον είναι για κάποιο κανάλι, γιατί είναι σαν να τις έχει πάρει κάποιος από ελικόπτερο γύρω - γύρω. Εύγε νέε μου ! ! ! |
|
| |
georgosk V.I.P member
Μηνύματα : 669 Ημερ/νία εγγραφής : 18/03/2012 Ηλικία : 47 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 09:21 | |
| Απαράδεκτος, χάλια, τι είναι αυτά μόνο 3 φωτογραφίες για μια τόσο καλή δουλειά. Γρήγορα να ανέβουν και άλλες από όλες τις πλευρές και κοντινές. Πάντως είναι πολύ ωραίο και σαν μοντελιστική δουλειά και σαν σκηνοθεσία (το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα διόραμα). ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ (ελπίζω και εύχομαι το επόμενο να μην καθυστερήσει τόσο....) |
|
| |
Sag997 V.I.P member
Μηνύματα : 506 Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012 Ηλικία : 34 Τόπος : Αθήνα | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 09:51 | |
| Χρησταρα πολυ ωραι δουλεια!! Μου αρεσει και η ιδεα και η υλοποιηση! Το μονο που δεν μου καθησε καλα ειναι το χωμα.. Αλλα μοορει να ειμαι και λαθος απλα μου φαινεται λιγο χοντρο... Δεν ξερω ομως καμια καλη τεχνικη φια χωμα, απλα σου λεω πως μου φανηκε η πρωτη ματια!! και παλι μπραβο!! |
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 09:58 | |
| Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και ζωντανό! Δύο πραγματάκια μόνο: -Το πρώτο είναι σκηνοθετικό. Προφανώς το φορείο βγήκε από την πίσω πόρτα, ενώ η γιατρός-συνοδός, βγήκε από την ανοιχτή συρόμενη πόρτα. Άρα ή θα πρέπει να την βάλεις στην άλλη πλευρά του φορείου, ή να αλλάξεις λίγο την θέση του ασθενοφόρου ώστε να δικαιολογείται καλύτερα η θέση της ιατρού. (Βέβαια η κοπελίτσα είναι πολύ φρέσκια στο "αγροτικό", ίσως τα έχασε λίγο με τον θόρυβο των μηχανών και τον αέρα και έκανε 2-3 γύρους γύρω από το ασθενοφόρο μέχρι να πάρει θέση) -Το δεύτερο έχει να κάνει με την άμμο στην άκρη του διοράματος. Δείχνει λίγο χοντρόκοκκη στην φωτογραφία, και ίσως να ήταν καλύτερο να βάψεις από πάνω με κάποιο γαιώδες χρώμα ή να την καλύψεις με κάποιου είδους βλάστηση. Θα γίνει ένα εξαιρετικό διόραμα, ιδίως αν το δείς πιο ξεκούραστος και ορεξάτος! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 12:42 | |
| Γιάννη σε ευχαριστώ. Προσπάθησα να βάλω μία πανοραμική και βγήκα έτσι.
Γιώργο θα προσπαθήσω το απόγευμα να βάλω μερικές ακόμα και από τις άλλες γωνίες. Χαίρομαι που σου αρέσει.
Sag έχω άλλο ένα πιο λεπτόκοκκο χώμα στο ντουλάπι. Θα δοκιμάσω και αυτό. Να σου πω την αλήθεια σκοπός μου ήταν να αναπαραστήσω ένα ξεραμένο έδαφος, όπως σε αυτό που μπορεί να είναι σε μερικά άγονα νησιά, παρά ένα αμμώδες τοπίο. Για το λόγο αυτό δεν έβαλα το πιο λεπτό υλικό. Σε ευχαριστώ.
Προπ η αλήθεια είναι πως σκηνοθετικά και η πίσω πόρτα του ασθενοφόρου μάλλον θα έπρεπε να είναι ανοιχτή, αλλά τότε εγώ θα ήμουν με μια σακούλα φάρμακα. Η φιγούρα της κοπέλας είχε αυτό το χέρι σηκωμένο. Του έβαλα και έναν ορό και την έστειλα στην δουλειά. Για την άμμο όπως έγραψα και πιο πάνω θα δω τι μπορώ να κάνω. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω φωτογραφία από το τι είχα υπόψη μου και σαν αναφορά στην κατασκευή του εδάφους. Σε ευχαριστώ.
|
|
| |
Prop-early Συντονιστής
Μηνύματα : 2836 Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012 Τόπος : Ενθάδε... | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 14:36 | |
| - Χρήστος έγραψε:
- .....Προπ η αλήθεια είναι πως σκηνοθετικά και η πίσω πόρτα του ασθενοφόρου μάλλον θα έπρεπε να είναι ανοιχτή, αλλά τότε εγώ θα ήμουν με μια σακούλα φάρμακα. Η φιγούρα της κοπέλας είχε αυτό το χέρι σηκωμένο. Του έβαλα και έναν ορό και την έστειλα στην δουλειά. Για την άμμο όπως έγραψα και πιο πάνω θα δω τι μπορώ να κάνω. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω φωτογραφία από το τι είχα υπόψη μου και σαν αναφορά στην κατασκευή του εδάφους. Σε ευχαριστώ.
Ναί, αντιλήφθηκα την δυσκολία του εγχειρήματος της πίσω πόρτας, γι'αυτό δεν σχολίασα. Ας πούμε λοιπόν, πως την έκλεισε η κοπέλα. Όπότε απλώς στρίβεις λίγο το ασθενοφόρο ώστε η ανοιχτή πόρτα, να δικαιολογεί την θέση της ιατρού. Όσον αφορά το χώμα, καταλαβαίνω τί ήθελες να αναπαραστήσεις. Αυτή η χονδρή αμμος που έβαλες, μοιάζει πιό πολύ με χαλίκια στην 1/72, αλλά το χρώμα δεν ταιριάζει σε χαλίκια. Άρα ή αλλάζεις χρώμα στο έδαφος, ή αλλαζεις υλικό και μπορείς να ψεκάσεις με ένα πιό ανοιχτό γαιώδες, πχ κάποιο tan ή light earth. |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Παρ 18 Ιουλ 2014, 16:31 | |
| Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου για το έδαφος πέριξ της πίστας. Πριν λίγο έκανα κάποια διόρθωση με πιο λεπτόκοκκο υλικό. Μόλις στεγνώσει θα κοιτάξω μήπως ψεκάσω κάποιο χρώμα ή κάνω ένα ελαφρύ wash. Οψόμεθα. Μέχρι τότε Γιώργο δεν έχει φωτογραφίες περιμετρικά. |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Πεμ 24 Ιουλ 2014, 19:10 | |
| |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Πεμ 24 Ιουλ 2014, 20:46 | |
| Δώσε μου λίγο χρόνο να μετρήσω πως θα είναι στο διόραμα (μην πήξει) και θα τα πούμε. Σε ευχαριστώ που με σκέφτηκες. |
|
| |
ΜΟΥΡΓΑ V.I.P member
Μηνύματα : 2564 Ημερ/νία εγγραφής : 11/03/2012 Ηλικία : 48 Τόπος : ΛΕΜΜΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Πεμ 24 Ιουλ 2014, 22:52 | |
| Xρηστο πολυ καλο με πολυ δουλεια που ομως απο την φυση του δεν φαινετε...ειμαστε τυχεροι που το ειδαμε βημα βημα ετσι ωστε να το εκτιμησουμε οπως πρεπει μπραβο σου καλη συνεχεια!!!!!!!!! |
|
| |
Χρήστος V.I.P member
Μηνύματα : 854 Ημερ/νία εγγραφής : 14/03/2012 | Θέμα: Απ: Αεροδιακομιδή Σαβ 26 Ιουλ 2014, 00:37 | |
| Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Με κούρασε λίγο και χαίρομαι που τελείωσε. |
|
| |
|